brand

Ghid fără stres pentru rambursarea creditului auto

Ghid fără stres pentru rambursarea creditului auto

Lumea modernă a distanțelor mari și a numeroaselor rutine zilnice face ca europenilor să le fie foarte greu să se descurce în toate fără un vehicul personal. De aceea, atât de mulți oameni au nevoie de o mașină - pentru a face naveta la serviciu și înapoi, pentru a duce copiii la școală și la diverse activități extracurriculare, pentru a merge la cumpărături și pentru a călători în suburbii la sfârșit de săptămână.

Putem vorbi la nesfârșit despre motivele pentru care a avea o mașină personală este grozav, dar situația financiară modernă îi împiedică adesea pe oameni să plătească o sumă mare de bani pentru o mașină dintr-o dată. Aici intră în joc creditele auto, iar unii recurg chiar la credite online rapide pentru a acoperi o parte din prețul necesar. Așadar, de îndată ce deveniți fericitul proprietar al unei mașini, acum se pune problema rambursării împrumutului fără durere și rapid. Iată un ghid de rambursare anticipată a creditului care vă poate ajuta să economisiți o mulțime de bani și să vă închideți mai repede datoria.

#1 Reconsiderați-vă cheltuielile

Primul pas pe care ar trebui să îl faceți dacă aveți un credit IFN urgent deschis este să vă schimbați abordarea în ceea ce privește bugetul și o mai bună planificare a cheltuielilor. Ar trebui să luați în considerare suma împrumutului și suma suplimentară a ratei dobânzii pe care creditorul o adaugă la împrumutul net pentru serviciile sale de împrumut. Ca urmare, va trebui să plătiți întotdeauna mai mulți bani decât ați luat inițial, iar această obligație poate afecta bugetul dumneavoastră.

O soluție bună este să vă revizuiți bugetul lunar și să găsiți aspecte de la care puteți refuza temporar, cum ar fi streamingul TV scump sau cinele săptămânale la restaurant. Nu vă simțiți nedreptățit din cauza acestor restricții temporare; ele nu înseamnă că viața dvs. se înrăutățește. Ele au doar rolul de a vă permite să vă permiteți o mașină și, în același timp, să păstrați un nivel de trai bun, fără extra și capricii care, de multe ori, cauzează o scurgere de bani imperceptibilă.

#2 Plătiți mai mult de fiecare dată

Această soluție simplă, dar nu chiar atât de evidentă, funcționează perfect, chiar și pentru cei care nu înțeleg cum funcționează în practică creditele. Tactica se bazează pe reducerea treptată a datoriei tale nete la împrumut, ceea ce face ca și rata dobânzii să se reducă în fiecare lună.

Iată cum funcționează. Atunci când luați un împrumut, primiți un grafic de plăți recomandat de creditor. Cu toate acestea, trebuie să înțelegeți că acest program include minimul de plăți pe care trebuie să le faceți pe toată durata maximă de acordare a împrumutului. De exemplu, dacă aveți un împrumut pe 3 ani, plățile dvs. vor fi distribuite pe 36 de luni, la care se adaugă ratele dobânzii pentru întreaga durată de rambursare. Cu toate acestea, dacă aveți puțin mai mult în fiecare lună, veți vedea că puteți fie să închideți împrumutul cu 6-9 luni mai devreme (evitând astfel dobânzile pentru acele luni nefolosite), fie să plătiți sume mai mici în lunile ulterioare (ceea ce este convenabil și pentru persoanele cu venituri instabile). Ambele variante sunt benefice din punct de vedere financiar și vă pot economisi o sumă frumușică de bani în final.

#3 Programează plăți suplimentare

Dacă aveți mai multe surse de venit decât un salariu lunar de la angajator sau sunteți un liber profesionist care primește mai multe plăți pe parcursul lunii, este logic să adăugați plăți suplimentare la programul dvs. obișnuit. Această abordare este o situație avantajoasă pentru ambele părți, deoarece vă ajută să direcționați banii de rezervă către lucruri care contează cu adevărat în prezent. Dacă lăsați acești bani în cont, cu siguranță îi veți irosi pe niște cheltuieli nu atât de importante, dar plăcute, în viitorul apropiat. Cu toate acestea, dacă îi trimiți pentru a-ți acoperi împrumutul auto este o investiție în rambursarea mai rapidă a împrumutului, reducerea ratei dobânzii și o mai bună sănătate financiară.

#4 Refinanțarea împrumutului în condiții mai bune

Cei care cumpără mașini în regim de urgență pot fi adesea de acord cu condiții nefavorabile, cum ar fi o durată scurtă a împrumutului sau rate ridicate ale dobânzii. În oricare dintre aceste cazuri, sunteți plasați într-o poziție nefavorabilă și trebuie să plătiți prea mult sau prea repede pentru a avea o mașină. Cu toate acestea, chiar și astfel de situații sunt gestionabile, deoarece puteți monitoriza diverse opțiuni de refinanțare după contractarea creditului auto. Odată ce vedeți o ofertă mai bună pe piață, întrebați creditorul despre refinanțare și folosiți o variantă mai bună pentru a vă ușura povara datoriei. Este întotdeauna posibil să obțineți o rată a dobânzii mai mică sau să prelungiți perioada de rambursare a creditului auto dacă aveți un istoric bun și afișați o credibilitate ridicată.

#5 Consultați experții juridici

Dacă niciuna dintre opțiunile pe care le-am numit mai sus nu funcționează pentru dumneavoastră, dar situația cu împrumutul actual vi se pare în continuare foarte neplăcută, puteți solicita consiliere juridică. În epoca modernă a împrumuturilor și a opțiunilor de creditare de microfinanțare pe care oamenii rareori le înțeleg bine, ajutorul juridic pentru gestionarea datoriilor a devenit foarte popular. Astfel, puteți angaja un expert financiar cu pregătire juridică care vă va informa cu privire la toate opțiunile disponibile pentru reducerea datoriilor, consolidarea datoriilor sau ajutor de stat pentru situația dumneavoastră specifică. În acest fel, puteți obține sprijin și asistență din partea agențiilor de stat și non-statale și puteți face ca împrumutul restant să fie mult mai ușor de gestionat.

#6 Căutați oportunități suplimentare de angajare

O altă opțiune viabilă pe care să o luați în considerare este obținerea unui al doilea loc de muncă sau o activitate secundară de freelancer pentru a vă finanța obligațiile financiare sporite. S-ar putea să nu fie atât de simplu să încorporezi un loc de muncă suplimentar în rutina ta agitată, dar un pic de creativitate te va ajuta. Găsește o ocupație care îți place și gândește-te la timpul liber pe care îl ai la dispoziție pentru a te angaja în acea activitate. Poate fi vorba de plimbarea câinilor, de a avea grijă de copii, de niște meșteșuguri casnice sau de consultanță în domeniile pe care le înțelegeți bine. Orice poate funcționa dacă găsești oameni dispuși să plătească pentru asta.

Împrumuturile auto sunt mai ușor de gestionat decât ați crezut

După cum puteți vedea, există o mulțime de modalități de a vă gestiona împrumutul auto, chiar dacă este vorba de un credit IFN rapid. Schimbați-vă mentalitatea și atitudinea față de bani; găsiți surse alternative de venit; fiți responsabil și disciplinat în cheltuielile dumneavoastră. Toți acești pași vor accelera rambursarea creditului și vă vor ajuta să vă reveniți la bugetul și obiceiurile obișnuite.