brand

4 modele care demonstrează că francezii încă mai au multe de oferit în domeniul auto

4 modele care demonstrează că francezii încă mai au multe de oferit în domeniul auto

Există unii producători de mașini care în mod conștient construiesc modele care nu sunt menite să strălucească. Mărci precum Lada, Skoda sau Dacia vizează în esență piețele emergente cu vehiculele lor medii ca performanțe. Dar există și alți producători europeni de mașini, în afară de nemți și italieni, care știu cum să fabrice mașini cu dute-vino, iar câteva exemple clare sunt Peugeot sau Renault. În acest articol, echipa cauțimașină.ro ți-a pregătit un top cu modele franțuzești de mașini despre care considerăm că ar trebui să se vorbească mai mult, cel puțin aici, în Europa.

Peugeot 508 Sport Engineered 2022

Mulți pasionați de automobile se cam încruntă când auzeau de mașini franțuzești din cauza motoarelor mici și a performanțelor slabe. În ultimii ani însă, mai multe companii franțuzești au lansat mașini hibrid, decente la capitolul putere.

Peugeot 508 Sport Engineered de exemplu este un sedan sport pe care europenii l-au așteptat cu sufletul la gură. Cu un motor turbo de 1,6 litri, cu patru cilindri, combinat cu un motor electric pe fiecare axă, modelul 508 Sport Engineered are 355 CP. Este ceva deosebit să vezi un astfel de exemplar ieșind de pe liniile de asamblare ale producătorilor francezi de mașini.

DS 4 2022

Nu toată lumea vrea să cumpere o mașină sport deloc practică, doar pentru felul cum arată și viteza pe care o poate atinge. Tocmai de aceea atât de puțin pasionați de mașini găsesc justificarea unei investiții de peste 100.000 de euro pentru o mașină sport cu care practic nu poți să cari nimic, ba mai mult, să mai iei și pe altcineva la bord. Din fericire însă, există și producători de mașini precum DS 4 care au transformat automobilele sport, din care de carnaval, în mijloace de transport plăcute și utile.

DS 4 este un SUV cu mult potențial, care, spre diferență de plictisitoarele exemplare de la Lexus sau Infiniti, se prezintă ca o gură de aer proaspăt pentru iubitorii de mașini sport. DS 4 are un look de invidiat care vine la pachet cu un motor hibrid ce produce 225 CP. Nu este mult, dar e puterea de care ai nevoie pentru a naviga pe o autostradă europeană în timp ce copiii tăi stau în siguranță și confortabil pe locurile din spate.

Peugeot 9X8 2021

Cursele de mașini sunt scuza perfectă pentru producătorii de automobile din întreaga lume pentru a-și lăsa ideile să zboare. În timpul curselor legendare, cum ar fi cea de 24 de ore de la Le Mans, unii producători de automobile abia așteaptă să profite de ocazie și să-și prezintă mașinile de curse supreme. Deși în timpul acestor curse dificile performanțele mașinilor sunt puse la încercare maximă și uneori nu se mai potrivesc cu ce scria inițial pe hârtie, modelele care participă la o astfel de cursă sunt fără loc de dezbatere, niște lei neîmblânzâți.

Cu al său model 9X8 din 2021, Peugeot e chiar pe drumul cel bun în încercarea sa de a lansa pe piață una din cele mai relevante hypercars din toate timpurile. Pe lângă faptul că arată ca noua jucărie a lui Bruce Wayne, Peugeot 9X8 este o adevărată minune inginerească. Hypercarul cu motor central vine echipat cu un motor V6 dublu turbo de 2,6 litri combinat cu unul de 200 kW. Combinația produce o putere totală impresionantă de 952 CP, iar părerea noastră este că Peugeot ar trebui să lanseze și o versiune legală a acestui monstru cu un număr foarte limitat de exemplare.

Renault Megane RS 2020

După succesele din anii ’80 și ’90 cu mașini precum Turbo 5 și Safrane Bi-Turbo, Renault a rămas destul de rezervat în anii 2000. Cu excepția lui Clio V6, pentru mulți ani gama Renault a fost departe de a fi una captivantă. Lucrurile s-au schimbat însă drastic atunci când inginerii de la Renault au început să lanseze unul după altul niște hatchback-uri de toată frumusețea.

Când vine vorba de hatchback-uri, mulți dintre noi ne gândim la Honda Civic Type R sau la Golf R. Dar în această categorie, Renault Megane RS este la fel de relevant, dacă nu chiar mai bun. Motorul său turbo de 1,8 litri produce 296 CP la 6.000 rpm o performanță care ar putea da coșmaruri de exemplu, unui Mitsubishi Lancer Evo X.