brand

Cele mai rapide mașini italiene fabricate vreodată

Cele mai rapide mașini italiene fabricate vreodată

Italia este o destinație populară din foarte multe motive, atât în rândul femeilor, cât și în rândul bărbaților. Pe de-o parte, Italia este considerată cea mai romantică țară din întreaga lume, iar pe de altă parte, este bine cunoscută ca patria celor mai rapide mașini. Astfel, ea este iubită cu pasiune de ambele sexe.

În ceea ce privește automobilele italiene, pentru că asta ne interesează mai mult pe noi, la cauțimașină.ro, decât vinul de calitate, plimbările cu barca și cinele la lumina lumânărilor, ne-am gândit să întocmim o listă cu cele mai rapide exemplare, niște mașini de curse care satisfac setea de adrenalină chiar și pentru cei mai curajoși dintre noi.

1. Lamborghini Huracan

Când Lamborghini a lansat modelul Lamborghini Huracan Performante mulți pasionați de mașini s-au uitat strâmb la el întrucât nu se poate spune că este chiar cea mai frumoasă mașină rapidă de pe piață. Dar în ceea ce privește viteza pe de altă parte, e clar că niciun alt model al acestei companii nu-l întrece. Datorită motorului său foarte puternic, Lamborghini Huracan este capabil de o accelerație extraordinară, așa cum era de așteptat de altfel de la o mașină care costă aproape 200.000 de euro.

2. Ferrari FXX Evolution

Ferrari FXX Evolution este practic un frățior mai mic și mai crud, o versiune mai modernă a clasicului FXX. Pe lângă detaliile de pe caroseria sa, relativ similare cu cele ale modelului FXX, FXX Evolution are și câteva îmbunătățiri sub capotă care o fac să fie o mașină mai rapidă decât predecesoarea ei.

3. Pagani Zonda R

Pagani Zonda R a fost introdusă pe piață în anul 2007, la prestigiosul shoe Geneva Motor și imediat a fost clasată ca o mașină de lux, pe care și-o permit doar celebritățile și persoanele foarte bogate. Pagani Zonda R costă aproximativ un milion de euro, cu toate că nu este deloc o mașină confortabilă pentru șoferii înalți. Dar odată ce cumperi un asemenea model, chiar dacă te simți bine în el sau nu, ai dreptul să te lauzi cu averea ta fabuloasă și cu faptul că stăpânești una din cele mai rapide mașini italiene create vreodată.

4. Lamborghini Essenza SCV12

Ca toate celelalte branduri de lux italiene, și Lamborghini produce câteva modele de mașini destinate doar unei anumite clase de șoferi. Atât pentru viteza lor, cât și pentru imaginea pe care o au, dar mai ales pentru prețul pe care trebuie să-l plătești pentru ele, este evident faptul că aceste mașini rapide nu sunt pentru oricine, așa cum este cazul și modelului Lamborghini Essenza SCV12. Până la ora actuală, au fost fabricate doar 40 de mașini Lamborghini Essenza SCV12 și probabil că altele nici altele nu vor mai părăsi ușile fabricilor Lamborghini. De aceea, cei care dețin așa ceva se pot considera cei mai privilegiați colecționari din întreaga lume.

5. Ferrari SF90 Stradale

De fiecare dată când o companie de automobile celebră scoate pe piață un nou model, trebuie să se producă și ceva gălăgie în jurul subiectului. Dar când vine vorba de o mașină ca Ferrari SF90 Stradale, înțelegem de ce se creează atât de multă agitație. Ferrari SF90 Stradale iese din fabrică cu trei motoare foarte puternice sub capota sau și este un hibrid neîmblânzit cu care poți face furori pe pistele de mașini, dar și pe drumurile unde îți este permis să-l conduci.

6. Ferrari FXX

Știm că am pomenit de Ferrari FXX și mai sus, când am povestit despre Ferrari FXX Evolution. Dar nu putem să nu vorbim mai pe larg de această mașină uimitoare atunci când vine vorba de mașini rapide. Din punct de vedere al design-ului său, cu siguranță Ferrari FXX nu este o mașină chiar pe placul tuturor, dar dacă te orientezi după viteză și după capacitatea de accelerare, atunci nu ai cum să dai greș cu un asemenea model.

7. Lamborghini Centenario LP 770-4

Multe din mașinile produse de Lamborghini sunt rapide, dar Lamborghini Centenario LP 770-4 face parte dintr-o cu totul altă ligă. Mulți cred că acest model este un avion de luptă fără aripi și tindem să le dăm dreptate, mai ales atunci când vine vorba de puterea de accelerare.