brand

Topul mașinilor europene pe care merită să stai cu ochii vara aceasta

Topul mașinilor europene pe care merită să stai cu ochii vara aceasta

Va fi o vară plină din multe puncte de vedere, dar se pare că cele mai numeroase surprize ni le-au pregătit producătorii europeni de automobile care s-au întrecut unii pe alții în fabricarea celor mai surprinzătoare modele.

Ne așteaptă multe mașini electrice, dar nici cele pe benzină sau motorină nu au fost încă date uitării.

Iată deci, care este în opinia echipei cauțimașină.ro, topul celor mai fascinante modele pe care trebuie să ne concentrăm atenția vara aceasta.

Automobile europene de excepție care vor apărea pe piață anul acesta

Skoda Enyaq vRS

Skoda Enyaq vRS este primul model electric vRS de la Skoda și totodată răspunsul companiei pentru cei de la Volkswagen și al lor ID 5 GTX. Skoda Enyak vRS va împărți cu ID 5 GTX același grup motopropulsor, cu tracțiune integrală de 295 CP. Toate modelele au căpătat un look ceva mai sportiv față de modelul standard, cu bare de protecție sport în față și în spate. Există, de asemenea, și un fel de ornament negru, gravat în jurul mașinii. VRS are și o accelerație de la 0 la 62 mph în doar 6,5 secunde, cu o autonomie de 500 kilometri - aceasta este o ușoară creștere față de cei 476 kilometri de care era capabil ID 5 GTX.

Mercedes-Benz GLC

SUV-ul cu un succes surprinzător, bazat pe Clasa C, este complet electrificat și dispune de patru cilindri de a doua generație, chiar și în forma AMG GLC 63, plină de cărniță. Mercedes-Benz GLC este mai lung, mai jos și mai lat decât automobilul lansat înaintea sa și are un stil cu totul și cu totul îmbunătățit, inclusiv o nouă grilă frontală, prize de aer, lumini mai agresive și bare de acoperiș negre și argintii. Cu alte cuvinte, arată ca un animal feroce și puternic.

BMW M3 Touring

Suntem nespus de încântați de primul M3 Touring, care urmează să se alăture sedanului M3 și coupe-ului M4, în noua linie de performanță extinsă a companiei BMW. Așteaptă-te la un stil mai agresiv, inclusiv la arcuri evazate, prize de aer suplimentare și un sistem de evacuare sport. Acreditările de performanță strălucitoare ale celei mai recente super-berline de la BMW, plus mai mult spațiu pentru câinele tău sau… pentru pisică dacă ai curaj să pleci cu o felină răsfățată la drum lung. Ce ai putea să nu iubești la MBW M3 Touring?

SUV Mercedes-EQS

Pregătit să devină noul flagship al companiei Mercedes, SUV-ul EQS va rivaliza cu Audi E-tron și BMW iX când va sosi vara aceasta sau spre finalul acestui an. SUV-ul EQS se bazează pe aceeași arhitectură de vehicul electric ca și EQE și EQS, adoptată atât de modelele cu un singur motor, cu tracțiune pe spate, cât și cu două motoare, cu tracțiune pe patru roți. Vor fi disponibile în total două modele cu trei grupuri motopropulsoare și inclusiv cu o baterie de 107,8 kWh - aceeași folosită și pentru limuzina EQS.

Renault Megane E-Tech Electric

Megane va primi tratamentul crossover anul acesta, dar nu-ți face griji deoarece în testele efectuate de mulți pasionați de automobile se pare că acest model este unul cu adevărat impecabil de condus, precum și foarte eficient și confortabil. Cu o putere de 215 CP, și o accelerație de la 0 la 62 mph în doar 7,4 secunde, Renault Megane E-Tech Electric este un model foarte promițător. De asemenea, arată genial și are o autonomie de 300 sau 470 de kilometri.

BMW Seria 3

BMW Seria 3 a fost până acum un automobil realizat exclusiv pentru piața chineză, dar se pare că începând cu vara aceasta ne vom putea bucura și noi, europenii, de el, într-o variantă îmbunătățită. O versiune nouă și mai bună va intra în producție în curând și cu siguranță se va remarca prin sistemul său inteligent iDrive, ecranul imens de infotainment și nu în ultimul rând cu niște motoare cel puțin excepționale. Nu am aflat încă de ce motoare vom avea parte în cazul acestui automobil, dar ne așteptăm la o gamă similară cu cea pe care o are acum BMW Seria 3 din China, pe benzină, diesel și hibrid plug-in.