brand

Top cele mai sigure mașini în 2022

Top cele mai sigure mașini în 2022

Pe lângă multe alte aspecte, siguranța unei mașini ar trebuie să fie cap de listă atunci când facem achiziția. Miturile conform cărora SUV-urile ar consuma mult și ar fi greu de întreținut sunt de mult apuse și elemente ca siguranță, confort, raport calitate-preț imbatabil față de alte clase de mașini și eficiență au trecut pe primul plan atunci când vorbim depre acest tip de autoturisme.

Deși în ultima vreme, constructorii se întrec în a scoate pe piață din ce în ce mai multe modele care să fie sigure atât pentru șoferi cât și pentru pasageri, nu toate reușesc să obțină punctajul maxim de 5 stele dat de organismul de testare Euro NCAP.

Și noi considerăm siguranța unui autoturism un aspect extrem de important, de aceea pentru fiecare anunț auto de vânzare pe care îl vei găsi pe cautimasina.ro, îți punem la dispoziție pe lângă descrierea clasică, analize de preț, depreciere și consum, și rezultatele modelului ales de tine la teste Euro NCAP.

Euro NCAP a publicat de curând lista cu cele mai sigure mașini ale anului 2022 și nu ar strica să îți arunci un ochi dacă vrei ca achiziția ta să merite toți banii și să te poarte pe drumuri sigure.

Iată ce modele de mașini au obținut 5 stele Euro NCPAP pentru acest an:

Alfa Romeo Tonale: SUV-ul de dimensiuni mici a obținut punctaje extrem de bune: 83% protecție pentru ocupanții adulți, 85% pentru ocupanții copii, 67% pentru pietoni și 85% pentru sistemele de siguranță.

Cupra Born: mașină mică de familie a obținut următoarele punctaje: 93% protecție pentru pasagerii adulți, 89% pentru copii, 73% pentru pietoni și 80% pentru sistemele de siguranță cu care este echipată.

Kia Sportage: un alt SUV de dimensiuni mici lăudat de Euro NCAP este Sportage de la Kia. Procentele pe care le-a obținut pentru siguranța adulților și a copiilor sunt mai mari decât în cazul lui Alfa Romeo Tonale (87% siguranță pentru adulți, 86% pentru copii), dar a obținut un punctaj mai mic la capitolul siguranță pietoni și sisteme de siguranță prevăzute (66% pentru pietoni, 72% pentru sistemele de siguranță).

Mercedes-Benz Clasa T, Clasa C și Citan Tourer au primit, de asemenea, cinci stele, grație unor echipamente de siguranță mai bune, inclusiv a unui nou airbag central. Modelele Mercedes au obținut un scor impresionant de 91% pentru pasagerii adulți, un scor extrem de mare de 93% pentru ocupanții copii, 69% pentru pietoni și un punctaj extrem de mare de 90% pentru sistemele de siguranță.

Dacă vrei o mașină mare pentru familie, ar trebui să îți îndrepți atenția către Kia EV6. Aceasta a obținut punctaje extrem de bune: 90% pentru siguranța adulților, 86% pentru cea a copiilor, 64% pentru pietoni și 87% pentru sistemele de siguranță cu care este echipată.

Nu putea lipsi de pe listă Volvo, una dintre mărcile consacrate pentru siguranța oferită ocupanților săi. Modelul Volvo C40 Recharge a obținut următoarele punctaje: 92% pentru siguranța adulților, 89% pentru copii, 70% pentru pietoni și 89% pentru sistemele de siguranță.

Volkswagen Multivan a obținut și el tot 5 stele, procentele fiid următoarele: 90% siguranță adulți, 89% siguranță copii, 69% siguranță pentru pietoni și 87% pentru echiparea cu sisteme de siguranță.

Dacă în planurile tale de achiziție se află o mașină de familie dar care să nu fie atât de voluminoasă, ar trebui să iei în calcul noul model Renault Megane E-tech. Are 85% pentru siguranță pasageri adulți, 88% pentru copii, 65% pietoni și 79% sisteme de siguranță.

Din clasa mașini mici, Volkswagen Polo a obținut cele mai bune punctaje: 94% pentru siguranța adulților, 80% pentru cea a copiilor, 70% pentru pietoni și 70% pentru sisteme de siguranță.