brand

Cele mai bine vândute mașini europene în anul 2022

Cele mai bine vândute mașini europene în anul 2022

Luna ianuarie a acestui an a dus cu ea o scădere de 2.4% în vânzările din piața automobilelor. Conform datelor furnizate de Jato Dynamics, a făcut ca luna ianuarie să fie astfel cea mai slabă la capitolul vânzări, din anul 1991 și până în prezent.

Nu trebuie să mai enumerăm noi aici motivele pentru performanțele atât de scăzute din piața auto deoarece cu siguranță le cunoști și tu. Dar ceea ce îți putem spune și probabil nu știi încă este care au fost totuși cele mai apreciate mașini din acest an, până acum.

În general, mașinile despre care vom vorbi în continuare sunt mașini destul de noi, dar pentru că pe platforma noastră cauțimașină.ro găsești orice fel de modele, dacă te tentează ceva din ceea ce vei descoperi în continuare, atunci fă un search aici și bucură-te de cele mai bune prețuri!

Cele mai apreciate mașini europene anul acesta

1. Dacia Sandero

Dacia Sandero este o mașină foarte convenabilă ca preț care, datorită performanțelor sale remarcabile pentru un automobil din categoria ei, nu numai că nu a experimentat vânzări mai mici, ba chiar a cunoscut în ianuarie o creștere de 10% spre deosebire de luna ianuarie a anului trecut.

2. Peugeot 208

Peugeot 208 este o mașină care s-a vândut foarte bine anul trecut și se ține sus, pe baricade, și anul acesta. Popularitatea ei se datorează fără doar și poate nenumăratelor revizii și perfecționări suferite de-a lungul timpului, dar se pare că tot efortul designerilor și inginerilor de la Peugeot au dat roade pentru că și anul acesta Peugeot este una din cele mai vândute mașini europene.

3. Peugeot 2008

Cu un look destul de îndrăzneț, Peugeot 2008 este una din cele mai populare alegeri pentru șoferii europeni. La începutul acestui an modelul acesta nu s-a vândut chiar excepțional de bine, dar chiar și așa este unul din cele mai apreciate SUV-uri europene, întrecându-l chiar și pe germanul VW T-Roc.

4. VW Golf

Se pare că VW Golf se ține bine și anul acesta, așa cum era de așteptat pentru cea mai bine vândută mașină europeană în anul 2021. Din păcate, manufactura acestui model a avut mult de suferit din cauza creșterii prețurilor materiei prime pretutindeni în lume. Dar design-ul său îmbunătățit încă din anul 2020 a atras atenția pasionaților de automobile și se pare că încă îi ține preocupați și anul acesta.

5. VW T-Roc

Îți plac mașinile SUV? Atunci probabil că adori modelul VW T-Roc la fel cum o fac și câteva mii de alți europeni care au cumpărat o astfel de mașină anul acesta. Micul SUV există pe piață încă din anul 2017 și popularitatea sa de netăgăduit îi reflectă fiabilitatea.

6. Skoda Octavia

Skoda Octavia este unul din cele mai apreciate modele din familia Skoda și la fel ca și Dacia Sandero a avut parte de o creștere, nu o scădere în vânzări anul acesta. Skoda Octavia este fără doar și poate cel mai bine vândut model Skoda la ora actuală și probabil că așa va fi până la sfârșitul anului și chiar și mai departe.

7. Renault Clio

Pentru Renault Clio volumul vânzărilor a scăzut foarte mult anul trecut, dar pare să recupereze acum când modelul a ajuns iar pe baricade. Nu e de mirare că lumea se orientează iar către această mașină dacă ne gândim la fiabilitatea, dar și la aspectul ei.

8. Mercedes Bens A-Class

Mercedes Benz A-Class este o limuzină compactă cu un design foarte potrivit pentru era în care ne aflăm. Din orice unghi o privești, această mașină denotă eleganță, iar când vine vorba de fiabilitate, puține alte mașini europene reușesc s-o întreacă.

9. VW Polo

Cum era de așteptat, clasamentul celor mai bine vândute mașini europene este și anul acesta plin de mașini nemțești, iar VW Polo nu este decât încă un exemplu dintre ele. Dar dacă vrem să fim realiști, trebuie să recunoaștem superioritatea, fiabilitatea, eleganța și puterea acestor mașini care ne farmecă și ne uimesc de multe decenii încoace.