brand

Cele mai performante automobile născute în țara amorului

Cele mai performante automobile născute în țara amorului

Constructorul francez de automobile, Bugatti, a prezentat în august cel mai recent model de roadster, W16 Mistral, despre care se spunea încă de pe atunci că este și cea mai rapidă decapotabilă de serie de lume.

Nu întâmplător a fost ales și numele Mistral care înseamnă un vânt specific din Franța.

Abia acum s-a dezvăluit însă și viteza pe care noul model o atinge: peste 420 km/h.

De asemenea, odată cu lansarea lui Bugatti Mistral se anunță și sfârșitul faimosului motor W16, care a debutat la Veyron și s-a regăsit și la Chiron. Ca și în cazul lui Chiron Super Sport și Super Sport 300+, motorul W16 de 8.0 litri dezvoltă 1.600 de cai putere sub capota lui W16 Mistral.

Din punct de vedere design, noul W16 Mistral este inspirat de celebrele Type 57 Roadster Grand Raid din 1934, Type 40, Type 41 Royal și Type 55 Roadster.

Partea din față are faruri LED cu o semnătură luminoasă alcătuită din 4 benzi orizontale care simbolizează cele 4 turbocompresoare ale motorului, dar și faptul că noul model dispune de tracțiune integrală. Mai mult, farurile au și o suprafață tridimensională cu prize de aer create în scopuri aerodinamice.

Grila tridimensională este desenată în stilul tipic Bugatti, sub forma unei potcoave iar parbrizul este puternic înclinat și curbat.

La interior, Bugatti W16 Mistral preia câteva elemente estetice de la Chiron, unde regăsim o serie de componente și inserții confecționate din aluminiu și titaniu ușor. Scaunele sunt îmbrăcate în piele împletită, la fel și panourile portierelor, într-o combinație de galben cu negru.

Instrumentele de bord au fost atent concepute pentru a putea fi citite cu ușurință chiar și la viteze de 420 de km/h. Nu în ultimul rând, maneta schimbătorului de viteze este confecționată din aluminiu și conține inserții din lemn și chihlimbar cu celebra sculptură a elefantului dansator, creată de Rembrandt Bugatti.

Noul model Bugatti Mistral va fi replicat în doar 99 de exemplare și toate au fost deja vândute. Prețul unui exemplar este de 5 milioane de euro.

Livrările Bugatti Mistral vor începe pe finalul acestui an.