brand

Tesla Model 3 Facelift: specificații, preț și review

Tesla Model 3 Facelift: specificații, preț și review

Tesla Model 3 a fost lansată pe piață în 2019 și a reușit să revoluționeze industria mașinilor electrice. De atunci, Tesla a adus îmbunătățiri minore, iar recent a prezentat o versiune actualizată a Modelului 3, cunoscută sub numele de "Project Highland". Această versiune restilizată promite să ofere o experiență de conducere îmbunătățită, cu un design aerodinamic, izolare fonică sporită și confort îmbunătățit. În acest articol, vom explora în detaliu schimbările aduse de Tesla Model 3 facelift și vom analiza cum acestea afectează experiența de conducere.

Tesla Model 3 facelift impresionează cu un design exterior elegant și eficient. Fața mașinii a fost redesenată, eliminând farurile caracteristice care se întindeau peste aripi. Noua versiune are un aspect mai aerodinamic, cu faruri mai subțiri și mai orizontale. Designul frontal a suferit modificări pentru a îmbunătăți aerodinamica și eficiența mașinii. Partea din spate a fost, de asemenea, restilizată, cu stopuri noi în formă de C și inscripționarea "TESLA" în centrul capacului portbagajului. Luminile de mers înapoi și cele de ceață sunt amplasate în partea inferioară a barei de protecție, care beneficiază acum de un difuzor aerodinamic nou.

Tesla Model 3 facelift a primit, de asemenea, îmbunătățiri în ceea ce privește aerodinamica. Coeficientul de rezistență aerodinamică a fost redus la 0,219, ceea ce contribuie la o eficiență crescută cu 5% - 8%. Roțile mașinii, disponibile în mărimi de 19 și 18 inch, au fost concepute pentru a reduce rezistența la rulare și a contribui la o eficiență mai mare.

Tesla Model 3 facelift oferă un interior modernizat și confortabil. Portbagajul are o capacitate mărită, permițând transportul a 594 litri de bagaje. De asemenea, există un spațiu suplimentar de 88 litri în capota din față. Ușile închise produc un sunet mai redus, datorită structurii de consolidare interioară care a fost modificată pentru a satisface cerințele testelor de impact lateral din SUA. Izolarea fonică este îmbunătățită prin utilizarea de geamuri duble în partea din spate, iar restul suprafețelor de sticlă sunt izolate fonic.

Tesla Model 3 facelift oferă și un interior modernizat și îmbunătățit. Scaunele din față sunt ventilate și încălzite, oferind confort sporit pentru pasageri. Bancheta din spate a fost redesenată, oferind suport lombar îmbunătățit și o poziție mai confortabilă. Pasagerii din spate beneficiază de un ecran tactil de 8 inch, care le permite să controleze sistemul de climatizare și sistemul audio. Iluminarea ambientală a fost îmbunătățită, oferind un aspect mai plăcut și posibilitatea de personalizare.

Tesla Model 3 facelift oferă o experiență de conducere îmbunătățită. Suspensia a fost ajustată pentru a absorbi mai bine denivelările drumurilor, oferind un confort sporit pentru pasageri. Direcția mașinii este mai liniară și mai progresivă, oferind o manevrabilitate excelentă.

Modelul Tesla Model 3 RWD este echipat cu un motor electric cu o putere de 283 cai putere și un cuplu de 310 Nm, permițând o accelerație de la 0 la 100 km/h în 6,1 secunde. Autonomia mașinii este de 554 km cu roți de 18 inch și de 513 km cu roți de 19 inch. Modelul Tesla Model 3 Long Range dispune de un motor electric cu o putere de 498 cai putere și un cuplu de 364 Nm, permițând o accelerație de la 0 la 100 km/h în 4,4 secunde. Autonomia acestui model este de 678 km cu roți de 18 inch și de 629 km cu roți de 19 inch.

Noul Tesla Model 3 beneficiază și de o ajustare a prețului. Modelul cu tracțiune pe spate începe de la 42.990 euro, iar versiunea Long Range începe de la 50.990 euro. Aceste prețuri sunt pentru piața europeană și pot varia în funcție de țară și de echipamentele opționale alese.

Noul Tesla Model 3 este produs în fabrica Giga Shanghai din China și este disponibil pentru comenzi în această perioadă.

Tesla Model 3 facelift reprezintă o îmbunătățire semnificativă a unei mașini electrice revoluționare. Designul exterior elegant și eficient, interiorul modernizat și confortabil și experiența de conducere îmbunătățită fac din acest model o alegere excelentă pentru cei care doresc să se alăture revoluției mașinilor electrice. Cu autonomie crescută și un preț accesibil, Tesla Model 3 facelift continuă să stabilească standardele în industria automobilelor electrice.