brand

Top cele mai tari concepte auto din 2022

Nu toate mașinile prezentate la târgurile internaționale ajung să fie produse și în serie, însă cu siguranță unele dintre ele atrag toată atenția.

Fie că suntem uimiți de concepte de design venite parcă din viitor, fie că autoturismele prezentate sunt echipate cu tehnologii amețitoare și care aduc mai mult cu o navă spațială, un lucru este clar: pasionații de mașini sunt impresionați în fiecare an de inginerii din industria de automotive.

Am selectat 10 dintre cele mai tari concepte auto propuse din 2022 ca să știi cam la ce trebuie să te aștepți pe viitor de la această industrie.

Top cele mai tari concepte auto din 2022

‘24 Aston Martin Vanquish

Modelul a fost prezentat de fapt pentru prima dată la Salonul Auto de la Geneva sub numele de Vanquish Vision Concept, în 2019. Însă cei de la Aston Martin s-au străduit din greu să-l modifice, iar acum se pare că se apropie din ce în ce mai mult de ceea ce va însemna următoarea generație 2024 Vanquish.

Se preconizează că noul Vanquish va li lansat în 2023 cu un preț de pornire de aproximativ 300.000 dolari. Aston Martin va renunța la V12 al mașinii în favoarea unui nou grup motopropulsor hibrid V6 de 3,6 litri pe care îl produce intern. Scopul este acela de a respecta cerințele stricte privind emisiile, în timp ce se produc până la 700 de cai putere, ceea cu siguranță vaface din Vanquish un rival demn pentru mașini precum Ferrari F8 Tributo și McLaren 720S.

Top cele mai tari concepte auto din 2022

Audi Skysphere

Audi intenționează să nu mai producă deloc mașini pe benzină în următorii ani. Celebrul brand german spune că va lansa ultima mașină nouă pe benzină în 2026, iar până în 2033, va produce și vinde doar vehicule electrice.

Audi Skysphere este un roadster decapotabil cu două uși, care nu este doar o mașină electrică, ci și un vehicul autonom. Are un volan retractabil și pedale care se deplasează în spații invizibile atunci când mașina se pilotează singură.

Skysphere de 624 de cai putere are un cockpit complet digital, direcție pe roțile din spate și o suspensie pneumatică adaptivă nouă și inovatoare. De asemenea, va avea un ampatament variabil care poate schimba lungimea mașinii pentru a trece confortul și dinamica de condus de la un model grand touring la o mașină sport.

Top cele mai tari concepte auto din 2022

BMW i8 M

Potrivit BMW, i8 M 2024 va fi pus în vânzare ca model complet nou în 2023. Este de așteptat ca prețul să înceapă de la aproximativ 160.000 dolari și să includă un nou motor turbo-patru ca parte a grupului său de propulsie PHEV, care ar putea avea o putere totală. de 591 cai putere. Pentru comparație, originalul i8 de 369 de cai putere era echipat cu un turbocompresor cu trei cilindri.

Top cele mai tari concepte auto din 2022

Mercedes-Benz Vision EQXX

Conceptul Mercedes-Benz Vision EQXX a câștigat deja o mulțime de aprecieri.

În combinație cu trenurile super-ușoare și ultra-eficiente ale sedanului concept, aerodinamica lui EQXX îl va ajuta să parcurgă 997 km cu o singură încărcare. Aceasta este o performanță epică, mai ales având în vedere că bateria mașinii va avea sub 100 kWh.

Pentru comparație, Mercedes spune că sedanul său emblematic EQS ​​folosește un pachet de baterii care este de două ori mai mare decât cel al lui EQXX. Mai mult, acumulatorul de ultimă generație al acestuia din urmă va fi cu 30% mai ușor, oferind în același timp o densitate de energie cu 20% mai mare.