brand

Care este Mașina Anului 2022 în Europa?

Care este Mașina Anului 2022 în Europa?

În fiecare an pe continentul european are loc o competiție numită Car of The Year unde este desemnată Mașina Anului. Evenimentul este unul extrem de așteptat pentru industrie, întrucât titlul în sine reprezintă un aspect important pentru producători în ceea ce privește profitul ulterior obținut din vânzări.

Anul acesta, pe 28 februarie, un juriu format din 58 de jurnaliști s-a reunit la Geneva pentru a vota Mașina Anului 2022.

Inițial au fost selectate 65 de modele de autoturisme noi din care au rămas 7 finaliste: Cupra Born, Mustang Mach-E, Ioniq 5, Kia EV6, Peugeot 308, Renault Megane E-Tech și Skoda Enyaq.

Câștigătoarea premiului ”Mașina Anului 2022” a fost Kia EV6, primul titlu de acest tip pentru constructorul corean.

Modelul câștigător dar și altele din lista de mai sus sunt deja disponibile spre vânzare și pe platforma noastră, cautimasina.ro.

Mai jos, îți facem o scurtă prezentare pentru fiecare model în parte.

CUPRA Born este primul model cu motorizare exclusiv electrică ce impresionează cu un exterior incitant iar caracterul său sportiv se regăsește și la interior. Modelul are la bază platforma MEB Volkswagen Group și este echipat cu cea mai nouă tehnologie, care include, de exemplu, un afișaj pe parbriz cu funcție de realitate augmentată și un sistem multimedia și de conectivitate complex, cu ecran de 12 inch. Pe lângă atenția acordată detaliilor și calitatea ridicată a materialelor, CUPRA a acordat o atenție specială sustenabilității modelului Born, prin utilizarea materialelor reciclate la realizarea habitaclului. Cu scaune sport profilate și volan nou, cu mod CUPRA și butoane pentru selectarea modului de condus, CUPRA Born își etalează caracterul sportiv. Modelul îmbină un design specific, exclusivist, cu cele mai avansate tehnologii și o amprentă redusă asupra mediului, cu zero emisii de noxe în timpul utilizării.

Mustang Mach-E este primul SUV complet electric de la Ford, cu un design cu forme excepționale, tehnologii de ultimă generație și o autonomie electrică maximă de 610 km. Modelul dispune de o gamă impresionantă de tehnologii conectate, concepute pentru a oferi o experiență de condus axată pe nevoile șoferilor. De asemenea are tehnologii inteligente de parcare și sisteme avansate de siguranță și pentru asistarea a conducătorului auto.

Hyundai IONIQ 5 redefinește mobilitatea electrică datorită designului progresist, performanțelor remarcabile, precum și datorită sistemului de încărcare ultra-rapidă. Designul inovator, materialele ecologice utilizate, funcția Vehicle-to-Load (V2L), precum și caracteristicile avansate pentru conectivitate și pentru asistența conducătorului auto se armonizează perfect pentru a oferi noi experiențe acestuia.

Kia EV6 este primul automobil electric dedicat de la Kia construit pe noua platformă E-GMP (Electric-Global Modular Platform). Aplicată pentru prima dată pe EV6, noua platformă E-GMP dispune de o podea plană care permite amenajări interioare diverse. În ciuda dimensiunilor exterioare compacte ale modelului EV6, ampatamentul său de 2,9 m are ca rezultat un spațiu în cabină similar cu multe SUV-uri din clasa medie sau mare. Sistemul de încărcare multiplă de mare viteză de 800 V al modelului EV6 permite o încărcare rapidă în mai puțin de 4.5 minute care va oferi 100 km de autonomie. Durează mai puțin de 18 minute pentru a încărca bateria de la 10 la 80%. Spațiul interior este realizat cu materiale sustenabile (scaunele sunt realizate din PET-uri reciclate, piele vegană de înaltă calitate sau piele de căprioară), are un ecran panoramic curbat dual de 12.3” și un Head-Up Display cu realitate augmentată.

Noul PEUGEOT 308 se afirmă în segmentul său cu o caroserie redesenată. Ampatamentul mai lung cu 55 mm oferă o siluetă alungită și extra spațiu pentru pasagerii din spate. Înălțimea redusă cu 20 mm, asociată cu o parte frontală elegantă, lungește vizual capota. Postura și stilul noului Peugeot 308 au fost îmbunătățite la interior și nu la exterior, pentru a îndeplini obiectivul de eficiență aerodinamică. În materie de tehnologie, noul PEUGEOT 308 oferă sisteme de asistență la condus de ultimă generație. Noul PEUGEOT i-Cockpit® evoluează și integrează i-Connect® Advanced, un sistem de infotainment mai modern, intuitiv, conectat. Eficient și extrem de performant din punct de vedere aerodinamic, noul modelul este fidel conceptului mărcii potrivit căruia "ai puterea de a alege" și oferă motorizări plug-in hybrid, pe benzină sau Diesel.

Renault Megane E-Tech 100% electric are o caroserie compactă de berlină, profil de crossover, spate sculptat și linii sportive. Liniile sale aerodinamice îi conferă un profil elegant, iar condusul devine o experiență inedită. Jantele de 20”, farurile cu design specific realizate integral pe bază de leduri, banda 3D fluorescentă din spate și ornamentele aurii cromate subliniază originalitatea designului. De asemenea, cele 26 de sisteme de asistență și de siguranță îți promit o călătorie fără griji. În ceea ce privește autonomia, modelul dezvoltat pe baza tehnologiei Renault R&D, oferă posibilitatea de a parcurge până la 450 km WLTP (300 km cu bateria de 40 kW).

SKODA a lansat primul model SUV full electric, Skoda Enyaq, un model pentru șoferii care vor să experimenteze încă de acum confortul și performanța viitorului. SKODA ENYAQ iV este un daily driver, o mașină perfectă pentru viața de zi cu zi, care te va face să te simți bine și confortabil oriunde ai fi. Are o autonomie de până la 520 km și cu un încărcător public de 125 kW, vei putea să încarci mașina de la 10% la 80% în doar 38 de minute.