brand

4 mașini suedeze care în curând vor costa o avere. Dacă îți plac, grăbește-te să le cumperi! ACUM!

Mașinile suedeze întotdeauna au reprezentat un interes deosebit pentru amatorii de automobile. Și nouă ne plac pentru că sunt sigure și au un design ieșit din comun, diferit față de automobilele americane sau celelalte automobile europene.

Pe de altă parte, dacă stăm să ne gândim mai bine, este și normal ca lucrurile să stea așa pentru că, la urma urmei, fiecare nație își exprimă într-un fel sau altul personalitatea prin automobilele pe care le creează. De exemplu, dacă vrei un musclecar, te duci în America. Dacă vrei un automobil cu multiple funcționalități și un design luxos, te duci în Germania. Dacă vrei viteză și o eleganță ieșită din comun, faci o vizită în Italia. La japonezi și coreeni apelezi când vrei un automobil fiabil și nu foarte costisitor. Și în final, la suedezi te duci când vrei siguranță maximă.

Însă siguranța nu este singura caracteristică prin care suedezii au atras atenția amatorilor de automobile. Există multe exemplare care au impresionat prin nenumărate alte trăsături și care punem pariu că în curând vor fi vândute și cumpărate ca mașini clasice, iar prețul lor va crește formidabil de mult. Află în continuare despre ce modele este vorba și apoi intră pe cauțimașină.ro și caută un exemplar bine întreținut, pe care să-l iubești și să-l tratezi ca pe o bijuterie.

4 mașini suedeze care în curând vor costa o avere. Dacă îți plac, grăbește-te să le cumperi! ACUM!

1. Volvo P1800

Volvo P1800 este pur și simplu, cea mai frumoasă mașină pe care Volvo a produs-o vreodată. Sub forma unui coupe este superb, această mașină întoarce multe capete pe stradă chiar și astăzi. Versiunile timpurii au fost echipate cu motoare de 1,8 litri cu o putere de 100 CP, în timp ce modelele ulterioare, P1800E cu injecție de combustibil, au mai câștigat 130 CP.

Din punct de vedere al performanțelor sale, Volvo P1800 este un automobil destul de modest. Din repaus el are nevoie de 9,5 secunde pentru a atinge viteza de 100 kilometri pe oră. Fiind un clasic atemporal, Volvo P1800 a trezit interesul colecționarilor de automobile, iar prețul său a început deja să crească semnificativ. Așa că dacă îți place, ar trebui să te grăbești pentru că cine știe cât va ajunge să coste pe viitor.

4 mașini suedeze care în curând vor costa o avere. Dacă îți plac, grăbește-te să le cumperi! ACUM!

2. Caresto C70

Volvo C70 a fost o mașină ok din toate punctele de vedere. Făcea tot ce ar trebui să facă un decapotabil cu hardtop, nu într-un mod excepțional, dar cel puțin satisfăcător. Modelul Caresto C70, totuși, este o cu totul altă bestie. El a fost prezentat pentru prima oară la salonul auto SEMA.

Caresto a transformat C70 în ceva cu totul special. Puterea a fost crescută de la 218 CP la 278 CP, cu un cuplu mărit de la 236 lb/ft la 325 lb/ft, totul dintr-un motor turbo cu 5 cilindri de 2,5 litri. A fost introdus de asemenea un interior din piele cusut manual, și o caroserie cu un stil personalizat. În ziua de azi Caresto 70 este o mașină foarte rară și visul unui colecționar.

4 mașini suedeze care în curând vor costa o avere. Dacă îți plac, grăbește-te să le cumperi! ACUM!

3. Volvo 480 Turbo

Unul dintre modelele mai îndrăznețe de la Volvo, este 480 Turbo hatchback, o ciudățenie de mașină, extraordinar de elegantă. Forma panei sale a devenit instant un detaliu de design foarte apreciat. Volvo 480 Turbo nu este cea mai rapidă mașină creată vreodată de Vilo, dar totuși s-a prezentat ca o abordare matură a automobilelor de mici dimensiuni.

Din oprire, Volvo 480 Turbo putea atinge 100 de kilometri pe oră în 8,9 secunde. Exemplarele folosite decent sunt din ce în ce mai greu de găsit. Deci dacă găsești unul, să știi că ai dat peste o comoară!

4 mașini suedeze care în curând vor costa o avere. Dacă îți plac, grăbește-te să le cumperi! ACUM!

4. SAAB Sonett III

Cea de-a treia generație de automobile Sonett de la SAAB a câștigat instat mii de fani. Aceasta a venit la pachet și cu câteva modificări pentru a permite exportul modelului în America. Niciuna dintre îmbunătățiri nu a a adus însă vreun plus mașinii, și asta a condus la întreruperea producției.

Este o mașină destul de rară, cu peste 8.000 de modele Sonett III vândute într-o fereastră de patru ani. Cu putere redusă, motorul său V4 furnizat de Ford generează doar 65 CP, oferind performanțe slabe. Dar, în ciuda acestui fapt, în jurul coupe-ului cu un aspect inteligent s-a dezvoltat un adevărat cult.