brand

Top noutăți auto 2022

Top noutăți auto 2022

An de an constructorii de autovehicule se întrec prin a lansa noi modele. Fie că producătorii pun accentul pe caracteristici superioare de siguranță, performanță sau de protejare a mediului, în fiecare an șoferii au de unde alege modele mașini noi care să le îndeplinească toate cerințele.

2022 se anunță astfel un an extrem de interesant în ceea ce privește industria auto. Nu mai este o surpriză pentru nimeni că mașinile electrice încep să câștige tot mai mult teren și sunt așteptate deja ca modele noi din această categorie să fie prezente în mai toate portofoliile mărcilor consacrate de autoturisme. De asemenea, trendul SUV-urilor se pare că va urma aceeași pantă ascendentă.

Iată care sunt noutățile auto așteptate pentru 2022:

Alfa Romeo Tonale

Pregătit să fie lansat anul viitor, noul model de la Alfa Romeo va completa gama de SUV-uri de dimensiuni mici de la producătorul italian. Tonale, fratele mai mic al lui Stelvio, pare că va avea în principiu cam aceeași formă ca cel din urmă și va fi un competitor direct pentru Audi Q3 și BMW X1. Designul a fost întotdeauna un punct forte pentru modelele produse de Alfa Romeo, însă de data aceasta vom avea parte și de ceva surprize în ceea ce privește motorizarea.

Se preconizează că Alfa Romeo Tonale va fi disponibil și într-o versiune de plug-in hybrid și va avea un preț de pornire de la aproximativ 36.000 de euro.

Aston Martin DBX Coupé

Noul șef de la Aston Martin, Tobias Moers, a declarat recent că producătorul are în plan o nouă versiune coupé a SUV-ului DBX, care e posibil să aibă și o versiune de plug-in hybrid și chiar și un ampatament mai lung. În acest moment nu știm prea multe despre aspectul propriu-zis al noului model, dar în piață se preconizează că ar putea arata ca un Porsche Cayenne sau Porsche Coupe mai ales în ceea ce privește interiorul.

Se estimează că prețul de pornire va fi de la 200.000 de euro.

Aston Martin Vanquish Concept

Aston Martin plănuiește să lanseze un rival puternic pentru supermașinile Ferrari F8 Tributo și McLaren 720S, iar conceptul Vanquish Vision prezentat la Salonul Auto de la Geneva 2019 oferă o idee despre cum ar putea arăta.

Se pare că proiectul este finalizat în proporție de 85% și se va baza pe o structură din aluminiu și va folosi un motor V8. Din punct de vedere al designului, se pare că va avea destul de multe în comun cu Valkyrie, un alt model de supercar de la Aston.

Prețul de pornire va fi de aproximativ 238.000 de euro.

Audi Q6 e-tron

Un nou SUV complet electric este gata să fie lansat de Audi și se va numi Q6 e-tron. Spionajele din timpul testelor arată că acesta pare să împrumute unele elemente de la e-tron GT și Q4 e-tron. De asemenea este foarte probabil să folosească arhitectura Premium Platform Electric (PPE) a Grupului VW. Dacă zvonurile se concretizează, această platformă ar trebui folosească o baterie 350 kW care să ofere o autonomie de peste 482 km cu o singură încărcare. Este probabil să fie și foarte puternic și ne așteptăm ca unele versiuni să aibă în jur de 470 CP, modelele RS ulterioare având mai mult de 600 CP, plus tracțiune integrală.

Prețul de pornire va fi de aproximativ 72.000 de euro.

BMW iX1

Se pare că modelul BMW X1 va avea parte de un update în 2022: modelul electric BMW iX1 ce va rivaliza cu Mercedes EQA și Volvo XC40 P8 Recharge. Din punct de vedere design probabil că iX1 va arăta cam la fel cu variantele anterioare de X1 dar putea folosi tehnologia de la iX3, oferind până la 282 CP și o autonomie de peste 321 km.

Prețul de pornire se preconizează că ar fi de 54.000 euro.

BMW M2

O altă lansare așteptată va fi și cea pentru varianta de M2 de la BMW. Noul M2 va oferi senzații tari cu tracțiunea spate cu un motor pe benzină de 3,0 litri și șase cilindri în linie, care va produce aproximativ 400 CP. Acesta va concura direct cu recentul Audi RS 3 și Mercedes-AMG 45 S hyper-hatch-uri, dar punctul său unic de vânzare pentru șoferii pasionați va fi disponibilitatea tracțiunii spate și a unei cutii de viteze manuale. Bineînțeles, șoferii vor avea și posibilitate să aleagă o cutie automată. Spionajele din timpul testelor au arătat că din punct de vedere design este foarte probabil ca noul M2 să nu aibă aceeași grilă care acum este montată pe M4.

Prețul de pornire va fi cam de 72.000 euro.

Citroen Ami

Se preconizează că acest model electric de la Citroen va fi lansat în 2022 și va avea un preț de pornire de la 7.000 de euro. Mașina este alimentată de un motor electric de 8 CP, alimentat de o baterie de 5,5 kWh și este special construită pentru oraș. Modelul cu două locuri are un diametru de rotire de doar 7,2 metri și cântărește doar 485 kg.

Citroen C5X

Cei de la Citroen pregătesc și modelul CX5 care se bazează pe aceeași tehnologie ca SUV-ul C5 Aircross, dar care va avea motorizări pe benzină și hybird plug-in și un nou ecran tactil de infotainment HD de 12 inchi în interior.

Preț de pornire: 32.000 euro.

Cupra Born

Va fi primul model complet electric de la spaniolă și se va lansa la începutul lui 2022. Born va veni cu opțiuni de baterie de 45 kWh, 58 kWh și 77 kWh, oferind o autonomie de până la 539 km.

Prețul va fi de aproximativ 38.000 euro.

Dacia Bigster

Daciei Duster i se va alătura în curând un frate mai mare sub forma lui Bigster. Acest model SUV mai mare va oferi mai mult spațiu: este cam de dimensiunea unui VW Tiguan, dar va costa în jur de 24.000 de euro. Probabil că va fi unul dintre cele mai mari SUV-uri la acest preț când se va lansa în 2022. Va folosi aceleași suporturi CMF-B ca și noul Sandero, adică va avea ca opțiuni de motorizare turbo benzină de 1,0 litru și de 1,3 litri cu 128 CP.