brand

Top 5 cele mai unice masini

Top 5 cele mai unice masini

Încă de la începuturile producției de vehicule, consumatorii au avut privilegiul de a asista la multe proiecte îndrăznețe și unice în istorie. Fie că sunt de persuasiune tehnologică sau filozofică, mai multe mașini au continuat să definească epoci, să schimbe percepții și chiar să imbunătățească societatea.

Așează-te confortabil, aprinde-ți un trabuc și bucură-te de lectura. De la îndrazneț la sublim, iată lista cu cele mai unice 5 mașini realizate vreodata.

1. GMD T. 50 (2021)

Noul GMD T.50 este o mașină hiper care face lucrurile diferit față de celelalte. În afară de linia roșie 12.100 rmp, nu există nimic care să iasă în evidență – în ceea ce privește specificațiile. Însă, la o inspecție mai atentă, este mai mult decăt clar că valorile de referință convenționle, cum ar fi timpii de 0-60 mph, vitezele maxime sau chiar cifrele aerodinamice nu sunt niciunul dintre punctele forte ale mașinii.

Mașina se vinde cu 2,4 milioane de lire sterline, aceasta a fost concepută pentru a oferi cea mai captivantă experiență posibilă. Cu transmisie manuala în 6 trepte, aceasta este o interpretare new-age a mașinii supreme – realizarea mașinii a fost realizată sub supravegherea lui Murray. Cel mai semnificativ, este probabil sa fie ultima mașină ”analogică” din istorie.

2. 1981 DeLorean DMC-12

Dacă a existat vreodată o mașină care ar putea defini o întreagă generație, aceasta ar trebui să fie DeLorean DMC-12. Silueta sa deosebit de dorită. Cu un look futurist și retro, silueta sa deosebită l-ar catapula la statutul de cult, ca unul dintre co-starurile seriei de filme ”Înapoi in viitor”.

Este adevărat, nu este nimic deosebit sau remarcabil la el, are un motot de 130 CP – cu siguranță nu il putea propulsa pe Marty McFly până la 88mph pentru a ”traversa timpul”.

Vestea bună este că DeLorean încă există și oferă servicii de restaurare pentru DMC-12. De asemenea, îți poți comanda câteva upgrade-uri care îl vor aduce cât de cât cu un pas mai aproape de standardele moderne.

3. 1953 General Motors Firebird 1 XP-21

Remarcabil și foarte ușor de diferențiat de aproape orice altceva conceput pentru drum, 1953 XP-21, seamănă cu un avion cu reacție. Stilul a fost mai degrabă un semn de inspirație decât principiile practice de proiectare inginerească.

Scopul său principal a fost de fapt un exercițiu de a determina dacă un motor cu turbină pe gaz ar putea fi folosit ca o centrală propulsoare viabilă pentru vehiculele de producție. Motorul a fost numit ”Whirlfire Turbo-Power” și a propulsat Firebird 1 prin intermediul roților din spate și al unei transmisii.

Acest design producea peste 370 CP la o viteză a turbine de 13.000 rpm, în timp ce expulza combustibilul pentru avioane (la o temperatură de 1.250 de grade Fahrenheit).

4. Devel Sixteen

Producătorul auto din Dubai are cu siguranță sprijinul financiar pentru a-și vedea hipermașina Devel Sixteen să intre în producție. Hypercarul V16 de 5.000 de cai putere ar trenui să fie o mașină care îi poate cauza probleme lui Bugatti, dar numeroase întârzieri legate de fiabiltatea motorului (nesurprinzător) au afectat mașina de cand a fost expusă pentru prima dată în 2003.

Aceasta a fost chiar clasificată printre cele ”30 cele mai proaste mașini fabricate vreodată” – însă, aceasta poate schimba foarte multe păreri în momentul lansării pe piață.

5. 2021 Tesla Roadster

Lansată în 2007, Tesla Roadster, oferă o viteză maximă de peste 130 mph și are o autonomie de 250 de mile cu o singură încărcare. Scurtul ciclu de producție din 2008-2012 ar spune că Tesla și-ar extine produsul pe piața de consum doar prin modelele S, X si 3.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a confirmat revenirea acesteia în gamă cu îmbunătățiri vaste. Se spune că Roadster-ul va atinge un timp de 0-60 mph și o viteză maximă de 250 mph. Noua și îmbunătățita baterie de 200 kWh este proectată sa ofere o autonomie de până la 620 de mile cu o singură încărcare, dacă este condusă ecologic.