brand

Top mașini electrice cu cea mai mare autonomie

Top mașini electrice cu cea mai mare autonomie

Ultima tendință globală este reprezentată cu siguranță de mașinile electrice. Majoritatea constructorilor s-au angajat deja să producă modele de acest tip și de la un an la altul acestea sunt din ce în ce mai performante, mai ales din punct de vedere autonomie.

Cum se preconizează că începând cu 2035 mașinile pe benzină și diesel vor fi înlocuite cu aceste autoturisme verzi cu 0 emisii, de la un an la altul vedem tot mai multe modele care perfecționate.

Dacă la început șoferii erau destul de reticenți din cauza autonomiei ce permitea funcționarea efectivă a mașinii, în acest moment performanțele din acest punct de vedere sunt din ce în ce mai mari. De asemenea, construirea unor puncte de alimentare tot mai dese, au făcut ca la nivel global șoferii să ia în calcul varianta de mașini cu 0 emisii în vederea achiziționării.

Piața de mașini electrice din România se conturează destul de timid, întrucât mulți dintre șoferii români cumpără cel mai mult mașini second hand propulsate cu ajutorul combustibililor clasici, dar nu lipsește cu desăvârșire.

Poți găsi și tu un model preferat de mașină electrică, intrând pe platforma noastră și selectând la criteriul Combustibil, varianta Electric din secțiunea Caută

Pentru că autonomia este cel mai important criteriu de achiziție în cazul unui autoturism electric, mai jos vă prezentăm o listă cu mașinile electrice care au cea mai mare autonomie.

BMW i4

Primul Gran Coupé pur electric, noul BMW i4 oferă o dinamică remarcabilă, un nivel ridicat de confort şi calităţile ideale pentru a-l face automobilul tău de zi cu zi. Acest model cu cinci uşi este echipat cu cea de-a cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive, care-i permite să atingă cifre spectaculoase în materie de performanţă – ajungând până la 400 kW/544 CP (BMW i4 M50). Cu o autonomie de până la 590 km (BMW i4 eDrive40) şi cinci scaune spaţioase, este partenerul perfect pentru orice călătorie.

Tesla Model X

Motorul de 680 CP are o baterie de 95 kWh și îi oferă o autonomie totală de 580 km. Varianta mai puternică, de 1.020 CP, are aceeași baterie, însă autonomia este mai mică de 547 km.

Volkswagen ID.3

Un concept de spațiu complet nou, care vă oferă libertate. Performanță electrică care inspiră. Și ușurință intuitivă de utilizare care face totul foarte ușor. ID.3 este echipat cu un propulsor electric de 204 CP și atinge o viteză de top de 160 km/h. Capacitatea bateriei, de 82 kWh, îi asigură o autonomie de 555 km.

Skoda ENYAQ iV

Are o alură impunătoare, un design atrăgător dar și un spațiu generos de care se bucură toți pasagerii. Linia de echipare 80 oferă o baterie de 82 kWh ce asigură o autonomie de până la 535 km cu o singură încărcare. Motorul electric dezvoltă 204 CP și 310 Nm de cuplu cu care mașina sprintează până la 100 km/h cu start de pe loc în 8,5 secunde și atinge o viteză de 160 km/h. Consumul este de 16 kWh/100km.