brand

Top mașini pe care chiar merită să le cumperi. Cheltuielile de întreținere sunt minime

Top mașini pe care chiar merită să le cumperi. Cheltuielile de întreținere sunt minime

Motivele pentru care cumpărăm o mașină sunt extrem de diverse și pentru fiecare șofer în parte o asemenea achiziție poate însemna altceva. De la un statut social, până la un scop elementar de deplasare rapidă, modelele disponibile în piață, fie ele noi sau second hand, îndeplinesc nevoi dintre cele mai diverse.

Dacă vrei însă să cumperi un autoturism care să îți ușureze viața și care să te ajute să te deplasezi confortabil acolo unde ai nevoie fără să depinzi de nimeni, cu siguranță vrei ceva la un buget rezonabil și care să aibă cheltuieli de întreținere cât mai mici.

Așadar, dacă faci parte din această categorie, mai jos ți-am pregătit o listă cu mașini care nu numai că merită banii tăi, dar nu vei avea bătăi de cap nici pe viitor, întrucât cheltuielile pe care o să le ai sunt minime.

Skoda Fabia

Mașini compactă, potrivită pentru oraș, Fabia și-a dovedit de-a lungul timpului raportul calitate-preț bun. Deși nu excelează la capitolul design, Fabia te va ajuta în drumurile tale de zi cu zi și nu îți va da mari bătăi de cap. Un model din 2020 cu doar 49.000 km în bord, îl găsești pe cautimasina.ro la 12.000 de euro.

Renault Clio

Considerat o variantă îmbunătățită a binecunoscutului Logan, Clio a demonstrat o fiabilitate bună și o adaptabilitate excelentă pentru drumurile de oraș. Fără să exceleze la capitolul design, Clio este o variantă bună atât pentru șoferii care au familie, cât și pentru cei singuri. Un model nou din 2021 poate fi achiziționat cu aproximativ 18.200 euro.

Seat Ibiza

Cu un design mult mai tineresc și mai sportiv, Ibiza are costuri de întreținere la fel de mici ca Skoda Fabia. Modelele noi sunt prevăzute cu o mulțime de caracteristici de siguranță de la asistență la schimbarea benzii de circulație și până la recunoașterea semnelor de circulație. Un model din 2021 îl poți găsi începând de la 21.000 de euro.

Ford Fiesta

Fiesta este unul dintre modele des întâlnite pe străzile orașelor din România. Cochetă și cu dimensiuni reduse, vechile generații de Fiesta sunt extrem de ușor de întreținut, fiind suficient să le schimbi consumabilele la timp. Noua generație de Fiesta însă impresionează prin tehnologii inteligente și utile: asistență activă la parcare, tempomatul adaptiv, asistență la păstrarea benzii sau recunoașterea indicatoarelor rutiere. Un model din 2020 pornește de la un preț de 17.000 euro.

Volkswagen Golf

Este unul dintre cele mai eficiente modele de clasă compactă cu prețuri rezonabile pentru performanțele sale, fiind ales de mulți șoferi români. Generații mai noi sau mai vechi de VW Golf sunt foarte des întâlnite pe străzile din România. Un model din 2021 costă aproximativ 40.000 de euro, însă un model din 2015 îl poți găsi și la 7.000 de euro.