brand

4 dintre cele mai frumoase mașini europene create vreodată

Este greu să cuantifici lucrurile care fac o mașină să fie frumoasă sau nu. Fiecare deceniu aduce un nou trend. De exemplu, în anii '70 nu se vorbea decât despre wedges, iar în următoarele două decenii au fost despre aripi și spoilere.

Timpul a schimbat apoi lucrurile și atât Miura, cât și E-Type, oricât de frumoase ar fi fost ele, și-au făcut noi dușmani, chiar de la propri producători. Materialele și designul modern au schimbat standardele de frumusețe din industria auto, dar totuși, dacă privim obiectiv, putem găsi câteva exemple de mașini pe care majoritatea oamenilor le consideră cu adevărat frumoase. Iată ce fel de mașini avem noi, echipa cauțimașină.ro în minte!

4 dintre cele mai frumoase mașini europene create vreodată

Mercedes-AMG GT

Mercedes-AMG GT este un Gran Turismo uluitor, cu un motor V8 Biturbo AMG de 4,0 litri pe care doar cei doi frați ai săi GT îl pot depăși: AMG GT C și AMG GT R. Doar ei îți oferă o experiență de conducere de care nu ai mai avut parte niciodată - experiența AMG. Mașina combină senzația palpitantă a unui motor V8 cu caracterul practic uimitor, de zi cu zi, potrivit site-ului web Mercedes Benz.

Mercedes-AMG GT, un coupe feroce, care mormăie destul de tare datorită motorului său V8-ul, dublu-turbo, de 4 litri, care atinge 100 km în mai puțin de 4 secunde. Din orice unghi, profilul său de coupe sport fastback arată uimitor, în opinia noastră, mai bine decât opțiunile GT-R Black și roadster. Un exemplu elocvent care demonstrează că mai puțin înseamnă mai mult, fără aripi care se interfereze cu liniile curate ale lui AMG GT, cea mai frumoasă caracteristică a lui AMG din gama actuală.

4 dintre cele mai frumoase mașini europene create vreodată

Lamborghini Huracan Performante

Potrivit site-ului Lamborghini, Huracán Performante a dat o nouă definiție conceptului de mașini super sport și a dus noțiunea de performanță la niveluri nemaivăzute până acum. Vehiculul a fost reproiectat în întregime, în ceea ce privește greutatea, puterea motorului, șasiu și, mai ales, prin introducerea unui sistem inovator, foarte aerodinamic: ALA. Utilizarea materialului premiat Forged Composites®, un material modelabil din fibră de carbon forjată brevetat de Automobili Lamborghini, este un detaliu cu adevărat impresionant și contribuie la reducerea greutății vehiculului. Pe lângă proprietățile sale tehnologice extraordinare, Lamborghini Huracan Performante are și o frumusețe aparte.

Mașina a fost complet actualizată. S-a îmbunătățit motorul, mărind performanța direcției și a suspensiei, folosind materiale ultra-ușoare și introducând un sistem aerodinamic activ inovator pentru a îmbunătăți nivelul de performanță și experiența de condus.

4 dintre cele mai frumoase mașini europene create vreodată

Alfa Romeo 8C Competizione

Primul 8C a debutat ca concept în 2003. Dar modelul final de producție nu a apărut în Europa până în 2007. Avea în continuare aceeași caroserie, o grilă triunghiulară foarte dramatică și stopuri rotunjite. Numai că modelul 8 gata pregătit de șosele, avea roți noi, faruri cu xenon modernizate și o capotă cu balamale.

Iar sub această capotă, se ascundea un motor V8 de 4,7 litri provenit de la Ferrari, cu o putere de 444 de cai putere. Cu cutia de viteze standard, cu șase trepte, 8C Competizione putea sprinta până la 100 de kilometri pe oră în doar 4,2 secunde și să ajungă la o viteză maximă oficială de 292 kilometri pe oră de asemenea, impresionant de repede.

4 dintre cele mai frumoase mașini europene create vreodată

BMW 507

BMW 507 este un roadster care a fost produs de BMW din 1956 până în 1959. Inițial, această mașină a fost creată pentru a fi exportată în Statele Unite ale Americii, cu o rată de mii pe an, dar a ajuns să fie prea scump, rezultând astfel la o producție totală de 252 de mașini și pierderi financiare mari pentru BMW.

BMW 507 a fost conceput de importatorul de automobile din SUA, Max Hoffman, care, în 1954, a convins conducerea BMW să producă o versiune roadster a automobilelor BMW 501 și BMW 502, pentru a umple golul dintre scumpul Mercedes Benz 300SL și prea ieftinul și slabul Triumph și astfel s-a născut o mașină foarte frumoasă, dar cu o viață scurtă.

BMW 507 este probabil cel mai frumos BMW din toate timpurile. Nimic nu s-a mai apropiat vreodată de nivelul de perfecțiune în ceea ce privește construcția sau liniile sale superbe care îl fac o adevărată țintă pentru colecționarii din ziua de azi.