brand

17 Mărci de mașini germane care au făcut istorie

17 Mărci de mașini germane care au făcut istorie

Nemții sunt ași la mașini. Ei sunt recunoscuți în toată lumea pentru tehnologia automobilelor lor, dar și pentru luxul pe care acestea îl oferă. Aproape că nici nu poți să vorbești despre mașini dacă nu aduci în discuție și mărcile germane.

Așa cu era de așteptat, și pe platforma noastră cauțimașină.ro o mare parte din mașinile listate sunt de origine nemțească, lucru deloc neobișnuit dacă ne gândim la cât de multe mărci excepționale de mașini există în Germania. Iată 17 din cele mai bune dintre ele!

Mărci auto nemțești absolut formidabile

1. Audi

Audi este fără îndoială una din cele mai renumite mărci de mașini germane din întreaga lume. Dar știai că numele său original era de fapt August Horch & Cie? Se pare însă că producătorii săi au pierdut o bătălie juridică și s-au reorientat în final la Audi. Tot răul spre bine zicem noi.

2. Mercedes Benz

Mercedes este o companie apărută după fuziunea dintre Daimler Motorengesellschaft și Benz & Cie, iar numele i se trage de la un delear al primei firme, care videa mașini cu numele fiicei sale. Interesant nu?

3. BMW

Știai că pentru mașinile BMW se folosea în timpul celui de-al doilea război mondial tehnologie similară cu cea pentru motoarele de aeronave? Asta explică într-o oarecare măsură puterea de sub capotă.

4. Porsche

Ferdinand Porsche a început să fabrice mașini electrice încă din secolul al XIX-lea. Și chiar dacă era considerat doar un hipster la vremea aceea, compania căreia i-a dat viață s-a transformat într-una din cele mai remarcabilă mărci germane de automobile.

5. Opel

Opel fabrica la început biciclete și mașini de cusut și a continuat pe această ramură până la moartea fondatorului său, Adam Opel. Apoi însă, urmașii antreprenorului au văzut o oportunitate în producția de mașini și așa a început totul.

6. Volkswagen

Volkswagen nu mai este demult doar un brand, ci cel mai mare grup producător de automobile din toată Germania și pe locul doi în întreaga lume.

7. Maybach

Din păcate, Maybach nu numai că a făcut istorie, ci și a devenit istorie. Dar asta nu înseamnă că la vremea ei nu a fost o companie uimitoare, cu niște performanțe de neegalat. Maybach Exelero de exemplu, este un model unic a cărui valoare de piață se ridică la opt milioane de dolari.

8. Alpin

Alpin este o companie germană de automobile dedicată remodelării modelelor de mașini pe care le cumpără de la BMW și le oferă un look sportiv.

9. Borgward

Borgward este un brand de mașini care a dispărut în anul 1961, cu mult înainte de a se naște majoritatea celor care citesc acest articol. Dar la fel ca și Maybach a strălucit la vremea sa, iar cel mai apreciat model al său a fost Isabella.

10. Artega

Și Artega a dat faliment, după ce a produs doar un singur model, între anii 2006 și 2012. Dar se clasa pe piață ca o marcă de mașini sport de lux și chiar fabrica bijuterii pe patru roți.

11. Isdera

Isdera este un brand german care fabrică mașini sport pe comandă de aproape cinci decenii. Mai știi jocul Need for Speed II? Chiar dacă virtual, puteai conduce unul din modelele Isdera acolo!

12. Lotec

Lotec este considerată o marcă exclusivistă de mașini sport. Ea a fost înființată în anul 1962 și în anul 1990 a fost angajată de un șeic arab pentru o comandă specială.

13. Keinath

Îți plac mașinile sport decapotabile? Keinath produce astfel de mașini din 2003.

14. Inteligent

Inteligent este rezultatul fuziunii dintre Swatch și Mercedes-VEC și fabrică mașini mici, ușoare și simpatice.

15. Ruf Automobile

Ruf Automobile este un brand cu o poveste specială. Compania sa a luat ființă într-un garaj și a început să se extindă după ce a achiziționat o stație de alimentare cu combustibil.

16. Wiesmann

Nici Wiesmann nu mai există, dar ne-a lăsat moștenire niște mașini sport decapotabile de toată frumusețea.

17. HQM Sachsenring GmbH

HQM Sachsenring GmbH a luat ființă în timpul boom-ului industriei auto germane din secolul al XX-lea. Pentru o vreme, această compania realiza doar componente pentru alte mărci, dar la un moment a reușit să lanseze și propriile mașini. Din păcate însă, din 2013 încoace nu mai există.