brand

Cum arată SUV-ul hibrid de la BMW cu peste 700 de cai putere

Cum arată SUV-ul hibrid de la BMW cu peste 700 de cai putere

BMW a prezentat de curând modelul XM, cel mai nou SUV din gama M, o mașină de 2,7 tone care are un motor V8 care alături de un sistem hibrid ce dezvoltă 644 de cai putere. Noul SUV are elemente în comun cu modelul M Hybrid V8 de competiție care va concura la campionatul IMSA Weather Tech în 2023.

Bavarezii au promis însă că vor lansa pe piață și o versiune cu 738 de cai putere, BMW XM versiunea Label Red și deja au dat publicității o primă fotografie cu acesta.

Lansarea oficială a BMW XM Label Red este programată pentru 2023 și noul Label Red va oferi o versiune îmbunătățită a motorului hibrid plug-in, care îl va face cel mai puternic SUV non-electric de pe piață.

Modelul standard BMW XM furnizează 644 CP la 5.400 rpm și 590 lb-ft (800 Nm) de cuplu. între 1.600 – 5.000 rpm. În special, modificările aduse V8-ului dublu-turbo de 4,4 litri și motorului electric din transmisia automată cu opt trepte vor duce la XM Label Red să producă 738 CP (748 CP / 550 kW) și 735 lb-ft (997 Nm).

Numele noului model, Label Red, pornește de la multitudinea de accente roșii care nu sunt disponibile pe varianta standard a XM. Acestea includ roșu în jurul grilelor frontale masive și ale geamurilor laterale, elemente care sunt de obicei finisate în aur, dar care pot fi opționale și pe negru lucios prin pachetul Shadow Line de la BMW.

De asemenea, bavarezii au echipat XM Label Red cu roți distinctive care combină spițe negre lucioase cu accente de roșu strălucitor.

Nu există încă o fotografie cu interiorul, dar producătorul german spune că schema de culori roșu și negru continuă în interior ca să atragă atenția asupra detaliilor specifice.

Bineînțeles că noul model de XM Label Red va fi mai scump decât modelul standard, vehiculându-se că prețul va fi undeva în jur de 185.000 dolari.