brand

5 modele incredibile de hatchback-uri fabricate în Europa

5 modele incredibile de hatchback-uri fabricate în Europa

Hatchback-urile ar putea fi printre cele mai ieftine mașini de pe piață, dar aceste modele europene sunt pur și simplu incredibile.

Chiar dacă hatchback-urile sunt printre cele mai ieftine mașini de pe piață, ele nu sunt deloc de neglijat. Să conduci un hatchback cu câteva decenii în urmă te-ar fi făcut un paria social. Cu toate acestea, hatchback-urile au evoluat mult de-a lungul anilor.

Europa găzduiește unele dintre cele mai bune hatchback-uri, cum ar fi legendarul Volkswagen Golf, Mini Cooper, Fiat 500 etc. Toate aceste hatchback-uri există de zeci de ani și doar s-au îmbunătățit cu timpul. Iată câteva dintre cele mai bune hatchback-uri europene.

Peugeot 306 Rallye

Peugeot 306 a creat Rallye combinând tot ce învățaseră de la 106 și 205 Rallye. Au folosit genialul 306 GTI-6 ca bază și au renunțat la toate piesele inutile. Rallye s-a concentrat mai mult pe dezvoltarea motorului și șasiului.

306 Rallye a primit un motor puternic de 2,0 litri cu patru cilindri în linie, capabil de 165 CP și 142 lb-ft de cuplu. Aceste cifre au ajutat Rallye să devină o mașină de raliu cu performanțe excelente. În plus, cutia de viteze manuală cu 6 trepte a contribuit la sporirea plăcerii oferită de condus.

Mini Cooper

Mini Cooper a fost reintrodus pe piață acum două decenii. Încă păstrează stilul și factorul distractiv de condus al Mini-ului original. În zilele noastre, Mini prezintă un design retro-modern și un șasiu sportiv care oferă șoferilor senzații tari.

Mini Cooper este disponibil ca hatchback cu două sau patru uși sau în forma cabriolet. Chiar dacă nu este cel mai practic hatchback, Mini Cooper este o mașină foarte atractivă. Modelele de bază beneficiază de un motor turbo de 1,5 litri, cu 3 cilindri de 134 CP, în timp ce modelul S primește un motor turbo de 2,0 litri cu 4 cilindri de 189 CP.

Fiat 500 Abarth

Abarth 500 este un hatchback minuscul, feroce, cu un motor turbo de 160 CP. Acesta ajută la transformarea micului 500 într-o mașină grozavă pentru șofer. Modelul 500 este disponibil cu un hard top sau un soft top din pânză glisantă, care oferă o experiență extraordinară în aer liber.

Ca standard, Abarth 500 primește o transmisie manuală, cu 5 trepte și o cutie automată opțională cu 6 trepte. Cutia de viteze manuală adaugă și mai multă distracție și emoție la conducerea lui 500. Abarth reglează, de asemenea, nota de evacuare, făcându-l mai captivant. Pe lângă nota de evacuare, 500 are suspensie coborâtă care ajută la manevrabilitate.

Mercedes AMG A45 S

A45 S este un hatchback cu cinci uși, conceput pentru pasionații de condus. Pe lângă faptul că este una dintre cele mai rapide hot hatch-uri din lume, A45 se bazează pe progresul solid al seriei A35. Spre deosebire de majoritatea mașinilor din această listă, A45 transcende limitele clasei sale.

A45 S folosește motorul turbo cu patru cilindri de 2,0 litri al lui A35. Cu toate acestea, A45 primește un ECU pentru a ajuta la creșterea puterii sale la 409 CP și 369 lb-ft de cuplu. Motorul este puternic, ceea ce o face una dintre cele mai puternice unități din clasa sa.

Volkswagen Golf

De la introducerea sa pe piață în anul 1974, Golful a rămas unul dintre cele mai bune hatchback compacte. Varianta standard are un preț de pornire mai mic și o eficiență excelentă a combustibilului. Se mândrește cu un motor turbo cu 4 cilindri și o fantastică transmisie manuală cu 6 trepte sau automată cu 8 trepte.

Chiar dacă varianta de bază nu este la fel de puternică, varianta sportivă GTI conduce în segmentul hot hatch. Este un hatchback distractiv de condus, cu un motor turbo de 2,0 litri cu 4 cilindri surprinzător de puternic. Motorul produce 241 CP care alimentează roțile din față printr-o transmisie manuală cu 6 trepte sau automată cu 7 trepte.

Ți-a căzut cu tronc vreo mașină din cele de aici? Folosește platforma noastră cauțimașină.ro și poate găsești exact modelul pe care ți-l dorești la un preț convenabil.