brand

Care sunt avantajele unei mașini hibrid

Care sunt avantajele unei mașini hibrid

Mașinile hybrid sunt echipate cu sisteme de propulsie ce utilizează atât combustibil tradițional, cât și energie electrică, pentru a produce puterea necesară deplasării. Faptul că observăm astăzi în trafic din ce în ce mai multe autoturisme din această categorie are legătură cu o sumă de avantaje variate, generate de aceste vehicule pe termen scurt, mediu și lung.

Scăderea semnificativă a consumului mediu de combustibil 

Utilizarea unei mașini cu sistem de propulsie hybrid (motor convențional / motor electric) determină o reducere semnificativă a consumului de combustibil. Acest efect poate fi observat chiar din prima lună, pentru că puterea generată de motorină sau benzină este suplinita de puterea motorului electric, în timpul condusului. 

Mai mult decât atât, odată ce mașina rulează în modul electric, motorul convențional iese din funcțiune. În plus, energia electrică se poate regenera în timpul manevrelor realizate în trafic, sau prin încărcare la o sursă compatibilă cu autoturismul, în cazul mașinilor din categoria de hibride Plug-In. 

Fără discuție, acest avantaj este și cel mai important pentru proprietarii autoturismelor hybrid, deoarece o scădere încetinită a combustibilului din rezervor determină vizite la pompă cu o frecvență mai redusă.  Așadar, vorbim despre o reducere importantă a costului mediu pe care trebuie să îl achiți la benzinărie, atunci când faci un alt plin. 

Reducerea cantității de noxe produse de autoturism

Utilizarea tipurilor de combustibil clasice, pentru deplasarea unui autoturism, generează emisii de CO2 în atmosferă, de risc pentru sănătatea și viața noastră. De altfel, valorile alarmante ale poluării, înregistrate în marile aglomerări urbane, reprezintă una dintre principalele provocări cu care se confruntă atât localnicii, cât și reprezentanții administrațiilor locale. 

Punerea în circulație a unui număr cât mai mare de mașini hybrid, dar și scoaterea din circulație a mașinilor poluante, reprezintă o măsura pentru reducerea emisiilor de noxe. În prezent, numărul autoturismelor, raportat la numărul de locuitori, atinge în multe zone cote istorice. De aceea, orientarea către mașini hybrid sau 100% electrice este foarte importantă.

Autonomie superioară față de mașinile 100% electrice

Valorile foarte bune ale autonomiei unei mașini hybrid sunt generate de dinamica celor două motoare de sub capotă. Alternanța dintre motorul electric și cel tradițional este, de altfel, motivul pentru care hibridele au o autonomie mult mai mare decât cea a mașinilor cu motor 100% electric (mai ales, dacă analizăm și infrastructura slab dezvoltată a stațiilor de încărcare). 

Atunci când bateria unei mașini hybrid este descărcată, motorul pe benzină / motorină preia controlul. În timpul unor manevre produse la deplasare (ex: decelerarea), energia cinetică este transformata în energie electrică, surplusul fiind astfel stocat. La mașinile Plug-In Hybrid, încărcarea sistemului electric se poate face fi prin manevre în timpului condusului, fie direct de la sursă. 

Oportunități de finanțare și alte beneficii fiscale

Daca ești interesat de achiziționarea unei mașini hybrid noi, afla că exista programe de finanțare la nivelul multor state din Uniunea Europeană, cu scopul de înnoire a parcurilor naționale auto. În România, programul RABLA include și pilonul Rabla PLUS, dedicat celor care doresc să primească eco-tichete pentru casarea unor mașini vechi poluante și achiziționarea unor modele auto hybrid sau 100% electrice. 

În plus, există o mulțime de alte facilități pentru cei care conduc mașini propulsate prin sisteme eco-friendly, ce pot varia de la o zonă la alta, în funcție de hotărârile administrațiilor locale sau regionale: scutiri de la plata anumitor impozite, posibilitatea de a utiliza locuri de parcare în mod gratuit, reduceri la plata anumitor taxe de drum etc.  

Află mai multe despre beneficiile pe care ți le oferă un model hybrid Suzuki Across și realizează o investiție cât se poate de inspirată. Te bucuri de o reducere semnificativa a consumului de combustibil, simplu de observat chiar din prima lună de utilizare, alături de alte avantaje pentru tine, cei dragi și mediul înconjurător!