brand

Cauți un coupe performant? Iată 5 variante din care să alegi!

Cauți un coupe performant? Iată 5 variante din care să alegi!

Rețeta ideală pentru un coupe performant este una relativ simplă. Ai nevoie de un coupe arătos, cu ceva mușchi pe el, dar cu o formă dinamică, așează-i un motor foarte puternic sub capotă și apoi turează-l la maxim ca să ajungi în stratosferă.

Nu știi nicio mașină care să poată fi încadrată în această descriere? Nu-i nimic! Dacă vrei să investești într-o asemenea bijuterie atunci ai ajuns exact unde trebuie pentru că în continuare îți vom prezenta nu una, ci variante de luat în calcul.

Iar dacă vreunul din modelele alese de noi îți face cu ochiul, accesează apoi motorul de căutare cauțimașină.ro și dați-vă întâlnire pentru că ar fi păcat să ratezi șansa.

5 Coupe-uri europene care îți vor depăși toate așteptările

1. Mercedes-AMG C63 S Coupe

Mercedes-AMG C63 S Coupe pare mașina care le are pe toate. Cel puțin, dacă îți plac coupe-urile. El este înzestrat cu enorm de multă putere, un aspect elegant și o manevrabilitate greu de egalat, încât este aproape imposibil să nu-i cazi în mreje și să nu te îndrăgostești de el de la primul condus. Și devine și mai irezistibil dacă stai și te gândești că aceasta va fi ultima Clasa C AMG de acest gen, cu motor un motor V8 cu patru cilindri, hibrid.

2. BMW M2 Competition

M2 Competition este acum feblețea companiei BMW. Un fel de copil minune de care a auzit toată lumea și care pare pus pe fapte mari. Nu lăsa statutul său de junior să te păcălească crezând că este un simplu bebeluș al modelelor mai mari M3 și M4 pentru că un M2 Competition nu este nici pe departe varianta mai puțin capabilă a acestora, așa cum greșit ar putea fi judecat la prima vedere.

3. BMW M4 Competition

BMW-urile M4 din vechea generație erau niște automobile captivante, dar destul de dificil de controlat. Nu stăteau chiar bine la capitolul tracțiune, lucru care te făcea să te simți ca și cum ai traversa un drum cu spini când le conduceai pe rute nu tocmai ortodoxe. Cu toate acestea, fiecare nouă versiune a adus o serie de îmbunătățiri pachetului și cu toate că cel mai nou M4 Competition nu prea se ridică la performanțele pe cre le promite pe hârtie, nu este nici pe departe o mașină de lepădat. Pentru un coupe sport, el este un automobil excelent, care poate face față cu brio aproape oricăruia din rivalii săi și mulți din șoferii mai puțin pretențioși îl consideră unul din cele mai bune BMW-uri de viteză de până acum.

4. Audi RS5 Coupe

Cel mai bun motiv pentru a cumpăra un vechiul Audi RS5 este acela de a deține ultimul loc de veci al motorului Audi V8 de 4,2 litri - un dispozitiv pe cale de dispariție care acum, în mod evident, nu mai poate fi găsit pe noile coupe-uri RS5. Dar nici cu V6-ul twin-turbo care îl înlocuiește nu avem de ce să ne plângem deoarece și acesta oferă o experiență de condus remarcabilă. În plus, Audi RS5 are un vibe misterios, pe care nu l-am descoperit la varianta dinaintea sa și care, pe noi cel puțin, ne-a cucerit instant.

5. Alpina B4 S

Într-adevăr, această mașină nu mai este la vânzare, dar având în vedere că viitorul Alpina B4 va fi disponibil doar în formă de Gran Coupe, cu patru uși, ne-am gândit să menționăm măcar în această listă superbul coupe cu două uși al generației anterioare, aducându-i astfel un tribut pe care îl merită cu vârf și îndesat.

În timp ce F82 Alpina B4 s-a simțit întotdeauna ca o mașină extrem de rapidă și deloc pretențioasă, coupe-ul B4 S care l-a înlocuit în anul 2017 a atins următorul nivel, putând fi considerată pe drept o mașină serioasă, de înaltă performanță. Nu puterea (care a crescut semnificativ de la 30 CP la 434 CP), ci acel cuplu suplimentar (cu performanțe de peste 10%) a oferit în lumea reală rezultate care l-au plasat cu un pas înaintea predecesorului său, dar și a multor alte mașini din aceeași clasă de preț și categorie.