brand

Top cele mai populare mașini second hand din România

Top cele mai populare mașini second hand din România

Este clar că atunci când cumpără mașini second hand, românii preferă destul de mult brandurile germane și asta se vede pe toate șoselele țării.

VW, Audi sau BMW sunt nelipsite din parcul auto din țara noastră și de aceea se găsesc extrem de mult modele și variante și la mâna a doua. Aceste mărci sunt cunoscute pentru fiabilitate și pentru rezistența lor la sute de mii de km și de aceea sunt și alese de către șoferii care nu au buget de un autoturism nou.

Numai pe cautimasina.ro sunt în acest moment peste 48.000 de anunțuri cu vânzări de mașini second hand și multe dintre ele sunt mărci cunoscute de la producători germani.

În urma unei scurte analize a pieței de autoturisme deja rulate din țara noastră și a anunțurilor găsite pe cautimasina.ro, mai jos te invităm să vezi care este topul celor mai populare mașini second hand din România.

1. Volkswagen

Lansat în Germania ca ”mașină a poporului”, se pare că producătorul a reușit să se impună destul de rapid la nivel global. Țara noastră nu face excepție de la asta, multe modele Volkswagen fiind cumpărate de șoferii români încă din anii 90. Clar nu putem să nu ne amintim de ”boom-ul” anilor 2000 în care mulți români își cumpărau Passat sau Golf. Cu motoare trainice, fiabile, ușor de întreținut și destul de ieftine la piese, modelele VW sunt pe primul loc în preferințele românilor atunci când vine vorba de achiziția unei mașini second hand.

2. BMW

Seria 3 și Seria 5 sunt două dintre modelele producătorului bavarez extrem de apreciate de români, indiferent de anul în care au fost produse. Cu motoare puternice, design sportiv și potrivite și pentru a avea o anumită ”prestanță”, BMW-urile sunt cumpărate destul de mult de șoferii din țara noastră.

3. Audi

A4 și A6 i-au cucerit pe români. Elegante și sportive în același timp, simple dar destul de reușite astfel încât să atragă atenția, cu interioare de o calitate excepțională și cu motoare care durează, nici nu a fost greu pentru modelele Audi să se impună rapid pe piața auto din România.

4. Ford

Focus și Mondeo sunt și ele printre mașinile second hand preferate de români. Fiabilitatea, aspectul practic și prețul sunt criterii la care modelele excelează.

5. Opel

Nu putea lipsi de pe listă, Opel. Fără prea multe pretenții, Astra, Vectra sau Corsa sunt extrem de căutate ca mașini la mâna a 2-a. Deși nu au cine știe ce design sau performanțe tehnice și nu atrag atenția ca un BMW, aceste modele sunt construite corect și nu îți vor da prea multe bătăi de cap la service. Dacă le întreții corect, le poți conduce extrem de mulți ani și km fără să ai probleme majore.