brand

Cele mai sigure 3 mașini din Europa

Cele mai sigure 3 mașini din Europa

Ești în căutarea unei mașini sigure pentru tine și familia ta? Mai mult, nu îți dorești orice fel de mașină, ci una fiabilă. de preferat produsă în Europa? Atunci ai ajuns exact unde trebuie pentru că în acest articol îți vom prezenta nu doar una, ci trei mașini care se încadrează în specificațiile tale. Citește până la capăt materialul nostru și dacă te tentează vreunul din modele, folosește apoi motorul de căutare cauțimașină.ro și vezi dacă nu cumva găsești modelul preferat la un preț convenabil.

Cea mai bună mașină de familie: Volkswagen Touran

Volkswagen Touran este perfect pentru familiile care doresc ceva practic, accesibil, sigur, dar care nu este prea mare. Acestea fiind spuse, este un vehicul cu șapte locuri excelent, deși este mai mic decât alte monovolume de pe piață.

Există un spațiu de 137 de litri cu al treilea rând de scaune ridicat, dar acesta se extinde la 927 de litri cu al treilea rând de scaune rabatat.

Toate modelele sunt dotate cu un sistem de infotainment cu ecran tactil, cu radio DAB și aer condiționat. Kitul de siguranță a fost actualizat și primește o mulțime de echipamente de siguranță. Vine la pachet cu nouă airbag-uri și sisteme, cum ar fi sistemul automat de frânare post coliziune și sistemul de protecție proactivă a ocupanților în caz de accident. De asemenea, cu acest model mai beneficiezi și de control adaptiv al vitezei de croazieră, frânare de urgență și alerte de trafic. Dacă ai o remorcă, atunci poți profita și de Trailer Assist.

Touran a obținut un rating de cinci stele Euro NCAP cu câteva scoruri impresionante:

 • 88% pentru ocupanții adulți
 • 89% pentru ocupanții copiilor
 • 71% pentru pietoni
 • 76% pentru asistență de siguranță

Cel mai sigur SUV de dimensiuni mici: Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan este un SUV mic, foarte popular în rândul amatorilor de SUV-uri și excelent pentru familiile care au nevoie de o mașină practică și de încredere.

Există câteva modele din care poți alege, începând de la modelul S până la modelul R-Line. La modelul entry-level beneficiezi de aer condiționat, jante din aliaj de 17 inchi, sistem de infotainment, lumini automate și asistență pentru menținerea benzii. Urcând nivelurile de echipare, vei obține senzori de parcare, control de croazieră și navigare prin satelit.

De asemenea, acest model are și foarte mult spațiu. Și spațiu pentru pasageri și un portbagaj de 520 de litri care se extinde la o capacitate de 615 litri dacă glisezi scaunele din spate înainte și la 1.655 litri dacă rabatezi scaunele din spate.

În ceea ce privește siguranța, are un punctaj complet de cinci stele la ratingul Euro NCAP, cu rezultate obținute după cum urmează:

 • 96% pentru ocupanții adulți
 • 84% pentru ocupanții copiilor
 • 72% pentru pietoni

Cel mai sigur SUV mare: Volvo XC90

Volvo este o marcă foarte cunoscută pentru siguranța pe care o oferă șoferilor și pasagerilor automobilelor lor, mai ales că și-au propus să elimine toate decesele și toate rănile grave în eventualitatea unui accident, pentru toate persoanele care conduc modelele lor. Și asta nu peste 20, 10 sau 5 ani, ci până acum doi ani. Dacă au reușit sau nu, rămâne de văzut, dar cel puțin la categoria SUV-urilor mari se descurcă bine.

Volvo XC90 a câștigat la Auto Express titlul de Car of the Year în 2015 și este una dintre cele mai bune din clasa sa pentru fiabilitate, siguranță și tehnologie. Există și o variantă hibridă pentru cei mai ecologiști dintre noi.

Există două tehnologii notabile la XC90, care îl fac una dintre cele mai sigure mașini de pe piață. Acestea sunt sistemul Run Off-Road și scaunele speciale care absorb energie. Sistemul Run-Off Road detectează dacă ai părăsit asfaltul și te îndrepți către un accident – scaunele cu absorbție de energie reduc impactul unui impact mare.

Alte caracteristici de siguranță includ frânarea autonomă care vine în cadrul pachetului de siguranță îmbunătățit de la Volvo. Aceasta îi protejează pe șoferi împotriva coliziunilor cu motociclete, biciclete sau pietoni. Habitaclul este construit din oțel de înaltă rezistență, cel mai rezistent din industria auto, pentru o protecție maximă.

De asemenea, beneficiezi de șapte airbaguri, avertizare pentru unghiul mort, alertă de trafic transversal din spate și asistență când stai în coadă. A obținut cinci stele la testul Euro NCAP, cu rezultate după cum urmează;

 • 97% pentru ocupanții adulți
 • 87% pentru ocupanții copiilor
 • 72% pentru pietoni
 • 100% pentru asistență în siguranță