brand

3 mașini second hand cu motoare diesel fiabile

3 mașini second hand cu motoare diesel fiabile

Pretutindeni în lume se face treptat treptat trecerea de la motorină sau benzină către curent electric. Dar asta nu înseamnă că a venit deja vremea în care trebuie să ne luăm adio odată pentru totdeauna de la mașinile care funcționează pe bază de combustibili fosili, ci încă mai putem lua în considerare investiția într-unele modele, chiar și în contextul actual.

De câțiva ani încoace, reputația motorinei a avut de suferit semnificativ. Principalele motive sunt conștientizarea importanței aerului curat pentru sănătatea publică și din ce în ce mai multe cercetări care evidențiază efectul nociv al particulelor toxice pe care le pot emite motoarele diesel.

Totuși există și motoare diesel tind să aibă emisii de CO2 mai scăzute decât motoarele pe benzină și un consum mai mic de combustibil, ceea ce le face în continuare o alternativă bună pentru mulți. Hai să vedem câteva exemple în acest articol și apoi, dacă te tentează vreun model, te sfătuim să accesezi motorul de căutare cauțimașină.ro și să cauți acel model la un preț accesibil.

1. Volkswagen Polo

Volkswagen Polo este la fel de bun ca supermini-urile, iar economia sa de combustibil îl transformă într-una din cele mai bune mașini mici cu motor diesel. Generația anterioară Polo - vândută între anii 2010 și 2018 - era prevăzută cu un singur tip de motor diesel, pe lângă o gamă mai variată de motoare pe benzină, dar această versiune „TDI” de 1,4 litri avea niște performanțe extraordinare, chiar și după standardele actuale.

Singurul său dezavantaj real este faptul că nu e atât de rapid. Cu motorul său cu o putere de 74 CP ajunge de la 0 la 62 mph în 12,9 secunde, dar nu poate mai mult. Așa că, acest Volkswagen cu motor diesel este ideal pentru tine dacă îți place să călătorești într-un ritm lejer.

Volkswagen Polo se prezintă bine și la capitolul spațiu interior, dar și în ceea ce privește finisajele de înaltă calitate. În plus, senzația pe care ți-o oferă în timpul condusului nu este una pe care o poți descoperi chiar la toate Volkswagen-urile de pe piață.

Polo diesel ți se potrivește și mai mult dacă ești genul de șofer care aleargă mult timp de colo-colo de-a lungul anului. Pe de-o parte pentru consumul său mic și pe de altă parte pentru capacitatea sa în ceea ce privește bagajele și spațiul interior.

2. Renault Megane

Dacă te uiți după un hatchback capabil din toate punctele de vedere, atunci Renault Megane este o alegere de top. AI de ales aici între două motoare în departamentul diesel: un „dCi” de 1,5 litri, care produce 110 CP și este capabil de 76,4 mpg și un „dCi” de 1,6 litri cu 130 CP și cu o economie de combustibil de 70,6 mpg.

Renault Megane în sine este o mașină foarte confortabilă, chiar și pentru standardele hatchback, iar sistemul media cu ecran tactil de 8,7 inchi pe care îl au mașinile Dynamique S Nav arată profesional și este ușor de utilizat. Portbagajul măsoară 384 de litri, suficient chiar și pentru călători, însă spațiul pentru pasagerii din spate este destul de limitat.

3. Alfa Romeo Giulia

Dacă plăcerea de a conduce reprezintă o prioritate pentru tine, atunci o altă limuzină care merită toți banii este Alfa Romeo Giulia. Alfa Romeo Giulia este o alternativă interesantă la ofertele BMW, Audi și Mercedes și cu siguranță va adăuga un fler italian navetei de luni dimineața de acasă la serviciu.

Motorul diesel de 2,2 litri oferă 180 CP și este unul din cele mai bune de pe piață dacă vrei să faci economie de combustibil. Ca să ajungă de la 0 la 62 mph are nevoie de doar 7,1 secunde. De asemenea, caroseria ușoară a acestei mașini face ca Giulia să fie un model numai bun pentru drumurile înguste și întortocheate.

Nu-ți fă griji că va trebui să sacrifici confortul pentru a putea alerga pe unde vrei! Giulia este o mașină sportivă, dar în același timp foarte generoasă cu pasagerii ei. Portbagajul său de 480 de litri înghite cu ușurință câteva valize mari pentru un weekend prelungit, iar pasagerii săi pot sta confortabil atât pe scaunele din față, cât și pe cele din spate.