brand

Celebra companie Apple și-ar putea lansa propria mașină în 2026

Celebra companie Apple și-ar putea lansa propria mașină în 2026

Se pare că Apple, compania apreciată la nivel global pentru produsele de servicii IT și software, dorește să își mărească portofoliul prin lansarea unui autoturism marcă proprie, numit Apple Car, iar viitoarea lansare pare mai aproape decât am crede: se estimează undeva în 2026.

Faptul că Apple dorește să se extindă și pe piața de automobile este o informație ce a apărut încă din 2014, compania americană depunând eforturi pentru a dezvolta primul său autoturism, însă abia de curând au apărut noi detalii despre acest lucru.

Noul Apple Car ar urma să fie lansat în 2026 și au apărut și primele imagini prelucrate digital care sugerează cum ar putea arăta viitorul model.

Conform publicației Bloomberg se speculează faptul că Apple ar fi angajat un fost inginer Lamborghini care se ocupă de dezvoltarea șasiului, suspensiei, direcției și a sistemelor de asistență pentru noul Apple Car.

Din ceea ce se știe până acum despre Apple Car, se pare că acesta va fi echipat cu sisteme de conducere autonomă avansate, ajutate de un procesor principal, numit Denali și de o multitudine de senzori radar și LiDAR.

Modelul ar urma să aibă un preț de sub 100.000 de dolari la momentul lansării și chiar suntem curioși câți din fanii Apple își vor dori și mașina pentru a-și ”completa” device-urile pe care le dețin deja de la această companie.