brand

20 de mașini care au schimbat istoria automobilelor

20 de mașini care au schimbat istoria automobilelor

Îți plac mașinile? Și nouă! Și nu doar să le privim, ci și să le studiem! De aceea, în acest articol ne-am gândit să-ți prezentăm un top cu 20 de mașini din întreaga lume care au făcut istorie. În multe dintre ele încă merită să investești și în ziua de azi, iar dacă te tentează vreun model pe care l-am prezentat aici, folosește motorul de căutare cauțimașină.ro și vezi dacă poți să-l găsești la un preț convenabil!

1. Land Rover Defender

Land Rover Defender este mașina ideală indiferent de destinație. Într-un Land Rover Defender oriunde ești te simți ca acasă și tocmai de aceea este o mașină atât de iubită!

2. Audi R10 TDI

Audi R10 TDI este o mașină de curse care aduce puterea combustibilului Diesel pe pistele de mașini. Și chiar dacă ai mai fost mașini alimentate cu Diesel care au făcut senzație în rândul iubitorilor acestui sport, Audi R10 TDI a impresionat mereu în mod special prin silențiozitatea sa.

3. Little Tykes Cosy Coupe

Dacă te gândeai că cea mai bine vândută mașină din lume este o Toyota, ei bine, hai să te facem să râzi puțin! Este de fapt o mașinuță de plastic numită Cozy Coupe pentru copii mici.

4. Toyota Prius

Dacă ne gândim din punct de vedere cronologic, Honda Insight este prima mașină japoneză hibrid, dar nu a prins la public așa de bine ca Toyota Prius, un vehicul pe care și vedetele îl consideră cel mai chic mod de a salva planeta.

5. Thrust SSC

Poate că la prima vedere credeai că este un avion dar de fapt, Thrust SSC este o mașină care merge mai repede decât viteza sunetului.

6. Bugatti Veyron

Chiar era necesară o mașină atât de rapidă? Probabil că nu. Omenirea nu avea nevoie neapărată de ea. Dar la fel am putea spune de multe lucruri cu adevărat impresionante create de om până acum.

7. Nissan Qashqai

Nissan Qashqai este o mașină care are puțin din de toate în ceea ce privește design-ul și nu-i stă rău deloc așa cum e!

8. VW Beetle

VW Beetle a pus pe drumuri la propriu milioane de cetățeni din Europa și chiar dacă nu este cea mai cea mai mașină din niciun punct de vedere, măcar pentru atâta lucru merită să fie amintită în lista noastră.

9. Audi Quattro

Audi Quatro este încă o mașină care a făcut senzație la capitolul mașini de curse și chiar dacă acum poate nu mai te impresionează atât de mult când o privești, gândește-te că a fost o vreme când nu mai exista nicio altă mașină ca ea.

10. Mașinile Google Streetview

Mașinile Google Streetview au călătorit mai mult decât oricare alte mașini create vreodată și au revoluționat ideea de planificare a unui traseu rutier. Destul de impresionant, nu-i așa?

11. Jeep Cherokee

Au existat SUV-uri și înainte de Jeep Cherokee, dar această mașină lansată pe piață în anul 1984 a ridicat mult standardele din domeniul său.

12. Toyota Hilux

Vrei un vehicul indestructibil? Ia-ți un tanc sau o Toyota Hilux pentru că nu este mare diferență!

13. Tesla Model S

Tesla Model S nu este prima mașină electrică fabricată vreodată, dar este prima mașină electrică bună, cu care chiar poți să pornești la drum fără să te temi că rămâi fără curent.

14. Austin Mini

Austin Mini este o mașinuță mică, dar bună. În plus, design-ul său îi oferă o doză considerabilă de carismă britanică!

15. G-Wiz

G-Wiz este tot nu ce e un Austin Mini. În afară de dimensiuni, cele două mașini nu prea au multe în comun deoarece G-Wiz este complet nesigură și pe deasupra și urâțică.

16. Ford GT40

Ford GT40 este o mașină de curse pe care ne-o vom aminti mereu pentru puterea sa.

17. Cooper T43

Cooper T43 este prima mașină cu un motor de capacitate medie care a câștiga Formula 1! Evenimentul a avut loc în anul 1958 în Grand Prix-ul din Argentina.

18. Lunar Rover

Așa cum îi spune și numele, această mașină a ajuns pe lună, lucru pentru care îi putem scuza aspectul.

19. Ford Mustang

Ford Mustang este una din cele mai puternice mașini create vreodată în masă. Pentru puterea sa, la doar șase luni de la lansare, ea a devenit cea mai rapid vândută mașină din istorie.

20. 1886 Benz Patent Motorwagen

Când ne uităm la un 1886 Benz Patent Motorwagen ne gândim mai degrabă la o bicicletă. Dar este o mașină și nu una de oricare, ci tocmai cea care ne-a dat jos de pe cai și ne-a oferit puterea motoarelor în mâna noastră.