brand

5 mașini germane pe care să le cumperi în 2022

5 mașini germane pe care să le cumperi în 2022

Ne plac la nebunie mașinile europene, în special cele germane. Sunt pragmatice și elegante și indiferent dacă au fost construite ca mașini de performanță sau nu, mașinile germane respectă niște valori puternice.

Germanii sunt tare mândri de industria lor auto și au și de ce. Mărcile din Germania sunt acum giganții industriei globale, care influențează obiceiurile de cumpărare din întreaga lume. Pasiunea pentru inginerie, cerințele particulare ale publicului său autohton și celebrele autostrăzi fără limită de viteză joacă toate rolul lor în dezvoltarea industriei auto din Germania, dar, mai ales, mărcile germane par să înțeleagă ce își doresc oamenii de la mașinile lor și cum le folosim noi, șoferii, pentru a proiecta personalitățile noastre. Avem multe mașini germane care ne plac în mod deosebit, dar dacă ne-ar întreba cineva acum ce mașini am cumpăra pe loc, în 2022, acestea ar fi răspunsurile noastre.

BMW M3 Touring xDrive

Putem ierta pe deplin fața destul de ciudată a lui BMW M3 G80 după ce am văzut mult așteptata versiune break M3 Touring xDrive prezentat la Festivalul de viteză de la Goodwood din 2022, prezentat de Mastercard. În spatele acestui bot de fiară sălbatică cu colți, noul M3, s-a dovedit a fi o mașină de performanță mult mai capabilă decât predecesoarea sa. Cuplul turbo este trimis printr-un șasiu foarte potent, care îți oferă o experiență de condus atât distractivă cât și înfricoșătoare.

Volkswagen Golf R

Golf GTI și-a câștigat un renume în industria auto pentru ca a inventat niște hatch-uri foarte respectabile. În ultimii ani Golf R s-a transformat rapid în Volkswagen-ul preferat de toți fanii mașinilor germane datorită aspectului său, performanței turbo și tracțiunii integrale. Pe scurt, Volkswagen Glof R este un fel de 911 Turbo S al hatch-urilor, lucru reconfirmat și de ultima generație de Golf R, complet nou, dar care nu a uitat să preia tot ce-i mai bun de la generația anterioară. În mare, formula este aceeași. Puterea sa maximă este 320 CP și sprintul de 0-100 km/h a ajuns la doar 4,7 secunde.

Porsche 911 Carrera

Porsche 911 Carrera rămâne una din cele mai emblematice mașini germane la la vânzare. Motorul său Turbo S este un monstru care te ajută să descoperi noi orizonturi cu o viteză incredibilă, dar cea mai pură expresie a caracterului său modelul de bază, o mașină extrem de scumpă chiar și acum, dar din toate punctele de vedere un simbol al tehnologiei de top.

BMW M5 CS

Dintre toate modelele de la BMW, BMW M5 CS este un exemplu clasic de mașină care le are pe toate. Să luăm de exemplu M5 Competition, un exemplar foarte competent, devastator de rapid, foarte inspirațional. Perfecțiunea întruchipată, nu-i așa? Iar dacă vrei să-l transformi într-un BMW M5 CS, scapă de vreo 70 de kilograme, adaugă roți forjate și o țeavă de eșapament din oțel inoxidabil. Apoi reglează noile amortizoare, suspensia inferioară și barele de protecție. Mai îmbunătățește puțin motorul și optează pentru unul cu ungere mai bună și 635CP și obții o mașină despre care mulți susțin că este un automobil revoluționar, unul din cele mai bune M5-uri create vreodată.

Audi RS3

Nu poți detrona prea ușor un Audi RS, cu umerii săi mari și toate celelalte caracteristici care îl scot în evidență. Cu toate acestea, în ciuda faptului că arată absolut grozav, aceste mașini nu au fost dintotdeauna bune. Din fericire, în cazul celui mai recent RS3, avem de-a face cu un automobil cu adevărat bun. Audi RS3 are o putere de 400 CP și o trapă cum numai Audi putea fi capabil să creeze. Audi RS3 are unul dintre cele mai carismatice motoare turbo de 2,5 litri, cu cinci cilindri și o performanță spectaculoasă, disponibile acum pe piață. Cu tracțiunea sa integrală, ajunge de la 0 la 100 km în doar 3,8 secunde. Fantastic!

Te-a inspirat lista noastră? Dacă vreuna din mașinile de aici ți-a făcut cu ochiul și vrei să afli mai multe detalii despre ea și în primul rând, cu cât poți s-o cumperi, te așteptăm pe cauțimașină.ro să-ți dai întâlnire cu preferata ta.