brand

Când este cel mai bun moment să-ți cumperi o mașină second-hand?

Când este cel mai bun moment să-ți cumperi o mașină second-hand?

Dealerii de mașini noi oferă des discount-uri atrăgătoare care să-i atragă pe clienți și să-i motiveze să investească într-un automobil. În general, aceste discount-uri sunt oferite vara, în perioada concediilor sau iarna, în apropierea sărbătorilor de la sfârșit de an, motiv pentru care, dacă vrei să investești într-o mașină nouă, oricare din aceste două perioade este numai bună pentru începerea căutărilor. Dar cum rămâne cu mașinile second-hand? Când este momentul cel mai bun să investești într-un astfel de vehicul?

Despre piața automobilelor vechi se știe că se află într-o strânsă legătură cu cea a automobilelor noi. Astfel, aproape orice fluctuație de preț de pe piața automobilelor noi se va resimți cu siguranță și pe cea a automobilelor vechi. Dar cu o mică întârziere.

Când este cel mai rentabil să investești într-o mașină veche?

Conform statisticilor, pe piața automobilelor noi, ofertele imbatabile de preț încep să apară ca ciupercile după ploaie în jurul sărbătorilor pascale, se continuă până vara și apoi se fac simțite într-un alt val la sfârșitul lunii decembrie.

Discount-urile aplicate de dealerii de mașini noi în perioadele de reduceri sunt semnificative, ajungând chiar și până la valori de 20 sau chiar 30% din prețul de listă. Iar acest lucru, într-un mod indirect, influențează și piața de automobile vechi.

O persoană care a deținut pentru un timp un automobil și investește într-unul nou, în cele mai multe situații, va încerca să-și vândă imediat după noua achiziție mașina mai veche pentru a recupera o parte din investiție. Și atunci, dacă perioadele de reduceri de pe piața automobilelor noi se cumpără multe mașini noi și se vând cam tot atât de multe mașini vechi, este normal ca și prețul celor din urmă să scadă din cauza competiției foarte mari dintre ofertanți.

Pe de altă parte, ca să recupereze cât mai mulți bani din investiția făcută, mulți din șoferii care și-au achiziționat mașini noi și le vând pe cele rulate s-ar putea să fie tentați să stabilească niște prețuri mai mari decât valorează în realitate mașinile pe care le dețin. Dar în calitate de cumpărător, nu ar trebui să te lași intimidat de acest aspect, ba chiar ar fi bine să profiți și să cauți să negociezi dacă observi că vânzătorul cu care ai de-a face se grăbește să scape de vechea lui mașină.

Nu este o mișcare înțeleaptă să achiziționezi o mașină rulată, cu un aspect îndoielnic, dar dacă observi că problemele pe care le prezintă automobilul care te interesează sunt doar unele de ordin estetic, sfatul nostru este să încerci să negociezi pentru că sunt șanse mari să obții reduceri chiar și de câteva zeci de procente, cam tot atât cât a obținut și persoana care îți vinde ție mașina de la dealerul de la care și-a cumpărat noul ei automobil

Care este relația dintre anotimpuri și prețul mașinilor rulate?

Mai există un aspect care influențează enorm de mult prețul mașinilor rulate și este complet independent de piața mașinilor noi. Este vorba despre anotimpuri.

Primăvara de exemplu, prețurile mașinilor coupe sau cabrio sunt în general mai mari decât cele ale mașinilor de tip sedan sau SUV, fabricate în aceiași ani. Motiv pentru care, dacă ești fan SUV-uri de exemplu, atunci primăvara este cel mai bun anotimp pentru a investi într-o astfel de mașină.

Pe de altă parte, dacă ești în căutarea unei mașini decapotabile sau a unei sport, cu tracțiune pe spate, atunci ar trebui să îți cumperi o mașină iarnă pentru că astfel de modele nu se prea caută atunci când temperaturile din termometre scad sub 10 grade și vremea se strică.

Unde este cel mai bun loc pentru a căuta o mașină rulată la un preț rentabil?

Dacă vrei o mașină second-hand pe care să plătești un preț corect, atunci platforma noastră, cauțimașină.ro, este punctul de la care ar trebui să începi căutările. Aici găsești toate anunțurile cu mașini din mediul online și, cel mai important, poți compara prețul unei mașini cu valoarea ei de piață pentru a fi sigur că nu plătești nimic în plus față de cât ar trebui ea să valoreze cu adevărat. Astfel, dacă folosești această platformă și pui în aplicare și informațiile despre reduceri aflate din acest articol, atunci cu siguranță vei găsi o mașină rulată, la un preț rentabil, exact pe gustul tău.