brand

Cele mai performante automobile născute în țara amorului

Franța… femei cochete, vin bun, pâine ca nicăieri în întreaga lume, declarații de dragoste, mașini… Da! Nu am făcut nicio greșeală când am scris aceste rânduri. Chiar dacă nu se bucură de la fel de multă apreciere precum germanii sau italienii, francezii se pricep cu adevărat la mașini, iar creațiile lor au ajuns de multe ori și pe pistele de curse și chiar au obținut rezultate notabile.

Știai că majoritatea piloților buni de curse sunt francezi? Sau că tehnologia din industria automobilelor de care dispun francezii poate concura oricând cu cea germană, italiană, americană sau japoneză? Chiar dacă nu se străduiesc să fabrice cele mai rapide mașini de pe piață, francezii au și resursele și cunoștințele necesare pentru a impresiona întreaga lume și din acest punct de vedere, nu numai când vine vorba de romantism.

Cu alte cuvinte, francezii chiar au potențial și ca să demonstrăm acest lucru, am întocmit în acest articol o listă cu câteva din cele mai notabile creații ale lor. Citește-o până la capăt și studiaz-o cu atenție, iar dacă te tentează vreuna din propunerile noastre, intră pe cauțimașină.ro și dă-ți întâlnire cu exemplarul preferat alegând din colecția noastră impresionantă de anunțuri cu mașini noi și second hand.

Top 3 automobile performante create de francezi

Cele mai performante automobile născute în țara amorului

1. Renault 5 Turbo 2

Pentru a nu știu câta oară, Franța își dovedește dragostea și devotamentul față de cursele de raliuri prin crearea unui automobil superb, căruia nu prea ai ce să-i reproșezi. Turbo 2 a fost răspunsul lui Renault față de celelalte branduri de automobile care creau hatchback-uri / mașini de raliu precum Citroën și Peugeot. Renault 5 Turbo 2 s-a luptat cu capodoperele acestora și de multe ori a reușit și să câștige.

Micul turbocompresor cu 4 cilindri de 1,4 litri a reușit să ducă Renault 5 până la aproape 200 de cai putere. Iar Renault 5 Turbo 2 de asemenea, a fost făcut special pentru cursele de raliuri, deoarece fiecare versiune a sa a fost realizată cu aproape aceleași specificații. Renault a transformat acest automobil într-un adevărat campion, obținând una după alta victorii la raliurile din Spania, Portugalia, Franța și multe alte țări.

Cele mai performante automobile născute în țara amorului

2. Bugatti Type 51

Oricine știe câte ceva despre Jay Leno, probabil că a auzit și despre vasta sa colecție de mașini. Leno deține mai multe frumuseți, printre care se numără și Bugatti Type 51. În comparație cu renumitul Type 35, Type 51 este mai puțin proeminent. Cu toate acestea, s-a dovedit un succesor valoros al unei mașini de curse legendare.

Ce are în plus Type 51 în comparație cu Type 35 nu a fost simplu: un motor cu dublu arbore cu came. Această schimbare a oferit un avantaj enorm automobilului Type 51 pe pistă. Type 51 este o mașină perfectă pentru a ilustra condiția raliurilor din perioada lansării sale. Este păcat doar că trebuie să fii la fel de bogat ca domnul Leno pentru a-ți permite una.

Cele mai performante automobile născute în țara amorului

3. Renault Alpine A110

Alpine A110 este una dintre cele mai deosebite mașini franceze produse vreodată. Construită la muți ani după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, Alpine cu două uși era cu mult diferită față de o mașina de stradă obișnuită. Ea se distingea în primul rând prin configurația aparte a motorului său central A110.

După Alpine A110, francezii au creat mai multe modele, un fel de ramificații evoluate din designul său original. Cu toate acestea, niciunul dintre noile modele nu a ajuns să fie la fel de cunoscut ca A110. Alpine A110 a reușit să se remarce în aproape toate cursele la care a participat. Fie că este vorba de curse sau de automobile obișnuite sau mașini de curse, Alpine s-a descurcat exemplar. În mod surprinzător, Renault a decis să readucă Alpine A110 pe piață, în anul 2017, cu o versiune nou-nouță. Vestea bună este că designul noului automobil încă seamănă cu designul clasic. Cu toate acestea, nu se știe dacă cei de la Renault vor fi suficient de curajoși pentru a intra în competiție cu această mașină și a-i oferi șansa de a câștiga faima de care s-a bucurat predecesorul său. Noi însă, credem că ar avea potențial.