brand

Skoda Superb 2024 își arată latura sportivă

Skoda Superb 2024 își arată latura sportivă

Următoarea generație Skoda Superb a fost spionată pe Nurburgring înainte de prezentarea sa în toamna (septembrie-noiembrie).

Aceasta va fi dezvăluită cam în aceeași perioadă cu noua generație Kodiaq, care a fost, de asemenea, surprinsă în timp ce efectua teste pe Nurburgring.

Acest prototip de Superb spionat este un liftback, deși Superb va fi oferit în continuare sub formă de break în următoarea generație.

Designul pare să fie evolutiv, prototipul Superb spionat având o siluetă similară cu cea a modelului actual.

Există un pliu ascuțit care se înfășoară în jurul părții laterale și din spate, pe care se află mânerele ușilor, în timp ce linia centurii pare înaltă și mai abruptă decât înainte.

Fotografii teaser recente au arătat că Superb va avea o semnătură distinctivă a luminilor de zi cu LED-uri care se înfășoară în jurul său pentru a forma un "Y".

Nu am văzut încă nicio imagine cu interiorul noului Superb, deși este posibil ca acesta să adopte un ecran tactil de infotainment mai asemănător cu cel al unei tablete.

Conceptul Vision 7S de anul trecut a prezentat în avanpremieră un astfel de ecran, împreună cu un rând de comutatoare fizice și trei cadrane rotative pe consola centrală.

După cum s-a raportat anterior, clienții australieni vor trebui să aștepte până la sfârșitul anului 2024 sau începutul anului 2025 pentru ca acesta să ajungă în showroom-urile locale.

"[Va sosi] probabil la aproximativ șase-opt luni după Kodiaq, asta are legătură cu disponibilitatea motorului", a declarat directorul general al Skoda Australia, Michael Irmer, pentru CarExpert.

"Între timp, vom mai avea câteva exemplare din generația ieșită, astfel încât să putem aproviziona clienții. Nu este un volum atât de mare, după cum știți".

Următoarea generație Superb va fi oferită atât în formele liftback, cât și wagon. Acest lucru este diferit de viitoarea generație Volkswagen Passat, care va fi doar wagon.

Vărul corporatist al lui Superb va fi asamblat pe aceeași linie de producție din Bratislava, Slovacia.

Noua Skoda Superb va continua să fie oferită la nivel global cu motorizări diesel, pe benzină și plug-in hybrid (PHEV).

Se așteaptă ca Skoda Superb să treacă la arhitectura MQB Evo în următoarea generație, la fel ca actualele Volkswagen Golf, Skoda Octavia și Cupra Formentor.

Skoda are o sumedenie de produse noi în pregătire. Există, de asemenea, o versiune de nouă generație a SUV-ului Kodiaq care va fi dezvăluită alături de noul Superb.

Skoda a detaliat, de asemenea, viitoarea sa gamă de vehicule electrice în Europa. Un Enyaq și un Enyaq Coupe împrospătat vor fi lansate în 2025, în timp ce un nou model de mărimea unui Volkswagen Tiguan, numit Elroq, va înlocui modelul Karoq cu motor termic în 2024.

Un nou EV entry-level cu un preț de aproximativ 25.000 de euro va fi lansat în 2025 și va fi urmat de un break și de un SUV mare cu trei rânduri în 2026.