brand

Cele mai rapide mașini europene sub 20.000 de euro

Cele mai rapide mașini europene sub 20.000 de euro

Să fii un fan al mașinilor sport rapide nu este deloc un hobby ieftin. Ai nevoie de mulți bani pentru a cumpăra o mașină frumoasă din această clasă. Desigur, singurul factor important când vine vorba de mașini sport nu este doar viteza, ci și dinamica și timpul de accelerație de la 0 la 100 km/h.

În condițiile actuale, un model nou de mașină sport costă o mulțime de bani, dar dacă ești dispus să faci compromisuri și să te mulțumești și cu ceva la mâna a doua, cauțimașină.ro ți-a pregătit o listă cu mai multe propuneri de luat în calcul care te vor costa sub 20.000 de euro.

Fiat 500 Abarth 2015 - de la 0 la 100 de km/h în 7.3 secunde

Dacă ai crezut că Fiat 500 este o mașină pentru doar pentru fete, Abarth 595 îți va dovedi contrariul. Poate că n-o să găsești un motor V8 monstruos sub capota sa, dar de unul turbo de 1,4 litri care produce 165 de cai putere, tot poți să dai pe acolo, iar la doar 910 kilograme, să știi că ai parte de o distracție pe cinste conducând această mașinuță.

Fiat Abarth stă bine de tot și la capitolul frâne, dar și în ceea ce privește accelerația. Iar pentru mai puțin de 20 de mii de euro, îți oferă un vehicul nu doar plăcut de condus, ci și cu un consum de combustibil redus.

Volkswagen Golf R 2013 - de la 0 la 100 de km/h în 5.7 secunde

Dacă nu vrei să conduci o mașină cu tracțiune pe față și un Golf GTI de 200 de cai putere nu este suficient pentru tine, Volkswagen mai are o soluție. Versiunea R este propulsată de un motor de 256 litri cuplat la o cutie de viteze cu transmisie manuală, cu 6 trepte. Spre deosebire de GTI, această versiune este AWD.

Unii specialiști îi îndeamnă pe amatorii de mașini să cumpere un Subaru WRX STI la același preț, pentru că este mai rapid, mai puternic și, potrivit multora, mai arătos. Dar după noi totul nu este decât o chestiune de gust.

Volkswagen Golf GTI 2016 - de la 0 la 100 de km/h în 5.7 secunde

Acesta este probabil cel mai bun hatchback european construit vreodată și una dintre cele mai rapide mașini cu 4 cilindri. GTI este o mașină grozavă din toate punctele de vedere și vine la pachet atât cu 3, cât și cu 5 uși, precum și cu transmisie manuală sau automată. Tracțiunea merge spre roțile din față, ceea ce unii consideră un dezavantaj, dar nu este.

Sub capotă se află un motor turbo de 2,0 litri care produce 210 cai putere. Cei mai pasionați fani vor alege probabil opțiunea cu cutie de viteze manuală, dar ar trebui să fie conștienți de faptul că transmisia DSG cu dublu ambreiaj poate schimba treptele mai repede decât un om.

Audi TT S 2013 - de la 0 la 100 de km/h în 5.3 secunde

Audi TT seamănă puțin cu fratele mai mic al lui Audi R8. Pentru câțiva euro în plus poți obține un model de bază mai nou, dar îți recomandăm totuși să te întorci în timp și să alegi TTS-ul. Are același motor TFSI de ca modelul de bază, dar produce mai mulți cai putere.

Setul TT S include și un sistem quattro AWD care îți garantează cea mai bună accelerație, de la 0 la 100 km/h. Cu toate acestea, dacă viteza nu este pe primul loc în rândul priorităților tale, atunci să știi că poți obține oricând un TT mai ieftin, cu un motor de 1,8 sau 2,0 litri.

BMW M3 E46 - de la 0 la 100 de km/h în 5.3 secunde

BMW M3 (E46) se remarcă ca una din cele mai impresionante mașini din istorie. Designul său este atemporal (unii ar susține că este cel mai frumos M3 făcut vreodată) și, chiar și după standardele actuale, are performanțe remarcabile. El este echipat cu un motor de 3,2 litri cu 6 cilindri în linie, care produce 340 de cai putere.

Modelul este disponibil cu transmisie manuală cu 6 trepte sau automată cu același număr de trepte. Totuși, reține că va dura ceva până să găsești un exemplar bun la mai puțin de 20.000 de euro, așa că înarmează-te cu răbdare!