brand

Topul celor mai impresionante mașini europene la mare căutare pe piață în anii 2010

Topul celor mai impresionante mașini europene la mare căutare pe piață în anii 2010

Greu de crezut pentru unii dintre noi, dar cel de-al doilea deceniu al mileniului 3 s-a sfârșit de mult și nu se mai întoarce niciodată. Din fericire însă, nu s-a sfârșit pur și simplu, ci ne-a lăsat moștenire o mulțime de modele de mașini care vor rămâne în istorie. Iar încă o veste bună este faptul că multe dintre ele le găsești second, la prețuri mai mult decât convenabile dacă folosești motorul de căutare cauțimașină.ro, unde găsești toate anunțurile de mașini noi și vechi disponibile pe piață și poți să compari prețuri și caracteristici. Iată câteva exemple de mașini pe care merită să le ai în vedere dacă ai în plan să investești într-o mașină din epoca respectivă.

Volkswagen Up! - lansat în 2011

Înainte de 2011, mașinile de oraș erau un mijloc de transport destul de practic și ieftin, dar nu ofereau o distracție ieșită din comun și nici nu se remarcau printr-o dinamică de condus cu adevărat atrăgătoare. Dar Volkswagen Up! a schimbat toate aceste lucruri.

Up! a fost conceput și dezvoltat ca parte a unui proiect care a livrat și SEAT Mii sau Skoda Citigo. Dar, în timp ce mașinile sale surori aveau multe dintre aceleași calități din punct de vedere mecanic - un confort deosebit în timpul condusului, direcție fermă și un mod practic de schimbare a treptelor de viteză și un impresionant plus de rafinament - niciuna nu a putut egala finisajele de lux și stilul funky ale lui VW Up!.

În mod ironic, proiectul Up! nu a fost considerat un succes uriaș în cadrul grupului Volkswagen, de asemenea, planurile de extindere la nivel global nu s-au concretizat niciodată. Dar cu costuri de funcționare scăzute și un lifting recent care a adus turbo alimentarea în gamă, această mașină era în realitate exact automobilul de care mulți oameni aveau de fapt nevoie (chit că realizau sau nu acest lucru).

Volvo XC90 - lansat în 2014

A doua generație XC90 a dat startul unei ere complet noi și de mare succes pentru Volvo. Lăsând în urmă epoca automobilelor de tip break, producătorul suedez a folosit noul SUV pentru a lansa pe piață un nou design încântător. Caracteristicile acestui model s-au regăsit mai apoi și în multe alte proiecte ale companiei, de la crossover-ul XC40 până la limuzina S90, precum și toate celelalte modele lansate între ele.

Iar evoluția lui XC90 a fost una cu adevărat impresionantă. XC90 a făcut posibilă introducerea pe piață a noii platforme SPA de la Volvo: o arhitectură de produs scalabilă care va continua să construcția tuturor celorlalte mașini din seriile 60 și 90 ale mărcii.

Tehnologia a fost concepută încă de la început ținându-se cont de electrificare și acesta este unul din motivele pentru care Volvo este acum un jucător cheie pe piața extrem de competitivă a berlinelor și SUV-urilor cu emisii scăzute, așa-numitele mașini ale viitorului.

Porsche 911 R

Departamentul GT de la firma Porsche a obținut succese uimitoare cu aproape fiecare model lansat în ultimii ani, dar chiar și după aceste standarde, 911 R este puțin special. De fapt, este vorba despre caroseria și suspensia de la 991 GT3, cu motorul de 4,0 litri cu șase cilindri de la GT3 RS, care produce 493 CP.

Porsche mai are și o cutie de viteze manuală cu șase trepte. Produsul final obținut din aceste ingrediente este una dintre cele mai bune mașini de oraș pe care le poți cumpăra. Se deosebește de modelele GT3 și hard-core GT3 RS, oferind trăsături clasice 911 într-un pachet ultra convenabil. Iar motorul cu aspirație normală este o wow – realizat cu atât mai plăcut și mai impresionant prin eliminarea unei doze de amortizare a sunetului.

Dar vrei să știi care este cea mai mare nemulțumire a noastră cu privire la acest model? Producția limitată. Mașinile atât de bune nu ar trebui să devină indisponibile atât de repede. E păcat de noi și de ele.

„Am așteptat atât de mult o variantă manuală 991 GT3; R-ul livrat. Cutia de viteze deblochează conducerea Nirvana. E minunat."