brand

O mașină veche, clasică, este întotdeauna o idee bună! Iată în ce să investești dacă ai astfel de înclinații!

O mașină veche, clasică, este întotdeauna o idee bună! Iată în ce să investești dacă ai astfel de înclinații!

Îți plac mașinile vechi? Clasice? Bineînețeles că îți plac! Cui nu? Noi cel puțin, echipa cauțimașină.ro suntem pur și simplu fascinați de mașinile vechi, mai ales cele cu un vibe aparte. Așa că, din dorința de a te inspira și pe tine, am întocmit o chiar și o listă cu câteva din cele mai reprezentative modele lansate în ultimul deceniu al mileniului trecut care încă impresionează și azi prin calitățile lor deosebite.

BMW M5 (E39)

Trebuia să avem un BMW pe această listă și atunci am decis să ne începem pledoaria chiar cu unul. E39 BMW M5 este unul dintre cele mai emblematice vehicule lansate vreodată de acest celebru producător german de automobile, chiar și după standardele actuale. BMW M5 a îndeplinit exact obiectivele producătorilor săi și este fix ceea ce s-a dorit a fi: o mașină sport suficient de distractivă în timpul condusului, indiferent de ce fel de personalitate ai ca șofer.

În ceea ce privește dimensiunea sa, la prima vedere BMW M5 (E39) pare vehiculul de familie perfect, dar nu trebuie totuși să te lași păcălit de spațiul interior pe care îl oferă deoarece acest lucru te poate induce ușor în eroare. Această mașină poate depăși pe pistă majoritatea mașinilor cu două uși produse chiar și în urmă cu cinci ani. Chiar dacă este un sedan uriaș, de familie, BMW M5 (E39) poate reuși un sprint de la 0-60 km / h în mai puțin de cinci secunde. Și chiar dacă probabil nu ți se par incredibile acum, aceste standarde sunt foarte impresionante pentru o mașină care a fost fabricată în anii '90. BMW M5 are un motor V8 de 4,9 litri și produce 400 CP.

Ferrari 500 Mondial

Cum am putea vorbi despre anii ’90 fără a menționa măcar un model de la Ferrari? Din cauza tuturor alternativelor pe care le avem la vremea actuală pe piață, uneori ne este ușor să uităm că Ferrari produce unele din cele mai bune mașini din lume, mai ales în ceea ce privește mașinile sport. Da, aceste mașini de dimensiuni medii orientate spre sport de la Ferrari fac curse fantastice. Nu numai pe străzile din Europa, ci și pe autostrăzile din California, aceste mașini ieșite din fabricile din Maranello se simt ca acasă.

Ferrari 500 Mondial este poate unul dintre cele mai atemporale modele ale ultimului deceniu al mileniului trecut și, sincer, încă este puțin cam greu de învins în ceea ce privește performanțele sale. În timp ce jumătate din mașinile produse în anii '90 arată de parcă au fost lăsate în urmă după un uragan sau parcă tocmai au iești dintr-o fotografie neclară, Ferrari 500 încă arată uimitor și nu ți-e deloc rușine să ieși cu el pe stradă, oriunde te-ai duce. Deși la vremea sa Ferrari nu era deloc un vehicul ieftin de cumpărat, el el încă este una dintre cele mai bune mașini ale anilor '90.

Mercedes 500 E

Probabil că te gândești care sunt caracteristicile care fac un Mercedes din Clasa E demn de a face parte dintr-o listă cu cele mai bune mașini ale anilor '90. Dar, ei bine, după cum se dovedește, acesta nu este un Mercedes Benz obișnuit din Clasa E, ci una dintre cele mai bune mașini create vreodată. De fapt, acesta este singurul Mercedes Benz din istorie care a fost realizat manual de compania Porsche.

Nu știm exact motivul pentru care Mercedes-Benz ar lăsa producția unuia dintre cele mai exclusiviste sedanuri ale tuturor timpurilor pe seama unui producător de mașini sport de tip boutique. Dar cam așa stăteau lucrurile la începutul anilor ’90, o perioadă în care orice lucru era posibil.

500 E are un motor V8 de 5 litri de la 500SL Roadster și au fost necesare 18 călătorii dus-întors între cele două companii pentru a asambla corect această mașină. Majoritatea vehiculelor produse au rămas pe continentul European și doar 1.500 de unități au traversat oceanul și au ajuns până în Statele Unite ale Americii. 500 E a fost unul dintre cele mai bune vehicule Mercedes-Benz apărute din Europa în anii '90 și încă își merită toți banii și acum.