brand

Excursie în Elveția: Cel mai bun itinerar Pentru Călătoria Cu Mașina

Excursie în Elveția: Cel mai bun itinerar Pentru Călătoria Cu Mașina

Elveția, un loc în care poți experimenta totul sau nimic. Trei zile în Elveția sunt perfecte pentru cel care nu dorește nimic altceva decât priveliștea de la fereastră sau pentru cel entuziast care vrea să facă tot ce poate face pe uscat, în aer și pe apă.

Cu 3 zile la îndemână poți nu numai să parcurgi principalele atracții elvețiene, ci și să ai timp liber pentru a ieși de pe cărările bătătorite sau pur și simplu să te plimbi și să te bucuri de toată frumusețea.

Atenție! E important e să rețineți că transportul local în Elveția este destul de scump. Un abonament poate acoperi toate mijloacele de transport în comun, vă poate oferi reduceri la excursii la munte, intrare gratuită la muzee și este, totodată, complet gratuit pentru copiii sub 16 ani.

Totuși, este mult mai simplu să călătoriți cu mașina personală sau una închiriată, pentru că utilizând autostrăzile și drumurile naționale, puteți ajunge rapid dintr-un punct în altul. Într-adevăr, veți avea nevoie de achiziționarea unei viniete. Prețul vinietei digitale pentru Elveția depinde de tipul de vehicul. Totodată, e important de menționat că vinieta pentru Elveția poate fi cumpărată pe o perioadă de un an și nu mai puțin de atât. Așadar, există doar vinieta anuală, nu și lunară sau săptămânală. Oricum, se merită, întrucât drumurile elvețiene sunt foarte bune, fiind unele dintre cele mai bune drumuri de condus din lume.

Să vedem acum care este cel mai bun itinerar:

Ziua 1: Lucerne

Ajungi la Zurich și pornește la drum spre Lucerna. Ziua ta va depinde de ora de sosire în Lucerna. Iată câteva dintre opțiunile pentru lucruri de făcut în Lucerna:

Opțiunea 1: Muzeul elvețian al transporturilor

Pe lângă faptul că prezintă istoria transportului aerian, terestru și chiar spațial, acest muzeu în aer liber are o arenă imensă în aer liber unde copiii își pot încerca diverse activități. Complexul găzduiește, de asemenea, un planetariu, cel mai mare ecran de cinema din țară și populara aventură elvețiană de ciocolată. Acesta este, în mod justificat, cel mai vizitat muzeu din Elveția.

Reține - deoarece este parțial în aer liber, ar fi înțelept să verifici vremea înainte de a merge acolo. Poți petrece cu ușurință peste o jumătate de zi la muzeu

Opțiunea 2: Tur de oraș local

Dacă ești prea obosit pentru a face prea acest lucru, poți să explorezi orașul în ritmul tău. Începe cu orașul vechi, traversând peste celebrul Podul Capela și plimbându-te pe străzile pietruite din piatră.

Pe măsură ce pornești pe aceste drumuri înguste, vei fi dus la celebrul Monument al Leului. De aici, întoarce-te mergând pe jos de-a lungul lacului. Dacă ai început deja să tânjești după puțină ciocolată, vei găsi multe ciocolaterii locale de-a lungul acestei plimbări, așa că nu uita să treci pe la ele.

Ziua 2: Lucerna - Muntele Titlis

De la Lucerna pornește spre Engelberg, un frumos sat elvețian situat la baza celebrului munte Titlis. De aici, fie mergi pe jos timp de 15 minute, fie mergi cu mașina până la stația din vale a telecabinei pentru Titlis. Începe călătoria cu 2 telecabine (inclusiv cu telecabina rotativă - Titlis Rotair) pentru a ajunge în vârf cu priveliști hipnotizante asupra Alpilor elvețieni.

În vârf, bucură-te de diverse activități, cum ar fi telescaunul Ice Flyer, peștera de gheață și uimitoarea plimbare pe faleza Titlis.

Încearcă să te întorci la Engelberg cu ceva timp liber, astfel încât să te poți plimba prin sat înainte de a te întoarce la Lucerna.

Ziua 3: Lucerna - Interlaken – Jungfraujoch

Vizităm unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din Elveția - Jungfraujoch - și cea mai înaltă gară din Europa. Pentru această călătorie, este recomandat să pleci devreme din Lucerna - ideal până la ora 7 dimineața sau cel târziu până la ora 8 dimineața.

Pentru a ajunge la Interlaken, poți lua trenul pentru o altfel de experiență, fiind necesare 2 ore de mers cu faimosul tren pitoresc, Lucerna - Interlaken Express. Te cazezi la hotel și te poți îndrepta numaidecât spre munte.

Se poate opta pentru traseul vechi și tradițional cu 2 schimbări de tren până în vârf sau pentru traseul Eiger.

Traseul 1

Traseul tradițional te duce de la stația Interlaken Ost până în vârf prin 2 schimbări de trenuri în Lauterbrunnen și Kleine Scheidegg. Acest traseu durează aproximativ 2 ore.

Traseul este pitoresc, iar pe ultima călătorie trenul se oprește de câteva ori la puncte de observare care oferă priveliști care îți taie respirația asupra ghețarului.

Traseul 2

Noua rută (începută în 2020) te duce cu trenul de la Interlaken Ost la Grindelwald. La Grindelwald, treci la telecabina pentru a ajunge la stația Eiger Glacier Station. Apoi treci din nou la tren pentru a ajunge pe vârf. Acest traseu durează aproximativ 1,15 ore.

În vârf, bucură-te de priveliștile uimitoare ale ghețarului Aletsch, cel mai lung din Alpi și de palatul de gheață cu sculpturile sale. De asemenea, experimentează distracția pe zăpadă în snowpark în timpul verii și lasă-te în voia tentației la Lindt Chocolate Heaven.

Pe drumul de întoarcere, poți opri la Grindelwald și vizita acest sat alpin sau poți opri la Lauterbrunnen și vizita cascada glaciară Trummelbach.

La cascade se poate ajunge cu un autobuz de 10 minute de la stația Lauterbrunnen.

Cascadele Trummelbach sunt de fapt 10 cascade în interiorul muntelui și se poate ajunge la ele cu un lift.

Notă: Copiii cu vârsta sub 4 ani nu au voie să viziteze cascadele.

Lucruri de știut

Elveția este cu siguranță scumpă în comparație cu restul Europei. Pentru a te descurca cu bugetul, poți opta pentru apartamente în Elveția în locul hotelurilor. Apartamentele pot găzdui mai multe persoane pe unitate și au, de asemenea, o chicinetă, ceea ce face mai confortabil să gătești câteva mese sau să mănânci ceva cumpărat de la băcănie în loc să mergi la restaurant.

Cele mai bune suveniruri de cumpărat ar fi cuțitul elvețian, clopoțeii pentru vaci, ciocolată și brânză și, dacă bugetul permite, un ceas elvețian.

Nu călători niciodată fără o jachetă călduroasă, pantofi confortabili și ochelari de soare. Mulți munți sunt legați de zăpadă pe tot parcursul anului.

Chiar dacă francul elvețian este moneda oficială, euro este acceptat peste tot. Monedele euro nu sunt acceptate în majoritatea locurilor. Cu toate acestea, există câteva magazine la aeroport care le acceptă.