brand

Top 7 mașini greu de intretinut

Pentru acest top am folosit platfroma CarEdge.com, ce ofera informatii despre costurile de mentenanta și reparatie in Statele Unite ale Americi (din pacate in Europa nu am gasit o astfel de platforma). Chiar daca preturile poate nu sunt echivalente, am putut sa ne facem o idee asupra acestora și cat reprezinta ele din valoarea initiala a masinii.

Ne-am uitat la costurile din primi 10 ani pentru anumite mașini și astfel am ajuns la urmatoarea concluzie: exista doua asptecte importante de luat in considerare atunci cand iti alegi viitoarea masina la un pret foarte "atractiv":

 1. Mașinile "entry" de la marcile de lux precum BMW și Mercedes-Benz pare o alegere buna ca și punct de intrare in brand-ul respectiv, insa, trebuie tinut cont de faptul ca aceste mașini vor fi reparate la reprezentante (ideal) unde pretul pentru manopera nu tine cont modelul adus. Nici cand vine vorba despre piesele de schimb nu este diferenta, o piesa originala BMW o sa fie scumpa și pentru Seria 1 și pentru Seria 7 ...
 2. Recomandarile producatorilor asupra elementelor ce trebuiesc schimbate periodic implica un cost foarte ridicat. Stim ca filtrele de polen nu trebuie neaparat schimbate anual, insa acest top is in considerare ca proprietarul va respecta tot ce i se recomanda din service.

Totodata vrem sa atragem atentia ca acest top ia in considerare faptul ca reziviile și reparatiile se vor face la reprezentata/service autorizat și nu la un service "oarecare" cu piese care "se potrivesc" și ca persoana respectiva tine masina 10 ani.

7. Audi Q3

Audi Q3

Audi Q3 este un crossover compact, agil, care a primit recenzii bune și se afla acum la cea de-a doua generatie. Cu toate acestea, pentru cei care cumpara un astfel de SUV, trebuie sa nu uitati ca sigla Audi impune un anumit cost al pieselor și al manoperei din service. Chiar daca nu se compara cu un Q7, consumabilele tot trebuiesc schimbate, iar daca nu vrei sa pierzi garantia, ti-am recomanda sa faci acest lucru in reprezentanta. Cat despre costurile de intretinere/reparatie, avem urmatoarele date:

 • Pret mediu model nou: 40.340 €
 • Cost mentenanta/reparatii pe parcursul a 10 ani: 10.000 €

Daca totusi va atrage un Audi Q3 atunci puteti gasi la noi pe site lista completa cu toate ofertele disponibile.

6. Ford EcoSport

Ford EcoSport

Ford EcoSport este versiunea "entry-level" de la americani pentru un SUV, insa costurile de mentenanta și reparatie pentru un astfel de model sunt destul de mari in comparatie cu valoarea sa. Astfel, dupa 10 ani, valoarea masinii este mai mica decat banii cheltuiti pe ea:

 • Pret mediu model nou: 18.333 €
 • Cost mentenanta/reparatii pe parcursul a 10 ani: 7.800 €

Puteti gasi la noi pe platforma o lista completa cu toate ofertele disponibile pentru Ford EcoSport.

5. Land Rover Discovery Sport

Land Rover Discovery Sport

După ce ai cumparat un Land Rover Discovery Sport descoperi ca Land Rover-urile sunt extrem de scump de reparat și intretinut, iar majoritatea timpului il vei tine in service langa un Range Rover. Ca și costuri asociate cu o astfel de masina, acestea sunt:

 • Pret mediu model nou: 41.500 €
 • Cost mentenanta/reparatii pe parcursul a 10 ani: 15.000 €

Daca totusi esti dispus sa dai mai mult de o treime din valaorea initiala a masinii, la noi pe site gasesti o lista completa cu toate ofertele disponibile pentru Land Rover Discovery Sport.

4. BMW X3

BMW X3

BMW X3 este un exemplu foarte bun de model oarecum "entry" pentru un brand de lux ce vine cu niste costuri asociate destul de mari. Cand vine vorba despre costuri de mentenanta și reparatii, avem cateva date care arata ca pe o perioada de 10 ani nu este chiar o suma de neglijat.

 • Pret mediu model nou: 53.803 €
 • Cost mentenanta/reparatii pe parcursul a 10 ani: 16.000 €

Daca doresti un BMW X3 și deprecierea și costurile nu te sperie, atunci gasesti la noi pe platfroma toata anunțurile disponible la acest moement.

3. Mercedes-Benz GLA

Mercedes-Benz GLA

Dupa cum am mai mentionat, daca vrei un brand de lux, fii pregatit sa platesti cat pentru un brand de lux pentru service și mentenanta.Totusi, Mercedes-Benz GLA a primit destul de multe review-uri bune și ofera destul de mult lux pentru pretul cerut, insa, pretul mediu pentru intretinere este de 1.300 €/an.

 • Pret mediu model nou: 46.600 €
 • Cost mentenanta/reparatii pe parcursul a 10 ani: 13.000 €

Daca doresti un Mercedes-Benz GLA poti sa gasesti toate ofertele disponibile la noi pe site.

2. Jeep Compass

Jeep Compass

Chiar daca Jeep Compass este mai scump decat Jeep Renegate, costurile de intretinere sunt identice asa ca intrebare este: de ce sa nu iti iei Jeep Renegate? Costurile de mentenanta și service sunt:

 • Pret mediu model nou: 33.000 €
 • Cost mentenanta/reparatii pe parcursul a 10 ani: 10.000 €

Daca doresti un BMW X1 poti sa cauti oferta perfecta pentru tine la noi pe site.

1. BMW X1

BMW X1

BMW X1 este cel mai scump vehicul de mentinut pe sosea daca ne raportam la pretul sau de achizitie. Te va costa aproape 40% din pretul initial pentru a pastra masina in conformitatea cu programele de intretinere BMW și reparatille neprevazute. Detalii despre costuri:

 • Pret mediu model nou: 42.000 €
 • Cost mentenanta/reparatii pe parcursul a 10 ani: 17.000 €

Daca doresti un BMW X1 poti sa cauti oferta perfecta pentru tine la noi pe site.