brand

4 din cele mai ieftine mașini electrice europene

4 din cele mai ieftine mașini electrice europene

Benzina este de domeniul trecutului, iar electricitatea este viitorul. Dacă vrei să investești într-o mașină de care să te bucuri pentru mult mult timp și pentru care nu riști să plătești taxe exagerate pentru protecția mediului, investește într-o mașină electrică, fie ea nouă sau second hand.

Găsești pe platforma cauțimașină.ro o mulțime de modele care merită atenția ta, dar înainte de a o căuta pe cea care se potrivește cel mai bine cerințelor tale, citește această listă cu cele mai convenabile automobile electrice pe care poți să le cumperi de la producătorii europeni de mașini.

Fiat 500 Electric

Cap de listă avem o mașină electrică deloc costisitoare și ideală pentru utilizarea zilnică. Disponibil doar în modelul Action la chilipiruri, 500 Electric este o mașină mică, dar fabuloasă care se bucură de foarte multă atenție din partea fanilor de automobile. Drăguță de privit, distractivă de condus și plină de personalitate, mașina aceasta este exact ce îți trebuie dacă vrei un automobil electric fiabil și ieftin.

Pe de altă parte, la o autonomie de doar 185 de km după o încărcare completă înseamnă că orice alt lucru mai lung decât o navetă va necesita o planificare anticipată, dar chiar și așa, acest automobil este ideal pentru oraș și, deși locurile din spate sunt destul de incomode, în față există suficient spațiu pentru un șofer și un copilot care vor să stea confortabil. Cheltuiește puțin mai mult, iar modelul cu rază lungă de acțiune îți oferă o autonomie de până la 300 de kilometri pentru un cost suplimentar.

Volkswagen e-Up

Volkswagen este e-Up este un automobil pe care trebuie să stai cu ochii în patru dacă vrei o mașina electrică, foarte confortabilă, de oraș. Volkswagen e-Up există pe piață încă din anul 2012, dar simțim că mai are puțin până să-și atingă adevăratul potențial, deoarece nemții de la Volkswagen întotdeauna au un as ascuns în mânecă.

Manevrabilitatea excepțională precum și performanțele foarte îndrăznețe ale motorului electric sunt mai mult decât impresionante pentru o mașină minusculă, de oraș, ca această. Așteaptă-te să poți parcurge o distanță de 190-200 de kilometri după o încărcare completă, iar dacă nu vrei să mergi la plimbare decât undeva prin apropiere, să știi că aceasta este mașina perfectă deoarece portbagajul să pătrățos îți oferă și suficient spațiu pentru a căra cu tine tot ce îți trebuie pentru excursie.

Opel Corsa-e

Corsa-e este un supermini grozav, prietenos cu buzunarele clienților și disponibil și în variante de finanțare și leasing mai mult decât atractive

Dar asta nu înseamnă că este ieftin și urât! Construită exact pe aceeași platformă ca și Peugeot e-208, această generație de Corsa este mai plăcut de condus decât oricare dintre cele dinaintea ei, iar interiorul a făcut, de asemenea, un pas uriaș către viitor întrucât acum este destul de spațios și de înaltă calitate, deși poate nu este cel mai elegant din lume. Pe de altă parte, deși în acte se laudă cu o autonomie de aproximativ 350 de kilometri, în realitate, realist vorbind, Opel Corsa-e nu poate merge mai departe de 250 de kilometri după o singură încărcare.

Mini Electric

De obicei, mașinile electrice ieftine sunt destul de distractiv de condus, datorită performanțelor atinse de motoarele lor destul de performante pentru niște mașini de buget. Iar Mini Electric nu numai că nu este un automobil care să facă abstracție de la regulă, ci se și evidențiază printr-o manevrabilitate cu adevărat remarcabilă, mult mai bună decât îți oferă majoritatea mașinilor electrice din clasa sa de preț.

Ne-am distrat și noi pentru câteva luni cu o astfel de mașină și ne-am simțit pe șosele precum rața în apă. Dar pe de altă parte, am rămas puțin dezamăgiți în sezonul rece deoarece autonomia bateriei a scăzut atât de mult încât cu greu mai reușeam să mergem mai mult de 160 km după o singură încărcare completă. În schimb, ne-am bucurat din plin de nenumăratele opțiuni de personalizare care ne-au permis să ne adaptăm adorabilul MINI Electric după propriile gusturi, exact așa cum am simțit că ne va face plăcere.