brand

Top cele mai sigure mașini din 2022

Top cele mai sigure mașini din 2022

Siguranța este una din caracteristicile importante în funcție de care ar trebui să alegem o mașină. Indiferent de design, buget, puterea motorului, siguranța atunci când conducem în oraș sau la drum lung este esențială.

Specialiștii Euro NCAP au publicat rezultatele ultimei sesiuni de teste din 2022 iar majoritatea modelelor au reușit să ia punctajul maxim de 5 stele. Asta înseamnă că producătorii de automobile dezvoltă sisteme de siguranță din ce în ce mai eficiente.

Organismul de testare independentă, Euro NCAP, evaluează ratingului general de siguranță începând din 2009, pe a patru criterii importante: protecția ocupanților adulți (pentru șofer și pasager), protecția ocupanților minori, protecția pietonilor, care a fost extinsă pentru a include bicicliști și este acum cunoscută ca protecție a utilizatorilor vulnerabili ai drumurilor (VRU) și Safety Assist, care a evaluat tehnologiile de asistență a șoferului și de evitare a accidentelor.

De anul viitor, reglementările NCAP vor fi modificate și vor lua în considerare și alte criterii cum ar fi protocoale pentru frânare de urgență pentru motociclete și noi scenarii pentru protecția pietoni și bicicliști.

Land Rover Discovery Sport a obținut 5 stele: 84% protecție adulți, 89% protecție copii, 71% protecție pietoni și bicicliști, 85% sisteme de siguranță.

Lexus RX s-a descurcat și el onorabil la teste: protecția pentru adulți a fost evaluată cu 90%, protecția copiilor cu 87%, protecția pietonilor și bicicliștilor cu 89%, iar sistemele de siguranță au primit 91%.

Mercedes-Benz GLC nu putea primi un punctaj mai mic de 5 stele, având în vedere faptul că este o marcă premium. A obținut așadar: 92% protecție adulți, 90% protecție copii, 74% protecție pietoni și bicicliști, 84% sisteme de siguranță.

Volkswagen Amarok este și el un model de 5 stele: 84% protecție adulți, 90% protecție copii, 74% protecție pietoni și bicicliști, 84% sisteme de siguranță.

Skoda Octavia a primit și ea 5 stele: 86% protecție adulți, 84% protecție copii, 68% protecție pietoni și bicicliști, 81% sisteme de siguranță.