brand

Fișa medicală: tot ce trebuie să știi

Fișa medicală: tot ce trebuie să știi

În cazul în care ai nevoie de fișa medicală pentru permisul de conducere pentru că cel actual a expirat sau de fișa medicală pentru obținerea permisului de conducere, trebuie să te adresezi unui cabinet medical autorizat, dar nu înainte de a-ți vizita medicul de familie.

Pacienții pot obține fișa medicală pentru permisul auto de la orice unitate medicală autorizată care certifică aptitudinea medicală pentru a conduce autovehicule. Conform legislației în vigoare, fișa medicală pentru obținerea permisului auto este necesară în vederea depistării afecțiunilor care ar contraindica capacitatea de a conduce autovehicule, conducătorul auto fiind obligat să se supună unor examene medicale la fiecare reînnoire a permisului auto (analiza permisului de conducere).

Într-un caz fericit, fișa medicală pentru permisul auto, categoriile A și B, se va face în cel mult o oră și jumătate.

În total sunt 619 unități medicale autorizate pentru permis auto în întreaga țară, din care 69 în București, inclusiv clinica StandardMed Center, cunoscută pentru serviciile sale de calitate în evaluarea aptitudinilor medicale necesare conducătorilor auto.

Perioada de valabilitate a examenelor medicale este de până la 1 an, prin urmare fișa medicală trebuie depusă înainte de acest termen.

Înainte de a face o programare la o clinică medicală, trebuie să obții un certificat de la medicul de familie care să ateste că sunteți apt să conduci, deoarece fără acesta nu vei fi admis la consultații.

Ce analize medicale se regăsesc în permisul de modificare a fișei medicale?

Următoarele cabinete medicale sunt înscrise în fișa medicală pentru permisul auto:

  • boli interne
  • chirurgie ortopedică
  • neurochirurgie
  • Psihiatrie
  • Oftalmologie
  • ORL

Valabilitatea dosarului medical auto

În 2024, perioada de valabilitate a examinărilor medicale este de până la 1 an, prin urmare fișa medicală trebuie depusă înainte de acest termen. În urmă cu doi ani, perioada de valabilitate a fișei medicale auto era de numai șase luni.

Pacienții pot obține fișa medicală pentru permisul de conducere de la orice unitate medicală autorizată care atestă aptitudinea medicală pentru a conduce autovehicule.

Potrivit legislației în vigoare, fișa medicală pentru permisul auto se efectuează în vederea depistării afecțiunilor care ar contraindica capacitatea de a conduce autovehicule, șoferul fiind obligat să se supună unor analize medicale la fiecare reînnoire a permisului auto (analiza permisului de conducere).

Fișa medicală nu este necesară în cazul în care permisul este pierdut, furat sau deteriorat, atâta timp cât acesta este încă valabil.

Documente necesare pentru eliberarea fișei medicale auto:

  • carte de identitate
  • certificat de la medicul de familie

Fișa de școlarizare pentru cei care urmează cursurile școlii de șoferi.

Potrivit legislației, certificatul medical nu se eliberează persoanelor înregistrate cu: abuz și dependență de alcool, epilepsie, tulburări psihice majore, retard mintal, alte afecțiuni neurologice sau neuropsihice grave sau boli care afectează semnificativ vederea, auzul, locomoția etc.