brand

5 branduri europene de mașini râvnite în întreaga lume

5 branduri europene de mașini râvnite în întreaga lume

Îți plac mașinile? Îți dorești un automobil după care toți participanții la trafic să întoarcă privirea atunci când te văd alergând pe stradă? Atunci află din acest top care sunt cele mai bune variante pe care le ai la dispoziție și apoi folosește agregatorul de anunțuri cauțimașină.ro pentru a-ți da întâlnire cu mașina preferată.

5 Din cele mai impresionante branduri de mașini europene

1. Ferrari

Numele lui Enzo Ferrari este cunoscut în ziua de azi de toți oamenii iubitorii de mașini din întreaga lume, indiferent de statutul lor social, sau de cultura din care provin. Ei bine, cel puțin numele lui de familie al lui Enzo Ferrari este cunoscut aproape oricui și cu siguranță lucrurile vor sta la fel și peste o sută de ani. Enzo și-a înființat compania în 1947, după ce s-a expus în industrie ca șofer de Alfa Romeo. Prima mașină pe care a construit-o vreodată a fost o mașină sport și nu era deloc un automobil de lepădat: propulsat cu un motor cu 8 cilindri de 1500 cmc, Enzo l-a botezat 815, dar nu a fost primul automobil produs de companie. Cu toate acestea, această companie italiană de mașini avea să continue și să construiască prima mașină Ferrari, 125 S, și încă o sută de modele după primul automobil pe care a pus emblema Ferrari.

2. Jaguar

Cât de ciudat este să fabrici o companie celebră producătoare de mașini și să nu o numești după tine? Iar ceea ce este și mai ironic este faptul că această companie a primit numele unei feline sălbatice. Jaguar este o companie fondată de William Lyons în 1922. Acum că știi și numele fondatorului, denumirea companiei parcă are mai mult sens nu-i așa? Jaguar, Lyons, are sens, nu-i așa? Dar dacă mai scormonim puțin în istoria companiei, lucrurile se complică iar. Numele original al celebrei firme lui Lyon nu era de fapt Jaguar, ci Swallow Sidecar Company. Denumirea brandului fost schimbată în Jaguar în 1935. Imaginează-ți o mașină numită după o fiară sofisticată și sexy. Oamenii nu s-ar aștepta mai puțin de la un vehicul ca Jaguat. Jaguar a produs vehicule magnifice, cum ar fi coupe-ul F-Type și, bineînțeles, E-Type.

3. Lamborghini

Italia produce doar mașini excepționale, luxoase, cu mulți cai putere sub capotă și pur și simplu care emană calitate și au un statut de elită. Lamborghini întruchipează fără excepție toate aceste calități, așa cum demonstrează și modelul Lamborghini Aventador, un model cum nu ți-ai putea imagina altul. Înființat în 1916, omul din spatele celebrului logo al taurului este fondatorul Ferruccio Lamborghini.

Una dintre primele sale capodopere a fost 350 GTV, care a debutat în 1963 la Salonul Auto de la Torino. Compania urma să producă și să comercializeze modelele 350 GT și 400 GT. Decenii mai târziu, compania continuă să producă mașini sport de lux, unele dintre cele mai bune sunt Egoista, Veneno și Sesto Elemento.

4. Maserati

Unele vise devin realitate în cel mai frumos mod posibil. Uită-te de exemplu la frații Maserati. Pasiunea pentru construcția de mașini au moștenit-o de la tatăl lor, care era doar un lucrător feroviar pe nume Rodolfo Maserati. Inspirați de la el, frații Maserati și-au creat prima mașină, numită Tipo 26. Aceasta purta deja logo-ul tridentului și a fost creată acum 93 de ani. Cei doi frați și-au vândut compania lui Adolfo Orsi, care a păstrat în viață numele și moștenirea Maserati, precum și emblematicul logo. De-a lungul istoriei automobilelor, Maserati a devenit unul dintre cei mai populari producători auto din Italia. Numele și logo-ul tridentului sunt binecunoscute și în afara Europei, iar dacă îți plac mașinile impresionant, aruncă o privire la Alfieri, MC12 și Ghibli.

5. Mercedes-Benz

Primul automobil din lume a fost inventat de nimeni altul decât fondatorul Mercedes-Benz. Omul de la care a pornit totul a fost Karl Friedrich Benz. Un inginer mecanic german a devenit antreprenor și unul dintre cele mai de succes și populare nume din istoria Germaniei și Europei, Karl Benz a înființat compania în 1901. Marca Mercedes-Benz produce mașini și sedanuri de lux de ultimă generație, care pot fi deținute chiar și de oamenii cu venituri medii. Însă cele mai bune mașini ale companiei sunt mai scumpe, ca de exemplu: SLS AMG, 300 SLR și CLK TGR Roadster. Sigla emblematică a stelei în trei colțuri înseamnă dominație asupra pământului, mării și aerului.