Europa și-a luat adio de la aceste modele de mașini, iar noi odată cu ele

Europa și-a luat adio de la aceste modele de mașini, iar noi odată cu ele

Suntem obișnuiți să scriem despre modele de mașini noi. Să căutăm anunțuri despre prezentări grandioase, evenimente elaborate și lansări incredibile prin care producătorii de automobile anunță sosirea mașinilor noi. Dar credem că la fel de important este ca în calitate de pasionați de mașini să vorbim și despre mașini care au fost și nu vor mai fi. Următoarele modele despre care îți vom vorbi în continuare au fost la un moment dat un adevărat succes, dar nu vor mai fi produse niciodată. Însă încă le considerăm niște mașini formidabile, care nu merită să fie uitate, cel puțin nu acum.

Alfa Romeo Mito

Bazat pe Punto, primul automobil compact Alfa Romeo a fost lansat în 2008 și a rămas în magazinele dealerilor până în 2019. Dar absența unei versiuni cu 5 uși, precum și lipsa oricărei investiții în actualizarea modelului, l-au împins pe Mito în partea de jos a clasamentului vânzărilor și în final a ajuns la acest deznodământ tragic.

Citroen C4

Ce-a de-a doua generație a modelului Xsara a fost lansată în luna septembrie a anului 2010 și de atunci și până acum nu a primit niciodată un lifting. Marca s-a concentrat mai departe pe SUV-uri și astfel C4 Cactus nu a mai ajuns să joace niciodată un rol prea important în gama de mașini oferite de acest producător.

DS 4

Verișorul mai stilat al lui Citroen C4 a avut mulți rivali cu care să se înfrunte încă din fașă. Când DS a lansat modelul DS 7 Crossback deja nu mai era loc și pentru deja vârstnicul DS 4. În plus, DS a avut întotdeauna probleme în ceea ce privește atragerea clienților interesați premium deoarece nu a reușit niciodată să se prezinte cu adevărat ca o mașină premium.

DS 5

Și de la DS 5, lansat în anul 2011, ne-am luat de curând rămas-bun. Ca și concept, DS nu era deloc o mașină rea cu designul său futurist și interiorul elegant, elemente care au stârnit valuri în rândul pasionaților de mașini. Cu toate acestea, până la urmă, nici acest hatchback nu a fost exact ceea ce își doreau amatorii de mașini medii ca mărime și cu specificații premium și în final s-a renunțat la producția sa.

Fiat Punto

Fiat Punto era la un moment dat unul din cele mai bine vândute modele de mașini din Europa. Prima generație de Fiat Punto și-a făcut apariția pe piață în anul 1993, iar ultima în 2005, împărtășind aceeași platformă ca și Opel Corsa. Cu excepția unor modificări minore suferite în anul 2009 și 2012, Fiat Punto a îmbătrânit destul de repede față de rivalii săi și oricât de îndrăgit ar fi fost la un moment dat, era de așteptat ca visul frumos să se termine, iar producătorii să fie nevoiți să renunțe la el.

Ford B-Max

Alături de Opel Meriva, Nissan Note și Citroen C3 Picasso, Ford B-Max este încă o victimă a boom-ului de SUV-uri. Producția sa a început în iunie, în anul 2012 și a luat sfârșit în septembrie 2017 și surprinzător sau nu, modelul s-a limitat la o singură generație.

Seat Toledo

Soarta acestui sedan mare și convenabil s-a schimbat radical atunci când Skoda a prezentat lumii pe succesorul modelului Rapid, un frate geamăn al lui Seat Toledo, dar în legătură cu care Seat a tăcut ca un pește. În orice caz, Toledo nu a jucat niciodată un rol important pe piață de la introducerea sa în 2012 și până acum, așa că, într-un fel s-au altul soarta îi era pecetluită încă de la început.

Volkswagen Beetle

Din această listă, după părerea noastră cel puțin, Volkswagen Beetle este singurul model remarcabil de la care cu greu ne-am luat rămas bun. În comparație cu Fiat 500 și Mini, Beetle s-a străduit mult să-și găsească locul în piață în mare parte din cauza prețului său mare și performanțelor slabe. Dar toate ca toate, era o mașină bună, cu un nume răsunător, un automobil pe care în ciuda dimensiunilor, îl conducea cu mândrie pe stradă.

Ți-a plăcut vreunul din modelele de aici? N-o să-l mai găsești la vânzare la dealeri, dar cu siguranță te așteaptă undeva întreținut de un proprietar responsabil care abia așteaptă să-l predea cuiva la fel de pasionat de mașini ca și tine și cu care îți poți da întâlnire prin intermediul platformei cauțimașină.ro.