brand

Cele mai așteptate lansări de modele auto în 2022

Anul 2022 pare în continuare unul extrem de promițător în ceea ce privește lansările de mașini noi, fie că vorbim despre cele potrivite pentru oraș, fie că ne referim la ”supercars” sau cele premium.

Pare că segmentul de SUV-uri și cel de mașini electrice vor avea parte de modele noi din ce în ce mai performante, având în vedere faptul că tot mai mulți șoferi optează pentru astfel de mașini.

Am cercetat ofertele și comunicatele producătorilor și îți punem la dispoziție lista cu cele mai așteptate lansări auto în 2022.

Chiar dacă poate multe dintre modelele așteptate vor depăși bugetul tău, ce este frumos și performant place oricărui șofer, așa că te invităm să te delectezi cu cele mai interesante și futuriste designuri dar și cu noutățile din punct de vedere tehnic.

Poți oricând însă să găsești un autoturism pe placul tău și care se încadrează în suma pe care vrei să o cheltui pentru o astfel de achiziție, pe platforma noastră cautimasina.ro, singurul agregator din România care îți pune la dispoziție toate anunțurile cu vânzări auto postate în peste 160 de site-uri de profil.

Cele mai așteptate lansări de modele auto în 2022

Alfa Romeo Tonale – 41.500 euro, la vânzare din aprilie 2022

Suv-ul de la Alfa Romeo pare că va șterge toate scăderile de vânzări cu care s-a confruntat producătorul în ultima vreme. Cu un aspect impresionant și o gamă de motoare electrificate, crossover-ul compact și elegant va rivaliza cu modelele Audi Q3 și Mercedes GLA.

Alfa Romeo Tonale este construit pe aceeași platformă ca Jeep Renegade și are o motorizare de 48V mild-hybrid benzină și 271 CP. În interior, Tonale îmbină luxul cu tehnologia, cu un ecran de infotainment de 12,3 inchi, asistent vocal Amazon Alexa și ajutoare autonome pentru șofer.

Cele mai așteptate lansări de modele auto în 2022

Alpine A110 facelift – 59.160 euro, la vânzare din aprilie 2022

Marca franceză a păstrat în mare parte designul atrăgător de inspirație retro, în schimb a adăugat o serie de echipamente revizuite a modelelor A110, A110 GT și A110 S, ultimele două primind o versiune de 296 CP pentru motorul turbo de 1,8 litri a mașinii standard care avea 249 CP. Interiorul este și el impresionat, folosind matriale noi și de calitate și un sistem de infotainment actualizat de șapte inchi, care este disponibil cu un upgrade de monitorizare a performanței pentru utilizare pe pistă. Din fericire, suspensia a fost în mare parte neatinsă.

Cele mai așteptate lansări de modele auto în 2022

Aston Martin DBX707 – 237.100 euro, la vânzare din vara anului 2022

Cum poți să faci unul dintre cele mai bune SUV-uri de lux și mai bun? Dacă ești Aston Martin, adaugi mai multă putere. Noul model are 697 CP de la V8-ul twin-turbo de 4,4 litri, care pretinde 0-62 mph în 3,3 secunde.

Suspensia pneumatică cu trei camere și sistemul anti-ruliu activ au fost modificate pentru a spori agilitatea, în timp ce frânele carbon-ceramice au rămas cele standard. Există, de asemenea, o nouă cutie de viteze automată cu nouă trepte, cu acțiune mai rapidă. În ceea ce privește designul exterior, noul model are o grilă frontală personalizată, orificii de ventilație pe capotă și opțiunea de a-ți pune roți de 23 de inchi.

Cele mai așteptate lansări de modele auto în 2022

Audi Q6 e-tron – 71.000 euro, la vânzare la sfârșitul anului 2022

Puțini producători de autoturisme au îmbrățișat la fel de mult tehnologia EV ca Audi. Peste Q4 e-tron, noul Q6 e-tron promite să combine stilul care atrage toate privirile și luxul rafinat cu performanțe de neegalat.

Sursele spun că modelele entry-level vor avea cel puțin 470 CP și până la în peste 600 CP pentru versiunea RS. Audi este construit pe aceeași platformă Premium Electric ca și Porsche Macan electrificat, așa că ar trebui să aibă o dinamică excelentă de condus. Pe de altă parte, se pare că va avea o autonomie de aproximativ 610 km.

Cele mai așteptate lansări de modele auto în 2022

BMW Seria 2 Active Tourer – 40.000 euro, la vânzare din aprilie 2022

Mai lung, mai lat și mai înalt decât înainte, noul BMW Seria 2 Active Tourer are un interior remarcabil de încăpător, care se mândrește cu caracteristici îngrijite, cum ar fi o bancă spate glisantă și sistemul de infotainment iDrive 8 BMW.

Modelul are 2 motorizări pe benzină mild-hybrid și una diesel. Acestora li se vor alătura mai târziu modelele 225xe și 230xe cu tracțiune integrală.

Cele mai așteptate lansări de modele auto în 2022

BMW M2 – 71.000 euro, la vânzare din vara lui 2022

Succesorul emblematicului E30 M3 din anii 1980, noul model BMW M2 combină performanța și manevrabilitatea mașinii sport în caroseria compactă, dar surprinzător de spațioasă a recentului Seria 2 Coupé.

Sub capotă va fi o versiune a motorului M3 turbo de 3,0 litri cu șase cilindri în linie și cu o putere așteptată de 425 CP.

Cele mai așteptate lansări de modele auto în 2022

Citroen C5 Aircross – 30.200 euro, la vânzare din aprilie 2022

Recent revizuit, C5 Aircross a primit o față premium. Exteriorul a fost redesenat cu lumini de rulare cu LED distinctive, faruri spate noi și modele revizuite de jante din aliaj. În interior vei găsi un infotainment elegant de 10 inchi de la anteriorul C4 și posibilitatea de a-ți încărca telefonul wireless. Senzația noului Citroen C5 Aircross rămâne însă bancheta spate glisantă și cei 720 de litri de spațiu în portbagaj.