brand

5 mașini pe care nu ar trebui să le vinzi. Le va crește valoarea în viitor

5 mașini pe care nu ar trebui să le vinzi. Le va crește valoarea în viitor

An de an pe piață sunt lansate zeci dacă nu chiar sute de noi modele de autoturisme. Deși toate sunt excelente la prima apariție, nu toate își păstrează valoarea în timp și mai cu seama, nu foarte multe dintre ele devin mai scumpe cu trecerea anilor, deși evident sunt second hand.

Experții cautimasina.ro îți propun o listă cu 5 mașini pe care dacă ești norocos și le-ai achiziționat la momentul potrivit, ar trebui să te gândești de două ori dacă chiar vrei să le vinzi.

De ce? Din simplul motiv că sunt ediții rare, nu se mai fabrică sau performanțele și echiparea pe care o au sunt aproape unice iar în viitor cu siguranță le va crește valoarea și vor fi căutate de pasionați sau colecționari.

Audi V8 (1988 – 1993)

Audi A8 este cunoscut drept modelul de vârf ingineresc al mărcii germane.

O limuzină elegantă, de dimensiuni generoase, echipată doar cu varianta de motor V8, Audi V8 este mult mai rară decât principalii săi rivali, BMW Seria 7 sau S-Class de la Mercedes, fabricate în aceeași perioadă. Nu este de mirare astfel că acest model de lux are o valoare care crește din ce în ce mai mult pe piață.

Jaguar XK8 (1996 – 2006)

Lansat în anii 90, modelul britanic a atras încă de pe atunci toate privirile și a fost considerat unul dintre modelele emblematice care au pus compania pe podium. Calitatea și tehnologia sunt la standarde premium iar pasionații de automobile sunt extrem de încântați de această versiune.

Un model costă chiar între 15.000 și 20.000 de euro deși are o vechime destul de mare.

Mercedes-Benz E300, E320, E420 (1992 – 1996)

De regulă Mercedes nu are nevoie de prea multe introduceri și toată lumea știe că autoturismele lansate de această companie sunt într-adevăr extrem de calitative.

Limuzinele E300, E320 și E420 eu potențialul însă de a deveni extrem de interesante și mulți colecționari se vor duela pentru ele.

Volvo 740 Turbo (1986 – 1990)

În anii 80 Volvo 740 Turbo a demonstrate că poate fi la fel de rapid ca un Porsche 924. Flexibilitatea, calitatea, practicabilitaea dar și performanțele remarcabile, fac din acest model unul dintre cele mai căutate de către colecționari.

Alfa Romeo GTV (1993 – 2004)

Alfa Romeo este celebră pentru designul său îndrăzneț, italienii reușind de fiecare data să fabrice mașini elegante, dar și sportive și performante

Cea mai valoroasă versiune a GTV este cea echipată cu excelenta unitate motor Busso cu șase cilindri, ajungând astăzi chiar la o valoare de peste 30.000 de euro.