brand

Cele mai sigure mașini de pe piață pentru escapadele tale

Cele mai sigure mașini de pe piață pentru escapadele tale

Au trecut vremurile în care puteai deschide o mașină cu un deschizător de conserve și să ți se pară normal acest lucru. Astăzi mașinile de pe șosele sunt mai sigure decât oricând. Iată câteva modele noi care au primit un rating de cinci stele Euro NCAP.

Michiel van Ratingen de la Euro NCAP a declarat: „Testele noastre devin din ce în ce mai dure, iar mașinile continuă să obțină rezultate din cele mai bune, ceea ce înseamnă că cumpărătorii de mașini primesc o gamă din ce în ce mai sigură de vehicule din care să aleagă”.

Skoda Scala

Skoda Scala, poziționată între Fabia și Octavia și intenționată să fie un concurent Golf, a primit un scor de 97% la Protecția ocupanților adulți, plasându-l printre primele mașini de familie mici testate de Euro NCAP.

Mercedes-Benz B-Class

Cu GLE și clasa B (care au primit cinci stele la testele de siguranță), Mercedes-Benz rămâne una dintre cele mai sigure mărci de mașini de pe piața europeană de automobile. GLE a obținut un scor de 96% pentru protecția ocupanților adulți, 90% pentru protecția copiilor, 78% pentru utilizatorii vulnerabili de pe drum și 75% la capitolul asistență.

Audi e-tron

Cei de la Fleet Europe au testat cu multă responsabilitate automobilul Audi e-tron și au făcut chiar și o recenzie video foarte explicită. Euro NCAP a raportat un nivel similar de protecție pentru ocupanții de diferite tipuri, așezați în diverse poziții. Testele au arătat, de asemenea, o bună protecție împotriva rănilor în cazul accidentelor grave.

Volkswagen T-Cross

Noul MPV mic de la Volkswagen, T-Cross, s-a descurcat foarte bine la capitolul protecția ocupanților adulți, cu un scor de 97%. Siguranța copiilor a fost evaluată la 86%, ceea ce sugerează că ar putea fi o alegere bună ca vehicul de familie. Pentru utilizatorii vulnerabili de pe drum a obținut un scor de 81% și în ceea ce privește asistența 80%.

Renault Clio

Mașinile de oraș și siguranța nu mai sunt două antonime, iar asta o demonstrează cel mai bine noul Renault Clio. Acest model, chiar și cu gradul standard de echipare, a obținut cinci stele la testele NCAP. Sistemele de siguranță au fost mult îmbunătățite și includ acum o gamă foarte cuprinzătoare de elemente care te ajută la condus.

Ce sunt testele NCAP?

Siguranța unui vehicul poate avea un impact imens asupra supraviețuirii ocupanților acestuia, precum și asupra persoanelor pe care vehiculul le poate lovi în cazul unui accident.

Furnizarea de informații cu privire la siguranța relativă a vehiculelor permite noilor cumpărători de mașini să aleagă vehicule din cele mai sigure. Furnizarea acestor informații a dus, de asemenea, la o concurență între producătorii de motoare, ceea ce a condus la îmbunătățiri generale ale siguranței autovehiculelor.

Programele de evaluare a mașinilor noi (NCAP) testează mașini noi și le oferă un rating de siguranță de la zero la cinci stele. O evaluare de zero stele înseamnă că oamenii din mașină ar avea șanse mai mari de a fi răniți sau de a muri într-un accident, iar o evaluare de cinci stele înseamnă că oamenii din mașină ar avea șanse mult mai mici de a fi răniți sau de a muri într-un accident.

NCAP evaluează efectele diferitelor tipuri de accidente asupra persoanelor din vehicul, efectele asupra pietonilor dacă sunt loviți de mașină și tehnologiile de siguranță cu care este prevăzută mașina. Programul folosește teste de impact (inclusiv manechine de test de impact) efectuate la diferite viteze, în care se testează reacția mașinii în cazul unui accident frontal, în cazul unui impact lateral și lovirea unui stâlp cu partea laterală a mașinii.

Îți place vreunul din aceste modele? Folosește motorul de căutare cauțimașină.ro și caută modelul preferat. Doar aici poți găsi într-un singur loc toate anunțurile valabile pe piața de automobile din România și poți compara tarifele pentru a beneficia de cel mai bun preț!