brand

Cele mai importante informații din cartea mașinii tale

Cele mai importante informații din cartea mașinii tale

Unul dintre cele mai importante documente ce are legătură cu mașina ta, deși la prima vedere poate nu pare asa, este chiar cartea acesteia.

În acest manual vei găsi informații relevante despre cum funcționează autovehiculul și dacă este pentru prima dată când deții marca respectivă ar fi bine să îl și citești.

Fie că ai găsit să cumperi o mașină second hand, fie că vrei una nouă, ar trebui să te asiguri că intri în posesia cărții acesteia și să o ceri proprietarului anterior sau de la showroom, după caz.

Mai ales că acest aspect te poate ajuta să și vezi cât de bine a fost întreținută mașina dacă deja este rulată, să ai o garanție în plus că vânzătorul este de bună credință și să știi la rândul tău cum să o folosești corespunzător și în standarde.

Pe platforma noastră cautimasina.ro găsești peste 180.000 de anunțuri cu vânzări auto second hand dar și mașini noi.

Când te întâlnești cu vânzătorii, nu ar fi rău să le ceri și cartea, mai ales dacă autoturismul este deja rulat.

De asemenea, ar trebui să iei în calcul ca acest manual în care ți se explică cum funcționează mașina să fie tot timpul în torpedou. Vei descoperi în rândurile de mai jos că s-ar putea ca aceasta să te scoată din situații critice.

# Configurarea inițială a mașinii și sfaturi pentru a conduce în parametri optimi

Pentru mașinile care au tehnologii complexe, va fi nevoie să faci o configurare inițială a acestora. Manualul te va ajuta cum poți să setezi intrarea în autoturism fără a mai apăsa pe cheie, să setezi volumul la boxe sau infotainmentul, cum să te conextezi cu smartphone-ul și multe alte aspecte de acest tip. De asemenea, ai datele tehnice și toți parametri care îți vor spune cum să conduci mașina cu un consum optim și în siguranță, în funcție de modul în care a fost construită aceasta.

# Cum să rezolvi situații întâlnite frecvent

Manualul de utilizare al mașinii acoperă informații relevante pentru câteva situații care pot apărea frecvent și care îți vor fi de mare ajutor dacă circuli pe un drum extra urban sau într-o zonă fără semnal la telefon. Din cartea mașinii poți afla cum să schimbi o anvelopă în caz de pană, cum să pornești mașina sau chiar cum să deschizi manual un geam electric, în caz de nevoie.

# Cum să întreții corect mașina

În manual găsești informații despre cum poți să cureți mașina în interior și în exterior în funcție de materialele din care aceasta este construită. Informații de mare ajutor de altfel, mai ales dacă vrei ca autoturismul să pară ca nou pentru un timp mai îndelungat.

# Cum să afli utilitatea fiecărui buton

Ori de câte ori ai nevoie să știi ce face un anumit buton din interiorul mașinii tale sau ce reprezintă orice ”bec” ce apare în bord, ar fi bine să verifici în manual. Informațiile sunt binevenite de altfel, pentru că te poate scăpa de ”stresul” de a observa că ceva s-a aprins în bord. Unele lumini de avertizare din bord sunt mai grave iar altele îți pot arăta doar că trebuie să schimbi un consumabil.

# Cum să faci presiunea corectă a anvelopelor

Pentru ca autoturismul să ruleze corect și în parametri optimi este nevoie ca presiunea din anvelope să fie cea ideală. În manualul mașinii se specifică acest lucru și asta te poate ajuta să faci și să verifici singur presiunea roților.

# Cum să verifici nivelul lichidelor

Dacă unele lichide precum uleiul se verifică și se completează doar când motorul este răcit, cel de parbriz de exemplu poate fi completat oricând. De asemenea, în carte vei avea și schița unde sunt amplasate aceste recipiente la modelul pe care îl conduci.