brand

Cele mai frumoase mașini în 2022

În 1986 Rémi Depoix et Franz Hummel au creat Festivalul Automobile International menit să acorde distincții pentru cele mai frumoase și creative modele din industria auto.

Aflat la cea de a 37 ediție, pe 3 decembrie 2021, în cadrul evenimentului, un juriu format din 12 membri provenind din mai multe industrii (auto, media, modă, design, arhitectură și bijuterii) s-a reunit la Paris pentru a analiza selecția de proiecte creative și vizionare și pentru a alege cele mai frumoase și interesante mașini pentru anul 2022.

Juriul a fost format din: Jean-Michel Wilmotte (preşedintele juriului, arhitect), Anne Asencio (vice-preşedintele juriului, vice-preşedinte Design Experience Dassault Systems), Hermidas Atabeyki (preşedintele companiei D3 Studio), Paul Belmondo (fost pilot de raliuri, consultant TV), Cyrille Duval (director companie), Laurent Gardinier (acţionar Maisons Taillevent), Etienne Gernelle (director publicaţie, preşedinte şi CEO Le Point), Olivier Josse (responsabil relaţii publice Alcyone), Jacques Nicolet (preşedinte Everspeed), Patrick Pruniaux (preşedinte Girard-Perregaux), Isabelle Schlumberger (director general vânzări, marketing şi dezvoltare JCDecaux) şi Ari Vatanen (fost pilot de raliuri şi fost deputat în Parlamentul European).

Cea mai frumoasă mașină a anului – DS4 de la DS AUTOMOBILES

DS4

Această categorie recompensează cele mai frumoase mașini comercializate la un preț mai mic de 60 000 de euro. Se ține cont doar de criteriul estetic.

”Inspirată de conceptul DS Aero Sport Lounge, recompensat anul trecut de Festival Automobile International, silueta modelului DS 4 este unică în segment, cu proporţii nemaiîntâlnite până acum. Caroseria este atletică, foarte musculoasă, compactă şi susţinută de roţi de mari dimensiuni. Este în acelaşi timp aerodinamică, eficientă şi carismatică", a declarat Thierry Metroz, director design pentru marca DS Automobiles.

Cel mai frumos supercar - FERRARI DAYTONA SP3

FERRARI DAYTONA SP3

Acest premiu recompensează modele noi de pe piață - produse în ediție limitată sau produse în serie - dar vândute cu peste 60.000 de euro.

Cel mai frumos hypercar - PEUGEOT 9X8

PEUGEOT 9X8

Acest premiu recompensează mașinile produse în serie, dar vândute cu peste 60.000 de euro, care prezintă un design sportiv și performanțe remarcabile.

Cea mai creativă experiență - BMW I VISION CIRCULAR CONCEPT

BMW I VISION CIRCULAR CONCEPT

Acest premiu recunoaște inovația în domeniul tehnologiei și al conectivității pentru informații și divertisment.

Cel mai frumos concept car - Renault 5 Prototype

Renault 5 Prototype

Până când vom vedea aceste modele și pe străzile din România, poți oricând să îți găsești mașina favorită, nouă sau second hand, și cea care ți se pare ție frumoasă pe platforma noastră, cautimasina.ro.

Aici găsești o analiză completă pentru fiecare anunț în parte: date tehnice depre mașină, analiză preț, depreciere și kilometraj, kilometrajul real de la RAR, date de consum, verificare dacă autoturismul a fost furat sau este consemnat cu diverse probleme tehnice sau daune, rating Euro NCAP.