brand

5 mașini europene care vor fi lansate în 2023 și mai târziu

5 mașini europene care vor fi lansate în 2023 și mai târziu

Pornind de la mașini electrice și continuând cu supermașini de ultimă generație, anul acesta și în anii următori se anunță planuri mari pentru piața auto.

După cum era de așteptat, mașinile electrice reprezintă o mare parte din această listă, o serie de mărci care doresc să-și extindă ofertele de vehicule electrice, cum ar fi Renault de exemplu, care s-a străduit în mod excepțional să întreacă pe toți ceilalți la acest capitol.

Până în 2030, fiecare mașină nouă vândută în țări precum Marea Britanie va fi electrică, iar noi avem șansa să urmărim live această mișcare fără precedent care se va produce pe piața auto în timp real. Totuși, dacă sunteți fanii mașinilor pe benzină, nu-ți face griji deoarece există încă un motor sau două V8 care s-au amestecat în această listă alcătuită de echipa cauțimașină.ro.

Alfa Romeo Giulia EV

Următoarea generație de automobile Giulia trebuie să îndeplinească niște standarde cu adevărat mari, deoarece actuala mașină este una dintre cele mai dezirabile modele de automobile compacte disponibile pe piață.

Bazat pe viitoarea platformă STLA Large EV cu o arhitectură de 800 V, Giulia promite o autonomie de aproximativ 800 km și o încărcare de până la 80% în doar 20 de minute. O versiune Quadrifoglio cu două motoare și tracțiune integrală ar putea livra până la 900 CP și ar putea accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 2,0 secunde. Mai pune la socoteală și aspectul elegant și o dinamică de condus captivantă și cu greu vei găsi un adversar pe măsură.

Un SUV micuț de la Alfa Romeo

Alfa întârzie la petrecerea EV, dar speră că primul său model alimentat de baterii va ajunge direct în vârful clasamentului când se va încărca la maxim. Micul SUV complet electric este primul model care a fost dezvoltat folosind know-how de la firma-mamă Stellantis, ceea ce înseamnă că este probabil să folosească aceeași platformă e-CMP ca și mașini precum Vauxhall Corsa-e și Peugeot e-2008.

Așteaptă-te la mai multă putere de la motorul de 134 CP, o autonomie îmbunătățită și un șasiu reglat pentru a oferi șoferului mai multă distracție și mai mult rafinament. În timp ce această Alfa va face progrese încet, dar sigur, prin elementele sale de design puternic influențate de Tonale.

Alpine R5

Fanii hatchback-urilor franțuzești rapide se bucură de un adevărat răsfăț în anul 2025, când Alpine va lansa pe piață o versiune mai rapidă a viitorului Renault 5, complet electric. Au trecut aproape cinci decenii de când marca de mașini sport a mai lucrat pentru a îmbunătăți acest model, dar cu această ocazie recuperează din plin.

Dispunând de un motor electric de 215 CP care antrenează roțile din față, ar trebui să ajungă de la 0 la 100 de kilometri pe oră în mai puțin de șase secunde. De asemenea, va dispune de o pistă mai largă, cu suspensie coborâtă și rigidizată pentru o manevrabilitate mai bună, în timp ce exteriorul va aduce un omagiu modelului Renault 5 Turbo cu motor central din anii optzeci.

Alpine SUV

Alpine are planuri mari pentru viitorul său și nu trebuie să cauți mai departe decât SUV-ul GT X-Over pentru a observa acest lucru. Firma și-a făcut un nume datorită acestei mașini sport ușoare și flexibile, A110, dar pentru a ajunge înainte, în topurile de vânzări, are nevoie de un model crossover.

Cu toate acestea, nou-venitul promite să fie fidel valorilor mărcii, cu performanțe puternice, manevrabilitate antrenantă și o greutate redusă care este mai ușoară decât a rivalilor săi.

Bazat pe promisiunea companiei de a se transforma într-o mașină complet electrică până la jumătatea deceniului, GT X-Over va avea probabil trei motoare cu până la 450 CP și capacitate activă de vectorizare a cuplului. Stilul său se va baza în mare măsură pe emblematicul A110, cu o caroserie joasă și un design cu patru faruri.

Audi A6 e-tron

Cu 20 de noi modele complet electrice care vor fi lansate în următorii trei ani, Audi continuă în încercarea sa de a deveni o companie complet electrică. Următorul în linie după Q6 e-tron este A6 e-tron, care a fost prezentat sub formă de concept la Salonul Auto de la Shanghai 2021.