brand

Cum să conduci în siguranță iarna aceasta: Alegerea corectă a anvelopelor

Cum să conduci în siguranță iarna aceasta: Alegerea corectă a anvelopelor

Condusul pe timp de iarnă poate fi o adevărată provocare chiar și pentru cei mai experimentați șoferi. De aceea, adaptarea la condițiile de drum este crucială pentru scăderea riscului de accident sau ieșire de pe carosabil.

Totodată, alegerea corectă a anvelopelor de iarnă asigură un nivel al siguranței în trafic și mai ridicat. Euromaster îți oferă cele mai importante sfaturi și recomandări de produs, pentru a-ți pregăti autoturismul de venirea sezonului rece:

Beneficiile anvelopelor de iarnă

Aderența îmbunătățită pe drumuri alunecoase reprezintă cel mai important beneficiu pe care îl asigură anvelopele de iarnă. Fiind fabricate dintr-un cauciuc special, care nu devine rigid la temperaturi scăzute, anvelopele de iarnă își păstrează flexibilitatea, ceea ce determină o aderență mai bună pe carosabil.

În plus, sunt prevăzute cu un număr ridicat de lamele, iar canelurile de pe suprafața de rulare sunt mult mai adânci. Aceste caracteristici îmbunătățesc atât demarajul, cât și capacitatea de frânare a autoturismului pe drumuri cu apă, zăpadă sau polei.

Reducerea distanței de frânare pe un astfel de carosabil este esențială în condiții de iarnă sau vizibilitate redusă, când fiecare metru contează pentru o încetinire sigură.

De asemenea, durabilitatea anvelopelor de iarnă în condiții de frig reprezintă un alt beneficiu important. Spre deosebire de anvelopele pentru vară, care se pot uza mai repede la temperaturi scăzute din cauza rigidității materialului, anvelopele de iarnă rezistă mult mai bine la frig.

Asta înseamnă că pot fi utilizate pentru intervale mari de timp (dacă se respectă regulile de întreținere, conduită în trafic și depozitare), economisindu-se bani pe termen lung.

Cum alegi cele mai bune anvelope de iarnă

Alegerea corectă a anvelopelor de iarnă este fundamentală pentru siguranța pe drum, în condițiile meteo specifice sezonului rece. În primul rând dimensiunile modelului de care ești interesat trebuie să coincidă cu informațiile specificate în manualul mașinii.

Tipul de vehicul este, de asemenea, un factor determinant. Anumite anvelope de iarnă pot fi mai potrivite pentru vehiculele mici și ușoare, în timp ce altele sunt recomandate pentru SUV-uri sau camionete.

Nu în ultimul rând, tipul de drum pe care îl parcurgi cel mai des poate influența alegerea. De exemplu, anumite anvelope pot fi mai eficiente pe drumuri cu zăpadă afânată, în timp ce altele pot fi mai potrivite pentru drumuri înghețate sau cu noroi.

Cunoașterea caracteristicilor anvelopelor de iarnă este, de asemenea, esențială. Este important să afli cât mai multe informații despre: adâncimea și modelul benzii de rulare; materialul utilizat în producție și funcțiile acestuia; tehnologia folosită în fabricarea anvelopelor de iarnă.

Anvelope de iarnă: recomandările Euromaster

Bugetul disponibil este, desigur, un alt factor important. Deși este esențial să investești în anvelope premium pentru a asigura o conducere în siguranță pe timp de iarnă, este de asemenea important să identifici cel mai echilibru cost:calitate.

Compararea diferitelor modele, ale unor branduri dedicate diferitelor categorii de utilizatori, te ajută să iei mai simplu o decizie. Iată recomandările Euromaster:

Anvelope premium

Anvelopa de iarnă MICHELIN Alpin 6 - model îmbunătățit pentru eficiență sporită la frânare și tracțiune pe zăpadă; performanțe de lungă durată; distanțe reduse de frânare pe suprafețe înzăpezite sau acoperite cu apă.

Anvelopa de iarnă MICHELIN Alpin 5 - model recomandat pentru echiparea mașinilor de oraș sau de familie; performanțe ridicate în condiții de iarnă severe, datorită aderenței excelente pe carosabil umed și înzăpezit.

Anvelopa de iarnă MICHELIN Pilot Alpin 5 - model special conceput pentru autoturisme rapide și puternice; combină siguranța sporită cu durabilitatea în condiții de iarnă; reactivitate optimă chiar și la viteze mari.

Anvelopa de iarnă MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV - model adaptat cerințelor speciale ale SUV-urilor, ideal pentru orice tip de drum parcurs în condiții de iarnă; garantează stabilitate pe suprafețe alunecoase chiar și la viteze ridicate.

Anvelopa de iarnă MICHELIN Agilis Alpin - model dezvoltat pentru camionete și vehicule utilitare; asigură siguranță și manevrabilitate pe drumuri acoperite cu zăpadă, la frânare și accelerare.

Anvelopa de iarnă MICHELIN Latitude Alpin - model ce asigură mobilitate sporită în condiții de iarnă; tehnologia Stabiligrip combină două tipuri diferite de lamele, pentru o tracțiune îmbunătățită.

Anvelope de buget

Anvelopa de iarnă Kleber Krisalp HP3 - model ce oferă siguranță prin zăpezi și gheață; distanță de frânare redusă cu aproximativ 1 metru, pe suprafețe acoperite cu gheață, datorită noii benzi de rulare cu elastomeri funcționali.

Anvelopa de iarnă Riken Snow - model de buget disponibil într-un număr variat de dimensiuni, ce asigură un nivel scăzut al zgomotului produs la rularea în condiții de iarnă.

Ținând cont de aceste informații, alege anvelopele de iarnă potrivite pentru modelul mașinii tale și bugetul de care dispui. Explorează gama de opțiuni de pe Euromaster.ro și solicită o ofertă de preț pentru un model de anvelope marca MICHELIN, Kleber sau Riken!