brand

Top mașini pentru condus pe timp de iarnă

Top mașini pentru condus pe timp de iarnă

Din moment ce sezonul rece este gata să se instaleze, ne-am gândit că dacă ești în căutarea unei mașini, ți-ar fi util să facem un top cu cele mai sigure autoturisme pentru condus iarna.

Condițiile de trafic îngreunate, poleiul și zăpada pot fi depășite cu brio de mașini ce au caracteristici de siguranță mari, garda la sol mai ridicată și cu siguranță o tracțiune 4x4.

Deși SUV-urile, căci despre ele vorbim în majoritatea cazurilor de mașini bune de condus pe timp de iarnă, au o etichetă de scump sau greu de întreținut, îți vom arăta în cele ce urmează modele ce pot fi o alegere potrivită din toate punctele de vedere: siguranță, spațiu, confort, consum, performanțe tehnice și care se încadrează și în buget.

1. Dacia Duster

Începem topul cu marca autohtonă Dacia, reprezentantă de binecunoscutul Duster. Dacă vrei o mașină relativ accesibilă și care se descurcă onorabil pe zăpada, Duster-ul poate fi o alegere inspirată. Te va impresiona prin garda ridicată la sol dar și prin faptul că se întreține destul de ușor. Tracțiunea integrală este disponibilă doar pentru motorul diesel dCi 115 de 113 CP montat pe variantele Comfort și Prestige.

2. Jeep Renegade

Sunt mult SUV-uri mici de dimensiuni mici pe piață, însă puține dintre ele se pot lăuda cu o tracțiune 4x4 perfectă pentru o vreme capricioasă și cu zăpadă. Renegade este un model care nu te va dezamăgi însă din acest punct de vedere. Varianta de 4x4 pusă la dispoziție de constructorul american impresionează prin capacitățile sale tehnice și prin liniile de design autoritare. Motorul diesel de 2.0 litri de 168 CP, cu tehnologiile Selec-Terrain și Hill Descent Control vor face față cu brio oricărei intemperii.

3. Seat Tarraco

Dacă vrei un model ceva mai mare decât Renegade, Seat Tarraco poate fi exact ce îți dorești. Dispune de 7 locuri și are tracțiune integrală la motoarele benzină TSI de 2,0 litri de 187 CP și diesel TDI de 2,0 litri de 197 CP, ambele variante fiind echipate cu cutie de viteză automată DSG. Are, de asemenea, un controler rotativ dedicat care îți permite să selectezi modul off-road sau modul zăpadă, în funcție de condițiile de pe carosabil. Și dacă vrei cu adevărat să depăsești condițiile de frig și să ai confort, modelele FR Sport sunt dotate cu un pachet de iarnă care adaugă jeturi de spălare încălzite și scaune față și spate încălzite.

4. Skoda Yeti

Purtând acest nume cu siguranță te aștepți ca această mașină să se descurce excelent pe zăpadă. Și nu te vei înșela. Tracțiunea integrală 4x4 este disponibilă pe motorul diesel TDI de 2 litri și te va impresiona nu numai prin puterea sa, ci și prin faptul că este cu adevărat o mașină fiabilă.

5. Toyota Land Cruiser

Nu putea lipsi din topul nostru un model ce este un reprezentant de seamă al acestui segment. Toyota Land Cruiser este cunoscută pentru capacitățile sale tehnice și prin faptul că este un autoturism stabil, cu un consum decent, confortabilă, ușor de condus și care a dovedit de-a lungul anilor că este și foarte fiabilă. Așadar, fie că alegi un model nou sau unul deja rulat, pentru ambele vei avea siguranța că vei achiziționa o mașină care nu te va lăsa la greu, dar care va fi și rezistentă în timp.