brand

Cele mai economice mașini de pe piață la ora actuală

Cele mai economice mașini de pe piață la ora actuală

Pui mai mult accent pe consumul mașinii tale decât pe orice alt factor atunci când vine vorba de alegerea unui nou automobil? Atunci îți vom prezenta în acest articol cele mai economice mașini de pe piață. Cauțimașină.ro a întocmit special pentru tine un top care să te ajute să iei mai ușor o alegere care să te satisfacă pe deplin din punct de vedere al consumului, dar să nu te oblige să faci compromisuri nici din alte perspective.

Când vine vorba de consumul de combustibil, totul nu este decât o simplă analiză cost-beneficiu – cu cât vehiculul tău este mai cumpătat, cu atât economisești mai mulți bani de fiecare dată când faci o călătorie.

Cum să alegi o mașină economică?

Până nu demult, mașinile diesel erau considerate cele mai economice mașini din punct de vedere al consumului. Cu toate acestea, popularitatea lor a scăzut după ce detaliile despre scandalul declanșat de cei de la Volkswagen în 2015 și de atunci încoace au apărut tot felul de întrebări cu privire la emisiile de oxizi de azot (NOx) și particule în suspensie de la mașinile diesel.

În ciuda acestui fapt, mașinile diesel noi sunt foarte curate, iar acest tip de combustibil încă este o alegere foarte bună pentru cei care parcurg în mod regulat distanțe lungi, deoarece majoritatea motoarelor diesel moderne revin încet încet pe autostrăzi. Șoferii de mașini diesel trebuie doar să se asigure că parcurg suficienți kilometri într-un an pentru a compensa costul inițial suplimentar al unui motor diesel cu economii de combustibil.

Top mașini economice de pe piață la ora actuală

Peugeot 208 1.5 BlueHDi (100) Active Manual

Cea de-a doua generație de mașini Peugeot 208 a călcat pe urmele înaintașului său, păstrându-și coroana de regină în calitate de cea mai economică mașină vândută în Europa. Un Peugeot ca acesta, dotat cu cea mai recentă gamă de motoare cu ardere frugale de la PSA este opțiunea cea mai puțin însetată când vine vorba de combustibil.

Chiar dacă este zgârcită cu combustibilul său, Peugeot 208 15 1.5 BlueHDi nu face niciun compromis în ceea ce privește performanțele. Ea este dotată cu un cuplu puternic de 250 Nm, care ajunge de la 0-62 mph, într-un timp respectabil de 9,6 secunde.

Citroen C3i 1.5 BlueHDi (100) Shine Plus

Poate că nu este o surpriză că Citroen C3 ocupă locul doi în acest top – motorul său este aproape identic cu cel pe care îl poți găsi în surioara lui de mai sus, Peugeot 208. Cu toate acestea, Citroenul este puțin mai însetat, cel mai probabil din cauza caroseriei sale mai înalte. Ne îndoim că majoritatea șoferilor ar observa o diferență mare atunci când îl conduc zi de zi.

Accelerația nu este la fel de dinamică precum la Peugeot (pentru o viteză de la 0-62 mph durează 10,4 secunde), iar C3 pune un accent mai mare pe confort.

Skoda Octavia 2.0 TDI (114) SE Technology

Dacă ești în căutarea unei mașini de familie eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, există și alte opțiuni mai rele decât Skoda Octavia. De fapt, acest model de Skoda nu este departe de Citroen C3 în ceea ce privește consumul de combustibil – ceea ce este impresionant, având în vedere că Skoda este o mașină mai mare, cu un motor mai voluminos și mai puternic.

Motorul diesel de 2,0 litri cu patru cilindri de la Skoda este mai mult decât un motor economic din punct de vedere al consumului de combustibil. Cei 113 CP oferă acestei Octavia performanțe mai mult decât decente.

Volkswagen Golf 2.0 TDI Life

Dacă nu ai nevoie de spațiul pe care ți-l oferă Skoda Octavia și preferi insigna Volkswagen, atunci Golful diesel entry-level ar putea fi perfect pentru tine. De asemenea, este puțin mai ușor de condus și are un interior modern, cu afișaje digitale mari, chiar și în varianta sa cea mai accesibilă.

Golful Mk8 cu cinci uși ar trebui să fie suficient de spațios pentru majoritatea familiilor, cu mult spațiu pentru a găzdui patru adulți și cu un portbagaj de 381 de litri. Suportul pentru cap este de asemenea decent și este ușor să te simți confortabil în spatele volanului, datorită multor ajustări în toate direcțiile. Iar Golf Estate este și mai practic, datorită portbagajului său de 611.