brand

Mașini europene vechi, dar convenabile și bune

Mașini europene vechi, dar convenabile și bune

Vrei să-ți schimbi mașina, dar nu dispui de o avere ca să investești într-un bolid nou, de ultimă generație? Nu-ți fă probleme pentru că în această listă îți vom prezenta o selecție de mașini convenabile, pe care le poți găsi prin intermediul platformei noastre cauțimașină.ro. Iată care sunt propunerile noastre!

1. Jaguar XF SV8

Jaguar XF a reușit să facă ceea ce modelele anterioare nu au reușit să facă - să atragă o generație mai tânără de cumpărători. Toți au fost captivați de aspectul său modern, interiorul sofisticat și conducerea minunată. Modelele diesel s-au vândut cel mai bine. Dar și în varianta pe benzină această mașină a fost o adevărată bijuterie.

Umbrit de XF-R, ceva mai puternic, motorul SV8 este ca o pisicuță. Sub capota acestui automobil se află un motor V8 supraalimentat de 4,2 litri, care produce 416 CP. Cu el această mașină atinge 100 de kilometri pe oră în 5,1 secunde și în ceea ce privește sunetul, acest model este un interpret pasionat, cu multă personalitate.

2. Audi S6 V10

Super-mașina criminală Audi RS6 a apărut deserori în presa internațională. Este un model reprezentativă pentru clasa sa și un adevărat monstru. Fratele său mai mică însă este adesea ignorat, ceea ce este păcat, deoarece Audi S6 are la fel de mult talent, mai ales cel echipat cu minunatul motor V10. O adevărată fiară deghizată.

Acest motor este un motor derivat de la Lamborghini, o unitate de 5,2 litri, binecuvântată cu 435 CP. Sună fantastic și permite lui S6 să atingă 100 kilometri pe oră în 4,8 secunde.

3. Volvo S60 T6

În general cumpărătorii aleg această mașină de la Volvo pentru reputația sa de vehicul sigur, dar șoferii pricepuți știu că Volvo produce și niște mașini de performanță impresionante. Suedezii nu strigă în gura mare despre abilitățile lor în domeniul tehnicii, dar asta nu înseamnă că nu se pricep de minune la mașini, creând unele perfecte - discrete, elegante și foarte rapide.

Volvo V60 T60 are un motor turbo de 3,0 litri, cu 304 CP care poate ajunge la 100 km pe oră în 5,9 secunde. Susținut de un sistem de propulsie AWD, motorul lui V60 T6 se lipește de șosea.

4. Rover 75 V8

Un Rover 75 nu este un vehicul neapărat interesant, dar merită să te uiți peste performanțele lui dacă vrei să investești într-o mașină veche, convenabilă și capabilă. În general, la vremea lui, el a fost cumpărat de generația mai în vârstă și era deja puțin depășit încă din momentul lansării. Asta până când Rover a decis să împrumute câteva piese de la un Ford Mustang.

Faptul că i-a fost aruncat un motor V8 de 4,6 litri sub capotă l-a schimbat pe 75 pentru totdeauna. El a devenit astfel mașina perfect de dormit confortabil pentru pasagerii din spate sau cel de pe scaunul din dreapta. Un vechi motor pe steroizi. Acum, cu 256 CP, s-ar avânta la 100 kilometri pe oră în doar 6,6 secunde. O ajustare ulterioară a motorului ar putea duce de asemenea la o scădere în intervalul scăzut de 5 secunde.

5. Volvo 850 T5-R Sedan

Dacă ar avea posibilitatea de a alege, majoritatea fanilor Volvo ar opta fără îndoială pentru un autoturism tip vagon. În special cei care doresc să cumpere un emblematic Volvo 850, deoarece 850 a devenit o legendă în timpul vieții sale. Dar, sedanul adesea ignorat oferă aceleași senzații tari, doar cu mai puțin spațiu în portbagaj.

Un motor turbo de 2,3 litri cu 20 de supape asigură puterea. Face 240 CP și împinge acest sedan mare la 100 kilometri pe oră în 6,3 secunde. În mișcare, motorul este foarte receptiv. Distribuie puterea în fiecare treaptă de viteză. Nu este cel mai frumos sedan clasic de pe șosea, dar oferă totuși o călătorie grozavă.

6. SAAB 9-3 Turbo X

Pe patul de moarte, SAAB a lansat câteva mașini grozave. Unul dintre acestea fiind 9-3 Turbo X, un sedan căptușit în piele care se credea o mașină de raliu. Are un motor V6 turbo și AWD. A fost una dintre cele mai bune mașini de performanță pe care compania le-a creat vreodată, dar aproape nimeni nu a cumpărat-o.

Acest automobil folosea un motor V6 2.8-turbo de la GM, care producea 276 CP. Toată această putere a fost alimentată direct pe drum și a dus la un timp accelerare de la 0-100 kilometri pe oră în 5,5 secunde. Nivelurile de aderență au fost excepționale. Un sedan sport subestimat, Turbo X este o mașină superbă.